A mi cool listánk - 2014

A mi cool listánk - 2014

Promóciók

Bioderma Atoderm: Egy évtizede tartó gondoskodás a száraz és ekcémás bőrnek

Promóciók

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát - Lepd meg vele kedvesed!

Szépség

8 ajándékötlet karácsonyra, amitől minden beauty rajongónak eláll a lélegzete

Promóciók

Engedd szabadjára a benned élő istennőt!

Promóciók

A Holt-tengerből a fürdőszoba polcaira

Promóciók

Ünnepeld velünk a szépséget! - Prix de Beauté - A szépség nagydíja 2023

Facebook
Twitter
Pinterest

Minden decemberben remegve várjuk a cool listát, amely megmondja, hogy mostanában kik a legmenőbb, legfrissebb arcok itthon. Az InStyle magazinban 2014-ben kétszer is összeválogattunk néhány kivételesen tehetséges fiatal művészt, akik szerintünk jó eséllyel a jövő sztárjai lehetnek (werkvideók ITT és ITT). Most online is megmutatjuk nektek őket - következzen tehát a mi 2014-es cool listánk!

Kemény Zsófi


slammer, költő, író


Kép

Költészet veszi körül, amióta megszületett. Az egyik percben azon gondolkodik, hogy a legjobb lenne elvonulni és végigolvasni a világirodalmat, aztán meg kiáll a telt házas színpadra és megmondja a tutit az országos slammerbajnokságon. Iphone-jába írt jegyzeteiből idén ifjúsági regény, jövőre verseskötet jelenik meg. Aztán jöhet a pszichológia-záróvizsga. – Á. M.


_______________________________________________________________________


Batta Zsuzsi


énekes


Kép

Marge My Way című klipje az egyik legtöbbet játszott dal volt az MTV és a 1 Music Channel zenei listáján, soron következő albumának címadó dala, a Stronger viszont már egészen más világot jár be. Húgának címezte, hogy legalább valamennyire kikövezze a lány rögös kamaszkorát. Marge hangsúlyosan arculatot váltott, most „a lányos kacérságból egyenesedem fel” – mondja. Igyekszik letisztulni és allűröktől mentessé válni. Jól megy neki: átható nyugalom veszi körül, megfontoltság és tudatosság sugárzik belőle. Régebben versenyúszó volt, igazi vízi ember, életet is a vízben adott nemrég született kisfiának. – D. M.


_______________________________________________________________________


Viktor Balázs, Bán Bálint és Fehér Balázs Benő


színészek


Kép

Csibészek, magától értetődő érettséggel. Mind a hárman egy évfolyamra járnak a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, maguk kérték, hogy egy képen szerepeljenek. Füstölgünk, mindannyian a felnőtté válás küszöbén állunk. „Félelmetes, hogy mennyi mindennel kell egyedül szembenéznünk” – mondja Bálint, de egy tanulságot már most is le tud vonni: a kesztyűt fel kell venni, az embernek ki kell állnia magáért. „Még akkor is, ha pofonokat kapunk” – reflektál rá Balázs. Benő sokatmondón csak annyit felel, az ő papírjai is folyamatban vannak. Három hónapot tanult és tapasztalt Londonban. Egy dologban abszolút egyetértenek, nem engedhetik meg már maguknak azt a luxust, hogy hazudjanak. Sem másnak, sem önmaguknak. Önmaguknak leginkább. Ugyanakkor Balázs szerint a világgal szembeni harag inspiráló az alkotásban. „De mi a helyzet a szerelemmel? – kérdezem. – Az nem elég inspiráció?” Benő közbevág, ő tud valamit, friss élményei lehetnek. „A viszonzatlan szerelem agressziót szül a színpadon” – mondja, de hát nem lehet az ember mindig fent. Ők hárman közösen bölcsek. Eléggé. A Himaláját támadók példájával rukkolnak elő: megmásszák a hegyet, de nem tölthetnek egy életet a hegycsúcson. Benő szavalni kezd, Brechttől, „Hogy is mondja Mortimer? Ez, Fiú, a szeszélyes Fortuna hajtja, egy kerék. Magával ragad fölfelé – egyre fölfelé. Ekkor jön egy pont, a legmagasabb, ahonnan látod, ez nem létra, visz magával lefelé, merthogy éppenséggel kerék.” Este még egy színműs születésnapon futunk össze véletlenül. Ott még tovább füstölgünk és dumálgatunk, gondolkodunk. – D. M.


