Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Szabó Ádám interjúja

Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Szabó Ádám interjúja

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Íme a Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampány interjúsorozatának tizenkilencedik része, Szabó Ádámmal, aki a Praktiker Kft. HR vezető-helyettese!

Mit adott neked a Jövő Menedzsere Mentor Program?

Ha egy mondatban kéne összefoglalnom a programot: Egy nagyon sokrétű és felejthetetlen élményt kaptam, minden pozitív oldalával. Azonban ez nem ilyen egyszerű és nem is lehet egy mondatban kifejezni mindazt, amit adott, hiszen egy több hónapos közös munkáról volt szó. Ez bizonyítja, hogy a kezdeményezés tényleg mennyire jó és komplex, nem csak egy sima mentor program. Nagyon sok mindenben megerősített, amiben eddig is hittem és jó volt olyan személytől hallani és beszélgetni ezekről, akinek sokkal több tapasztalata van vállalati vezetés terén. Új vezetői perspektívákat ismerhettem meg egy objektív látásmódon keresztül. Egy dologban biztos vagyok, hogy azóta a vezetői gondolkodásmódom tágult és fejlődött, amivel kapcsolatban munkahelyemen is sok pozitív visszajelzést kaptam. A mai napig szívesen gondolok vissza a találkozókra, melyek az utóbbi időkben elért eredményeimet nagyban támogatták. Mind a munkám, mind a kapcsolataim sokat fejlődtek és haladtak pozitív irányba. Nekem egy jobb saját magamat adta a program. Már ha lehet ilyet mondani.

Miért jelentkeztél rá és milyen várakozásokkal kezdtél bele? Mit vártál tőle? Megfelelt a várakozásaidnak?

A vezetőm, Márton Kata, aki egyben a Jövő Menedzsere Mentor Program egyik mentora ajánlotta, hogy vegyek részt a programon. Szerintem elsősorban azért gondolta, hogy HR vezető-helyettesként hasznos lehet számomra egy férfi felsővezető támogatása, mert 100%-ban hölgyekkel dolgozom. Komolyra fordítva a szót, nyitottan és érdeklődve vártam a programot. Alapvetően minden újdonságot izgatottan várok. Első gondolatom egy szakmai fejlesztés volt vezetői tapasztalatokkal megtámogatva. Ezeket a program bőven felülmúlta. A mentor program magas szakmai színvonala mellett nagyon jó kapcsolat alakult ki a mentorommal. A mentorom által a találkozások ívének felépítésén felül kiemelném, hogy nem száraz tananyagszerű beszélgetések jellemezték a programot. A szakmai témák mellett, aktualitásokról és személyes élményekről, tapasztalatokról szóltak a meetingek. Mindamellett, hogy saját tapasztalatokon keresztül beszéltük át a számomra fontos kérdéseket, kaptam egy külsős objektív teljesítményértékelést is. Ezek mind segítették a fejlődésemet, nagyon gyorsan elrepült az idő és mindig izgalommal vártam a következő találkozót.

Mitől lehet inspiráló, motiváló ez a program? Mi az a kulcsüzenet, amit tovább viszel? Kinek ajánlanád a programot és miért?

A Jövő Menedzsere Mentor Program különlegessége, hogy a mentoroknak valódi vezetői tapasztalataik vannak. A generációk találkozását segítő program alatt a különböző nézeteket és látásmódokat meg lehet vitatni, következtetéseket levonni, mindezt egy nyitott és elfogadó közegben. Fontosnak tartom, hogy hidakat építsünk a generációk között, mert így tudunk csak előre haladni, ha megismerjük egymás nézeteit, tapasztalatait és figyelünk egymásra. Személyes tapasztalatom, hogy a mentorom ugyanúgy nyitott volt az én meglátásaimra és gondolataimra, mint én az övére. Engem nagyon inspirálnak az olyan beszélgetések, ahol érzem, hogy fejlődik a gondolkodásmódom, megismerhetem mások véleményét és nyitottak az enyémre is. Mindebből a végén egy hasznos útravalóval távozom, távozunk. A beszélgetések során a motivációm erősebb lett egyértelműen. Jó visszajelzéseket kaptam, hogy jó úton járok és a sok munka és energia, amit eddig a vezetői kompetenciáim fejlesztésére fordítottam nem volt hiábavaló, sőt megérte. A vezetői szerepet én lehetőségnek látom arra, hogy valamit alkossunk, építsünk, ami előre viszi nem csak a vállalatot, hanem a csapatot és az egyéneket is. Ebbe vetett hitem és motivációm a programnak köszönhetően sokkal stabilabb lábon állnak, mint eddig valaha.
Bármilyen egyszerűen hangzik, de a programot azoknak a nyitott személyiségeknek ajánlom, akik a vezetést és a vezetővé válást tudatosan és szívből csinálják. Itt olyan inspirációt, motivációt kaphatnak hozzá a programon résztvevők, ami véleményem szerint csak előre viszi őket ezen az úton.

Szabó Ádám mentora Lajkó Ferenc, a DigiLog Consulting alapító tulajdonosa és ügyvezetője volt.

A Menedzserszövetség október végén elindította Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampányát, melyben az elmúlt időszak mentor programjaiban részt vevő közel 150 mentorált közül kiválasztott 30 olyan fiatalt mutat be, akik kiemelten aktív tagjává váltak a Szövetségnek. Kövessék figyelemmel a sikertörténeteket az InStyle karrier rovatában 30 mini interjún keresztül november 1-től minden nap. 6 kisfilm is készült 12 mentor-mentee párossal, mely a Menedzserszövetség social media felületein és szintén az Instyle karrier rovatában jelenik meg, filmenként 2-2 páros sikeres munkájáról.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.

Kép
Sztárok

Ritka pillanat: Matthew McConaughey-t gyönyörű lánya kísérte el a vörös szőnyegre - FOTÓ

Matthew McConaughey ritkán jelenik meg teljes családjával a vörös szőnyegen, most ennek a pillanatnak lehetünk szemtanúi!

Kép
Életmód

3 csillagjegy, akinek szerencsét hoz az áprilisi telihold

Ezek a csillagjegyek különösen jól érezhetik magukat az áprilisi telihold utáni időszakban!

Kép
Szépség

7 könnyen lemásolható frizura, amire a francia nők esküsznek 2024-ben

Íme 7 könnyedén lemásolható frizuratrend 2024-re, amik a francia nők kedvenceik!

Kép
Életmód

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép
Életmód