Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! - Bite Gábor interjúja

Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! - Bite Gábor interjúja
Facebook
Twitter
Pinterest

Íme a Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampány interjúsorozatának negyedik része Bite Gáborral, aki a PPG Industries Inc.-nél Global Digital Commerce Manager pozíciót tölt be.

Miért jelentkeztél a Jövő Menedzsere Mentor Programra és milyen várakozásokkal kezdtél bele? Mit vártál tőle?
Megfelelt a várakozásaidnak?

Mindig is jellemző volt rám a tenni és tanulni vágyás, aktívan keresem az olyan helyzeteket, amelyek kihívás elé állítanak, amelyek által lehetőségem nyílik fejlődni, új dolgokat megtapasztalni.
Éppen három éve vagyok a PPG Industries Inc.-nél és a harmadik pozíciómat töltöm be jelenleg. A Jövő Menedzsere Mentor Programra azért jelentkeztem, mert szerettem volna olyan emberekkel találkozni, megismerkedni, akiknek élet- és karrieriútja inspirálóan hat rám, új távlatokat nyit meg és az én szakmai utamra is ad egyfajta reflexiót. A Mentor Program során ez számomra abszolút megvalósult, azok a szakmai, emberi kérdések, amelyek foglalkoztattak, sok esetben teljesen más megvilágítást nyertek. A mentorommal, Endrei-Kiss Judittal folytatott közös munka eredményeként sikerült azonosítanom, hogy milyen irányba és mely további területeken szeretnék fejlődni.

A jövőben mire számítotok, hosszú távon is megmaradhat a szakmai és személyes kapcsolat?

Mentorommal abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy mi már ismertük egymást, ugyanis dolgoztunk együtt a korábbi munkahelyemen. A Mentor Program lehetőséget adott arra, hogy a személyes kapcsolatunkat ismét formális keretek között, célirányosan fejlesszük tovább, miközben meg tudtuk tartani a nyílt, közvetlen kommunikációt. Ez rengeteget segített abban, hogy egy-egy kérdéskört mélységeiben is meg tudjunk vitatni - akár rövid idő alatt is. Judittal természetesen a program lezárulta óta is beszélünk, megosztjuk egymással, ha a másik, vagy saját magunk számára érdekes, értékes szakmai anyagokkal találkozunk.

Szakmailag, vezetőként vagy emberileg érezted a leginkább hatékonynak a programot és miért?

A Mentor Program éppen abban az időszakban támogatott, amikor szakmai pályafutásom eddigi legkomolyabb kihívásai előtt álltam. Egy amerikai Fortune 500 vállalat számára kellett felépítenünk egy globális e-commerce platformot és azt - a Covid-19 járvány kihívásai közepette - bevezetnünk több nemzetközi piacon, miközben az általam vezetett csapat a feladatok komplexitásához mérten 5-ről előbb 8, majd 18 főre növekedett. Ráadásul a csapattagok három különböző földrészen nyolc különböző országban dolgoznak, eltérő időzónákban. A mentorálás során sok minden egyéb mellett ezeken a témákon is dolgoztunk. Judit, mint Chief HR Officer rengeteg értékes gondolatot, választ adott nekem mind a változásmenedzsment és vezetői kompetenciák, mind pedig a munka-magánélet egyensúly témakörökben.

Bite Gábor mentora Endrei-Kiss Judit, a Telenor Magyarország HR vezérigazgató-helyettese volt.

A Menedzserszövetség október végén elindította Mi Vagyunk a Jövő Menedzserei! kampányát, melyben az elmúlt időszak mentor programjaiban részt vevő közel 150 mentorált közül kiválasztott 30 olyan fiatalt mutat be, akik kiemelten aktív tagjává váltak a Szövetségnek. Kövessék figyelemmel a sikertörténeteket az InStyle karrier rovatában 30 mini interjún keresztül november 1-től minden nap. 6 kisfilm is készült 12 mentor-mentee párossal, mely a Menedzserszövetség social media felületein és szintén az InStyle karrier rovatában jelenik meg, filmenként 2-2 páros sikeres munkájáról.

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép
Sztárok

Kínos! Madonna lányát ezért nem engedték be Marc Jacobs New York-i showjára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.