_______________________________________________________________________


Walters Lili


énekesnő


Kép

Kalitkából kiröppent kicsike pinty, édesnél is édesebb hangján csicsereg és cseveg. Mindjárt érthető, miért is lett rögvest sikere a szerelmével közösen alapított zenekarnak, a Dorothy’s Legsnek. Üde vagányság van hangjában, csakúgy, mint a Vivienne Westwood kollekcióban – Vivienne-t pont a fotózás előtt a Facebookon méltatta. „Imádom kreatív érzékét a káoszhoz” – kommentálja. Sok a közös bennük. Különben esztétika-filmelmélet szakos volt, szakdolgozatát a jó ízlésből írta. Volt is miből ihletet merítenie: tánctanár édesanyjától finomságát, keramikus édesapjától az ízlését kapta. Azt mondja, intuitív, hozzáteszi, „ez persze sokszor jó kifogás”. Hiába próbál valamit nem érzésből csinálni, az sosem sikerül. Szerencsére. – D. M.


_______________________________________________________________________


The Four - Kormos Zsófi, Miovác Márton és Gálvölgyi Anett


divattervező trió


Kép

A Moholy-Nagyon keveredtek össze, a közös nevezőt azonnal megtalálták. Zsófi a modellezésben erős, „Anett a színekben jó” – mondják társai. Marci? „Ő a részletekben verhetetlen.” A párbeszéd éjjel-nappal izzik közöttük, nem csak interjúhelyzetben: ha egyikük lát valami igazán inspirálót, fotót készít, és azonnal elküldi a többieknek. „A The Four nő nem öltözik át egy nap többször” – mondja Marci, Anett pedig hozzáteszi: ismeri a szabályokat, de akkor rúgja fel őket, amikor kedve tartja. A Central European Fashion Daysen ők is bemutattak. – D. M.


_______________________________________________________________________


Pátkai Rozina


énekesnő


Kép

Nem semmi a csaj: tanított, festett és egy évig még szobrász is volt. Az életben tett vargabetűk után három véletlenül vásárolt bossa nova lemez irányította a konzervatóriumba. Azt mondja, az időt is ettől a pillanattól számolja. Latin zenét művel, a jazz és a brazil ritmus elegáns egyvelegét, ami pont olyan melegséget teremt, mint Rozina maga. A világ is felfigyelt rá, tavaly a nemzetközi Made in New York Jazz Competition megméretésén a legjobb öt között végzett. Ahogy fogalmaz, ő már „felszállt a pokolból”. Kétgyerekes anyuka, aki a fotózás előtt még a suliba dobta el a kölyköket. „Anyának lenni stabil pontot jelent” – mondja. Hiszünk neki és hallgatjuk a sztorikat, ő pedig csak mondja és mondja és mondja. „Ha mindennap meg tud hatódni az ember, akkor érzi igazán, hogy él.” – D. M.


_______________________________________________________________________


Horkay Barnabás


színész


Kép

Visszafogott és végtelenül szelíd, de azért fél kézzel tép ketté egy almát – pontosan ez a kettősség repíthette az idén végző, még kimondani is nehéz, fizikai színházi koreográfus-rendező szakon tanuló Barnabást az egyetemi Ódry Színpadról a legismertebb műhelyekig. Katona, Víg és van valami a Trafó körül is. Különben csendes, édesanyja lelkész, édesapja fest. Vidéken nőtt fel, nyugalomban, vissza-visszavágyik a természetbe, de a pesti nyüzsgést semmivel sem cserélné fel. Lételeme a változatosság. Minden érdekli, „jó vagy rossz, nem számít” – mondja. Él. – D. M.


_______________________________________________________________________


Schoblocher Barbara


énekesnő


Kép

Nem zenészcsalád gyermeke, de kiskora óta énekel. A szülei azt gondolták, majd kinövi, de szerencsére nem így történt. Sokáig azt hitte, szólókarrierre váltja a jazzének szakon szőtt álmait, aztán megalakult a Blahalouisiana és elragadta a csapatszellem. A zenekar is, Barbi is nagyban gondolkodik: „Amerika a célunk, de azért egy európai koncertturnéval is kiegyeznénk.” – Á. M.


_______________________________________________________________________


Farkas Franciska


színésznő


Kép

Honlapján a következő áll: színész, modell, író, titkos ügynök. Kacsint, az utóbbiról természetesen nem beszélhet, a többiről kérdezhetek. Egykor az extravagáns divattervező, Király Tamás főmodellje volt. A kreátort kacérsága foghatta meg. Különben belevaló démon, aki legújabb filmjében egy Svájcban szerencsét próbáló prostituáltat játszik. A sztoriban némi kritika is van, „az embereknek nem a testüket, hanem a szellemiségüket kellene inkább kommunikálniuk a hétköznapokban” – mondja. És hozzáteszi: „Okozz ezer pozitív csalódást!” – D. M.


