Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! - Babics Anna interjúja

Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! - Babics Anna interjúja

Promóciók

Nemzetközi díjjal ismerték el az UNION társadalmi szerepvállalását

Életmód

5 varázslatos esti program Budapesten a hosszú hétvégére, ami felejthetetlen élménnyel gazdagít

Életmód

Nyaralás 2023: 5 dolog, amit tudnod kell, ha Horvátországba utazol

Promóciók

A streetstyle az ikonikus Converse cipővel - rakd össze a megismételhetetlen lookot

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2023 - Szavazz te is a kedvencedre!

Facebook
Twitter
Pinterest

Íme a Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampány interjúsorozatának második része, Babics Annával, aki a HelloLama Creative PR és kommunikációs ügynökség kreatív vezetője!

Miért jelentkeztél rá és milyen várakozásokkal kezdtél bele? Mit vártál tőle? Megfelelt a várakozásaidnak?

Azért jelentkeztem, mert kommunikációs ügynökségem az utóbbi években mind a csapatlétszámban, mint a munkáinkkal kapcsolatos felelősségi körben nagyot nőtt. Szeretném saját vállalkozásomat felkészültebben, tudatosabban, saját értékeimben megerősödve vezetni.
Hiszek benne, hogy az emberi kapcsolatok erősen formálnak minket, jó irányba billenthetik a személyiségfejlődésünket, és ez így történt a mentorprogram alatt is. A beszélgetésekből sok ötletet, új lendületet merítettem, egy-egy gondolat vagy mondat még hetekkel később is visszacsengett, foglalkoztatott. Ahogy a jó beszélgetésekben, itt is sokszor a kérdések és a témafelvetések, és nem feltétlenül a válaszok vagy a megoldás jelentették a továbblépést.
Szeretem azokat a helyzeteket, amelyek egyszerre megerősítenek és megkérdőjeleznek, számomra ilyen volt a Jövő Menedzsere Mentor Programban való részvétel. Őszinte beszélgetéseket vártam és ebben nagyon jó partner volt mentorom, Bodó Teodóra.
Teodórával az együtt töltött idő alatt egy nyílt, bizalmi kapcsolat alakult ki, ahol bármit megkérdezhettem és a kérdéseimre igazi, őszinte válaszokat kaptam. Beszélgettünk kudarcról, anyagi kérdésekről, problémakezelésről, nehézségekről, elakadásokról, etikai dilemmákról, zsákutcákról, munka-magánélet egyensúlyról. Fiatal vezetőként nagy segítség volt ezekhez a témákhoz tapasztalt beszélgetőpartnert találni.

Milyen gyakorlati tudást sajátítottál el, amit kamatoztatni tudsz a munkádban?

A mentorálási folyamat számomra azért volt nagyon sikeres, mert a témáink ugyanannyira érintették az elméleti, vezetői attitűddel kapcsolatos vagy akár etikai kérdéseket, mint gyakorlati feladatokat. Mentorom konkrét javaslatokat tett, ötleteket hozott például arra, hogy a vállalkozásomon belül mit tehetek az erős csapatszellemért, hogyan kezeljek nehézségeket vagy mi segíthet, ha elbizonytalanodok. Az alkalmak lehetőséget adtak arra, hogy a megbeszélteket már a közös munkánk ideje alatt kipróbáljam és visszajelzést adjak róluk. Nagyon hasznos volt, hogy a felmerült kérdéseket, feladatokat együtt többszörösen továbbgondolhattuk.
Az egyik izgalmas témánk a networking, vállalkozói kapcsolatépítés volt. Teodóra széleskörű tapasztalata, nemzetközi látásmódja és pozitív attitűdje követendő példa előttem. Saját tapasztalatainak megosztása mellett nagyon sokat jelentett számomra az a tanácsa, hogy ha nem találom meg azt a szakmai közeget, amit keresek, akkor kezdjem el magam alakítani, formálni a sajátomat. Ezt azóta megfogadtam és nagyon sok új helyzetet, tapasztalatot hozott az élmény. Büszkeséggel tölt el, hogy megvalósítottam, amiről beszélgettünk, hálás vagyok a biztatásért.
A legfontosabb tudás, amit a mentor program alatt szereztem, az önreflexiót támogató gondolkodás. Az a szemlélet, hogy időről időre kérdéseket tegyek fel önmagamnak a vezetői szerepemmel, a fejlődésemmel és a vállalkozásommal kapcsolatban a program után is velem maradt és önkritikus gondolkodásra, ezáltal állandó fejlődni vágyásra késztet.

