Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! - Bodzán András interjúja

Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! - Bodzán András interjúja

Promóciók

Life is a Celebration - Ünnepeld a hétköznapi pillanatokat is!

Szépség

8 ajándékötlet karácsonyra, amitől minden beauty rajongónak eláll a lélegzete

Promóciók

Engedd szabadjára a benned élő istennőt!

Promóciók

budmil Kabátok - Színekben gazdagon a szürke őszi-téli napokon!

Promóciók

Ünnepeld velünk a szépséget! - Prix de Beauté - A szépség nagydíja 2023

Stílus

Az olasz nők stílusának 7 titka, aminek utánozhatatlan megjelenésüket köszönhetik

Facebook
Twitter
Pinterest

Íme a Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampány interjúsorozatának nyolcadik része, Bodzán Andrással, aki a KM Építő Kft. műszaki igazgatója!

Miért jelentkeztél a Jövő Menedzsere Mentor Programra és milyen várakozásokkal kezdtél bele? Mit vártál tőle? Megfelelt a várakozásaidnak?

Régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy milyen módon kellene képezni magam annak érdekében, hogy jobb vezetővé váljak. Azt szerettem volna, hogy ne csak a főnök legyek, hanem olyan valaki, akire valóban felnéznek a kollégái, és kikérik a véleményét, tanácsát a szokványostól eltérő helyzetekben.
Olvastam rengeteg coach cég hirdetését különböző tréningekről, még az is megfogalmazódott bennem, hogy a Corvinus Egyetem különböző felsőfokú tanfolyamai, vagy esetleg egy újabb diploma megszerzése a következő lépés. Mégis, jobban körül járva ezeket a lehetőségeket mindig oda lyukadtam ki, hogy nekem nem erre van szükségem.
A Jövő Menedzsere Mentor program volt az első olyan, amiben azonnal részt akartam venni, amikor olvastam róla, mivel az intézményi oktatással ellentétben valami életszagút, a munkában is használható tudást adó képzést kerestem. Ebben a mentor programban a mentorok mind aktív felsővezetők, sőt, Péterrel ekkor már munka kapcsolatbanvoltunk - ráadásul rendelkezett több oldalról gyűjtött építőipari felső vezetői tapasztalattal. Rögtön gondoltam, hogy a hétköznapjaimban alkalmazható tudás birtokába juthatok a program révén, és a sejtésem be is igazolódott.

Szakmailag, vezetőként, vagy emberileg érezted a leginkább hatékonynak a programot és miért?

Mindhárom elmondható és nem is tudok különbséget tenni, súlyozni közöttük, vagy akár egyet kiemelni. Véleményem szerint annak érdekében, hogy jobb vezetővé váljak,mindhárom a fejlesztendő területek közé tartozik.
Szerencsésnek mondhatom magam, hogy olyan mentor támogatását élvezhettem, mint Péter, aki évtizedes felsővezetői tapasztalattal rendelkezik a közúti infrastruktúra fejlesztésében - annak állami megrendelői és piaci vállalkozói oldalán is. Így a szakmai fejlődés lehetősége a kezdetektől biztosított volt.
A vezetői kompetenciák fejlesztését elvárásként támasztottam magam felé, amikor jelentkeztem a programra. Első sorban a megrendelői oldallal és a saját kollégákkal kapcsolatos kommunikációmat éreztem erősen fejlesztendő területnek. Emellett persze várakozással tekintettem a programra abból a szempontból is, hogy egy tapasztalt, felsővezetőként dolgozó mentor szerint mely területeken szükséges tovább erősödnöm.
Az emberi oldalt a Péterrel töltött idő hozta magával. Ha így utólag végig gondolom a találkozókon történteket és az azoknak köszönhetően kialakult látásmódomat, ma már azt mondhatom, hogy a szakmai és vezetői kompetenciákban bejárt fejlődési út hozadékaként jelent meg az emberi oldalam fejlődése.

Mitől lehet inspiráló, motiváló ez a program? Mi az a kulcsüzenet, amit tovább viszel? Kinek ajánlanád és miért?