_______________________________________________________________________


Móga Piroska


színésznő


Kép

Gyűszűgöndör fürtökkel érkezik, meglepődünk. Bemutatkozik, megnyugszunk, Piroska a Radnótiból ugrott át két próba között, Bálint Andrással Schnitzler Anatol és a nők című darabján dolgoznak ezerrel. Azt mondja, mindig lenyűgözi a sürgés-forgás a fotózásokon. „Mindenkinek megvan a maga dolga, olyan ez az egész, mint egy kis manufaktúra. Úgy adják kézről kézre az embert, mint a színházban, ez a védőháló pedig megnyugtat.” Érthető, izgult ő eleget a pár évvel ezelőtti Aglajában, ahol a román– magyar cirkuszi díva, Ónodi Eszter lányaként tette próbára a fizika határait. De legyint a kihívásra, pontosan az inspirálja. „Kattanásig” szeret játszani, míg valamitől egyszer csak fel nem szabadul. Vallja: „A természetesség fontos, mindenben, mindenhol!” – D. M.


_______________________________________________________________________


Knoll Gabi


énekesnő (balra)


Kép

Szélvész Gabi. Így hívják egymás között a barátai. Mindig ügyködik valamin, sosincs megállás, percenként új ötletekkel rukkol elő. „A zene tisztít, nyugton pedig sosem hagy” – mondja. Már egy ideje az Egy Másik Zenekar kirobbanó energiákkal éneklő énekesnője, de önálló előadóként is megáll a lábán. Tavaly októberben Gabit kérték fel a Társas játék című sorozat főcímdalának eléneklésére, aztán az Eurovíziós Dalfesztivál harmadik elődöntőjében láthattuk. Előre egészséges maximalizmusa hajtja. Egyébiránt egészségesen is étkezik, nem eszik húst és amiből lehet, abból levest főz. Nem ismer lehetetlent. – D. M.


_______________________________________________________________________


Kelemen Kabátban - Horváth Boldi, Horváth Gazsi és Pápay Misi


zenekar


Kép

Hivatalosan 2011-ben, első válogatáslemezük megjelenésével alakultak. („Egy igazán komoly zenekar egyből egy best of albummal indít” – viccelődnek.) Közös történetük már az iskolapadban elkezdődött. Boldi és Gazsi (igazi jó) testvérek, Misi pedig Boldi egyik legjobb barátja a gimnázium óta. A két testvér félig egy hangstúdióban, hangszerek között nőtt fel, Misi pedig rapen és kosárlabdán. Képzeletben gyúrjuk össze ezeket, és már kész is a „kategorizálás ellen küzdő popzenekar”, a Kelemen Kabátban, amelynek a nyár slágerét és minden idők egyik legbölcsebb tanácsát köszönhetjük: „Maradjatok gyerekek!” – Á. M.


_______________________________________________________________________


Jakab Juli


forgatókönyvíró, színésznő


Kép

Török Ferenc új filmje, a Senki szigete gyakorlatilag belőle született meg. „Kellett egy amatőr” – vágja rá kellő öniróniával Juli nevetve, s bár már korábban is forgatott, ártatlanságára most figyeltek fel a rendezők. Pedig sokat tud, mélység van a kék szemekben. „Az emberek működése érdekel” – mondja a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlanban ugyancsak szereplő forgatókönyvíró. Januárban újra játszik, a film prostikról szól. „Vígjáték lesz!” – teszi hozzá. Az utcán már leszólítják. – D. M.


_______________________________________________________________________


Gerlóczy Zsigmond


zeneszerző


Kép

Könnyelmű feltételezés, hogy családi gyökerei predesztinálták művészpályára, Zsigát ugyanis nem
igazán kellett terelgetni. Már hatéves korában a zeneszerzés és egy versenyzongora volt az álma. A szerencsés csillagzat, a sziklaszilárd öntudat és a szívós munka eredményeképpen már kilencévesen koncertezett, érettségi után pedig meg sem áll a montreux-i jazzfesztivál zongoraversenyéig. Aki nem hiszi, járjon utána. – Á. M.


