Mancs a bajban – harmadszor rendez országos állateledel-gyűjtést a SPAR

Mancs a bajban – harmadszor rendez országos állateledel-gyűjtést a SPAR
Forrás: PR

Életmód

Tisztább és egészséges víz otthon! A vízszűrő kancsó előnyei és kiválasztásának szempontjai

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

A legtöbb négylábú gondos és szerető gazdival él együtt, akiktől megfelelő mennyiségű táplálékot, törődést és szeretet kapnak. Vannak azonban olyan állatok, akik az utcáról, árokpartról kerültek védettebb körülmények közé, s most menhelyen élnek, örökbefogadásra várva – róluk gondoskodik a SPAR Magyarország, illetve az Országos Állatvédőrség Alapítvány akciója, amely során állatvédő szervezetekkel karöltve állateledel-gyűjtést rendeznek az INTERSPAR hipermarketekben.

Száraztápot, konzervet, kutyaszalámit, alumínium tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek a menhelyeken élő kutyák, macskák ellátásához 2023. május 13-án, szombaton és 14-én, vasárnap 10 és 16 óra között országszerte, valamennyi INTERSPAR áruházban, ahol több mint harminc állatvédő szervezet aktivistája fogadja az adományokat a kasszazónák közelében. A Mancs a bajban! állateledel-gyűjtő akciót immár harmadik esztendeje szervezi meg a hazai üzletlánc az Országos Állatvédőrség Alapítvány szakmai koordinálásával annak érekében, hogy felhívja a figyelmet a felelős állattartásra, a nehéz helyzetben lévő négylábúak sorsára, s a velük törődő civil szervezetek munkájának fontosságára.

„Állatmenhelyek képviselői, aktivisták, civil segítők települnek ki ezen a két napon országszerte, valamennyi INTERSPAR üzletünkbe, így harmincöt gyűjtőponton fogadják majd a vevők felajánlásait. Az elmúlt két évben úgy tapasztaltuk, hogy vásárlóink nagyon is szívükön viselik az elesett állatok sorsát, és szívesen segítenek néhány konzervvel, de akár több kilónyi száraz táp vagy komolyabb mennyiségű tisztítószer megvásárlásával. Vállalatunk már több mint egy évtizede segíti adományokkal az itthoni állatmenhelyek, az állat- és vadasparkok élelmezését azzal, hogy a kereskedelmi forgalomból kivont, de általuk még hasznosítható termékeket nekik ajánlja fel, illetve több alkalommal szerveztünk korábban velük karöltve kisebb gyűjtéseket. A Mancs a bajban! program azzal emelkedik ki ezek sorából, hogy az INTERSPAR hipermarketek bevonásával nagy számú vásárlót érünk el és szólítunk meg. Az idei évben különösen fontosnak érezzük ezt az akciót, hiszen a nehezebb gazdasági helyzetben a menhelyek fenntartása és az állatok ellátásához szükséges élelem és tisztítószer beszerzése is nagyobb nehézséget okoz, de most is számítunk vásárlóink hagyományosan erős jótékonysági aktivitására, szolidaritására és együttérzésére” – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

„A segítő kezek és a magyar civil állatvédelem kinyújtott tenyerei és mancsai találkoznak, amikor a közösség tagjai adományaik révén felelősséget vállalnak a menhelyi állatokért. Civil állatvédőként mindig nagyszerű átélni az összefogás erejét, amely által a mentett állatoknak jobb körülményeket tudunk teremteni” – mondta Schreiter Katalin, az Országos Állatvédőrség Alapítvány kuratóriumi tagja.

A „Mancs a bajban!” állateledel-gyűjtési akcióban tavaly több mint 10 ezer kilogramm kutya száraz táp, és közel 2 ezer kilogramm macska száraz táp, valamint 11 ezer konzerv és alutasakos eledel gyűlt össze. Az idei akció részleteiről és az adománygyűjtés eredményéről szóló hírek itt érhetőek el!

Kép
forrás: PR

Videók

Életmód

Tisztább és egészséges víz otthon! A vízszűrő kancsó előnyei és kiválasztásának szempontjai

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Stílus

Újabb klasszikus darab tér vissza a reflektorfénybe! A capri nadrág 2024 egyik nagy stílushúzása lesz - Mutatjuk, hogyan viselik a legdivatosabb nők!

A capri nadrág 76 éve hódít a nők körében, és minden jel arra utal, hogy a sikerszéria 2024 nyarán is folytatódik: újra a nyári divatrendek kedvence!

Kép
Életmód

A szakértő szerint ezt a magot edd minden reggel, ha ragyogóan szép bőrre és fantasztikusan jó memóriára vágysz

Ez a mag igazi szuperélelmiszer: ragyogóvá teszi a bőrt, valamint javítja az agyműködést! Mutatjuk miért érdemes diót enni minden reggel!

Kép
Életmód

A Bridgerton csak a kezdet! Ezek a június legszexisebb tartalmai a Netflix-en

Idén júniusban nem csak az időjárás lesz igazán forró.

Kép
Életmód

Pletykarajongók figyelem! Nem A Bridgerton család az egyetlen: 6 sorozat, ahol valaki a háttérből mozgatja a szálakat

Élünk-halunk az olyan sorozatokért, melyben valamilyen titok bontakozik ki, azokat pedig, melyekben egy titkos besúgó, posztoló vagy firkász pletykál az adott sorozat szereplőiről, rendszeresen kibeszélve őket és kiteregetve szennyesüket egyenesen imádjuk!

Kép
Életmód

Alvászavar, száraz bőr? A magas kreatininszint a vese betegségre is utalhat

Sokan nem tudják, de kreatinin egyike a legalapvetőbb laborparamétereknek, ugyanis gyakorlatilag az izomanyagcsere végterméke, ezt a vese szűri ki a szervezetünkből. Amikor a laboreredményekben vizsgáljuk a mértékét, akkor a vese állapotára lehet következtetni.

Kép
Szépség

Ez a 3 ezer forintos arctisztító gél Selena Gomez makulátlan arcbőrének titka! Több ezer vásárló esküszik rá!

Ugyanazt tudja, mint a legdrágább arctisztítók és mégis csak 3 ezer forint! Ez a termék Selena Gomez és a vásárlók kedvence!