Szakmailag, vezetőként vagy emberileg érezted hatékonynak a programot és miért?

A mentorommal történő beszélgetések és közös munka megerősített abban az elképzelésemben, hogy a szakmai, vezetői és emberi tényezők nem külön „dobozok”, hanem egységet alkotnak, egymást erősítő szerepek. Nemcsak a megfogalmazott, kimondott üzenetekből nyertem megerősítést, hanem Teodóra megnyilvánulásait látva is. Azt láttam rajta, hogy a sikeres vezetők önazonosak, szakmai profizmusuk mellett bátran felvállalják a személyiségüket is.
Ez számomra egy komoly biztatás arra, hogy az előttem lévő vezetői mintákban a siker kulcsát pont a különbözőségben, karakterességben, egyediségben lássam. Mivel egy krízishelyzetben, a járvány közepén kezdődött és a végén fejeződött be a közös munkánk mentorommal, mindenképpen fontos tapasztalat volt számomra belelátni, hogy a humánus, empatikus és érzékeny vezetői mentalitás milyen fontos, és a vezetői sikerrel mélyen összeegyeztethető érték.
A Menedzserszövetség mentorprogramja által rátaláltam a legfontosabb vezetői értékekre: önazonosság, bátorság, bizalom és hitelesség. A mentorálási folyamat végén megfogalmazott mondat pedig cégem mottója lett: Walk the talk.
Mérföldkő, egy stabil alap, az új vállalati szlogenünk lett ez az üzenet, amelyet a Jövő Menedzsere Mentor Program alatt megélt fejlődés és fejlődni vágyás rajzolt ki számomra.

Babics Anna mentora Bodó Teodóra, a magyarországi Bosch csoport és az Adria régió kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatója volt.

A Menedzserszövetség október végén elindította Mi Vagyunk a Jövő Menedzserei! kampányát, melyben az elmúlt időszak mentor programjaiban részt vevő közel 150 mentorált közül kiválasztott 30 olyan fiatalt mutat be, akik kiemelten aktív tagjává váltak a Szövetségnek. Kövessék figyelemmel a sikertörténeteket az InStyle karrier rovatában 30 mini interjún keresztül november 1-től minden nap. 6 kisfilm is készült 12 mentor-mentee párossal, mely a Menedzserszövetség social media felületein és szintén az Instyle karrier rovatában jelenik meg, filmenkként 2-2 páros sikeres munkájáról.

Videók

Promóciók

Nemzetközi díjjal ismerték el az UNION társadalmi szerepvállalását

Életmód

5 varázslatos esti program Budapesten a hosszú hétvégére, ami felejthetetlen élménnyel gazdagít

Életmód

Nyaralás 2023: 5 dolog, amit tudnod kell, ha Horvátországba utazol

Promóciók

A streetstyle az ikonikus Converse cipővel - rakd össze a megismételhetetlen lookot

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2023 - Szavazz te is a kedvencedre!

Kép
Sztárok

7 híres férfi, akik egyedülálló apaként is tökéletes szülő lett

Az egyedülálló szülőkről jellemzően mindig az anyák jutnak az eszünkbe, de a világ több, mint 2 millió háztartásában egyedülálló apák vannak.

Kép
Stílus

4 ruhadarab, amitől szó szerint megőrülnek a férfiak

Bizonyos ruhadarabokban, megvan az a plusz, amitől egész egyszerűen szexibbnek érezzük magunkat - és ez bizony így is van!

Kép
Sztárok

Akkor és most: Egykor a világ legszexibb férfijának mondták őket, így néznek ki most

Minden idők legszexibb sztárpasijainak listája még mai szemmel nézve is igencsak erősre sikeredett minden évben.

Kép
Sztárok

A duplázás nagymestere! 11 alkalom, amikor Katalin hercegné ugyanabban a ruhában jelent meg a vörös szőnyegen

Úgy tűnik, Katalin hercegné sem szívesen mond le a neki kedves darabokról. És miért is tenné, ha ennyire jól állnak neki?!

Kép
Sztárok

A sok szex és drog tette tönkre az egykor imádott színésznő életét

A nézők rajongtak érte, a szakma pedig két Emmy-díjjal és egy Golden Globe-díjjal ismerte el tehetségét, miközben alkohol-és drogfüggőségével harcolt.

Kép
Életmód

Keress és találj új barátokat a csillagjegyed alapján: az asztrológia ebben is segít

Elmúltál 30-40 éves és szükséged lenne néhány új barátra, mert magányosnak érzed magad? Az asztrológia segít!