_______________________________________________________________________


Makk Lili


vágó (jobbra)


Kép

Azt mondja, a vágók munkáját valami miatt mindenki magányos robotnak képzeli el. Ez azonban köszönő viszonyban sincs a valósággal. Lili szerint „semmi sem inspirálóbb, mint hét-nyolc emberrel egyszerre ötletelni egy stúdióban”. Pár éve még önálló műhelyt is alapított a barátaival. „Elképzelni sem tudom, mi mással foglalkozhatnék” – mondja, de hát ez nem is csoda: Arany Pálma-díjas filmrendező édesapja majdnem Oscart is kapott. Lilit áthatja Makk Károly szellemisége. (Művei közül a Szerelem a kedvence. A papa nagyságához persze fel is kell nőni.) Valamint a kreatív viták, a vélemények ütközése. A párbeszéd. Bár ő maga nem sokat beszél. Hagyja, hogy a munkája tegye meg helyette. – D. M.


_______________________________________________________________________


Hőrich Nóra


színésznő


Kép

„Akár a tekinteted is lehet a védjegyed” – mondja Nóra, miközben arról mesél, ma kitűnni csak úgy lehet, „ha megtalálod azt, amit csak te tudsz”. A korábban brit és tengerentúli produkciókban szereplő színésznő idén Nagy Zsolt oldalán játszott a Szabadesésben. Saját bevallása szerint „hálás szerep kicsit kettyós, számító-csábító karaktereket alakítani”. – D. M.


_______________________________________________________________________


Éder Krisztián


fotós


Kép

Hiperaktív, humoros, ambiciózus, ezekkel a szavakkal írja magát körül Krisztián. Most mi jövünk. Megbízható, precíz és végtelenül vagány. Ez a hat jelző együtt terjed szájról szájra a szakmában a most már előadómúltjával teljesen szakító fotográfusról. Sikere titka, minden bizonnyal, hogy nem rutinból, hanem szenvedélyből fotóz, képei láttán olykor könny szalad a szembe. Nem véletlenül választottuk az ötletünk életre keltésére sem. Ért a munkájához. Anyagunkban nemcsak önmagát örökítette meg, de tanácsa is van saját maga számára: „Merj kockáztatni és bízz az álmaidban, Krisztián!” – D. M.


_______________________________________________________________________


Fotók: Éder Krisztián, Szöveg: Dávid Máté és Ágh Marina

A fotózásokon készült werkvideókat IDE és IDE kattintva találjátok.

Videók

Promóciók

Bioderma Atoderm: Egy évtizede tartó gondoskodás a száraz és ekcémás bőrnek

Promóciók

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát - Lepd meg vele kedvesed!

Szépség

8 ajándékötlet karácsonyra, amitől minden beauty rajongónak eláll a lélegzete

Promóciók

Engedd szabadjára a benned élő istennőt!

Promóciók

A Holt-tengerből a fürdőszoba polcaira

Promóciók

Ünnepeld velünk a szépséget! - Prix de Beauté - A szépség nagydíja 2023

Kép
Életmód

Vedd komolyan a jeleket: 14 apró tünete annak, hogy a stressz már árt az egészségednek

A szervezetünk jelez, méghozzá időben, úgyhogy vedd komolyan te is!

Kép
Sztárok

A villanyt ők se hagyják égve! Avagy 5 meglepő dolog, amin még a királyi család is spórol

Annak ellenére, hogy a brit királyi családnak óriási vagyona van, bizony még az ő esetükben is előfordul, hogy bizonyos dolgokon muszáj spórolniuk... Nézzük, mi az, amire ők sem költenek szívesen.

Kép
Sztárok

Sztárok, akik nyitott kapcsolatban élnek

Vannak sztárok, akik azt vallják, a monogámia hosszú távon nem működik, ezért nyitott házasságban élnek.

Kép
Sztárok

Nem hiába imádjuk! George Clooney romantikus dolgot tett Amalért a vörös szőnyegen

A 2023-as év rengeteg sztárpár szerelmének hozta el a véget, ám ez George és Amal Clooney kapcsolatára szerencsére nem volt igaz.

Kép
Életmód

15 hihetetlen, de igaz történet borzasztó szomszédokról

Rossz szomszédság török átok – tartja a magyar mondás, melynek az az alapja, hogy a török hódoltság idején (1541-1699-ig) az Oszmán Birodalom ketté szelte a Nagy-Magyarország területét és a határvidéken lakóknak számolniuk kellett a török portyákkal, rablással, fosztogatással. Ha a töröktől nem is kell tartaniuk, a következő tizenöt történet legalább ilyen kellemetlen volt a megosztóinak, akik pokoli szomszédot kaptak, akik az őrületbe kergették a környezetüket.