Az inspirációt talán ott kell keresni, hogy nem egy katedrán álló elismert elméleti szakember lexikális tudásának megszerzésére ad lehetőséget a program. A motivációt az biztosítja, hogy aktív, sokat megélt és széles spektrumú tapasztalattal rendelkező felsővezetők válaszait ismerhetjük meg mindennapi kérdésekre. A kulcsüzenet talán az, hogy a program során valódi vezetők adnak át valódi tapasztalatot szemben egy hagyományos képzéssel, vagy egy olyan coachcsal, aki nem rendelkezik az adott ágazat specifikumaiban megfelelő mélységű ismerettel. A program során azt a konzekvenciát sikerült levonnom, hogy az egyes kompetenciák alkalmazhatósága is rendkívül szituatív. Egy olyan speciális helyzetben lévő ágazatban, mint az építőipar, az érvényesüléshez szükséges kompetenciákat csak egy az ebben tapasztalattal rendelkező mentor tud átadni. Minden olyan fiatal kollégának rendszeresen ajánlom, akinek előmenetelével kapcsolatban komoly várakozással tekintek a jövőbe!

Bodzán András mentora Boros Péter, a KÖMI Mérnökiroda Kft. tulajdonosa volt.

A Menedzserszövetség október végén elindította Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampányát, melyben az elmúlt időszak mentor programjaiban részt vevő közel 150 mentorált közül kiválasztott 30 olyan fiatalt mutat be, akik kiemelten aktív tagjává váltak a Szövetségnek. Kövessék figyelemmel a sikertörténeteket az InStyle karrier rovatában 30 mini interjún keresztül november 1-től minden nap. 6 kisfilm is készült 12 mentor-mentee párossal, mely a Menedzserszövetség social media felületein és szintén az Instyle karrier rovatában jelenik meg, filmenként 2-2 páros sikeres munkájáról.

Videók

Promóciók

Life is a Celebration - Ünnepeld a hétköznapi pillanatokat is!

Szépség

8 ajándékötlet karácsonyra, amitől minden beauty rajongónak eláll a lélegzete

Promóciók

Engedd szabadjára a benned élő istennőt!

Promóciók

budmil Kabátok - Színekben gazdagon a szürke őszi-téli napokon!

Promóciók

Ünnepeld velünk a szépséget! - Prix de Beauté - A szépség nagydíja 2023

Stílus

Az olasz nők stílusának 7 titka, aminek utánozhatatlan megjelenésüket köszönhetik

Kép
Stílus

3 kardigánfazon, ami már nem lesz divatos 2023 telén - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

Eljött a kardigán szezon! Így segítünk egy kicsit eligazodni a kínálat között.

Kép
Életmód

Az egészségügyi szakértő szerint azok, akik ezt eszik edzés után, bizonyítottan több kalóriát égetnek el, mint mások

Nagyon nem mindegy, milyen ételt fogyasztasz egy-egy komolyabb edzés után. Íme a szakértő véleménye!

Kép
Szépség
Kép
Sztárok

Nem Diana és Károly az egyetlen! Minden idők 10 legszomorúbb királyi házassága

A történelem során sajnos nem egy rémesen rossz és szomorúan végződő királyi házasság köttetett.

Kép
Sztárok

7 bombasztikus 60 feletti nő, aki élő bizonyítéka annak, hogy az életkor tényleg csak egy szám

Ezek a szépséges nők bebizonyították, a nőiesség a vonzerő nem a kor függvénye. Nézd meg, kik ők!

Kép
Sztárok

6 sztárpár, akik hosszú évek óta boldog házasságban élnek: náluk tényleg működik!

A romantikus filmek végén a két főhős egymásra talál, összeházasodnak és boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Persze tudjuk, hogy ez az életben nem ennyire egyszerű. Vagy mégis? Most olyan sztárpárokat gyűjtöttünk össze, akik többszörösen is rácáfolnak arra az elméletre, hogy a sztárok házassága csak a látszatra épít és hamar véget ér. Mert sokaknál tényleg működik a boldog és hosszan tartó házasság!