Legyen Divat a Női Vezető! - Szűts Ildikó: "Fontos, hogy legyen a nehéz helyzetekben is biztos pont az ember életében."

Legyen Divat a Női Vezető! - Szűts Ildikó: "Fontos, hogy legyen a nehéz helyzetekben is biztos pont az ember életében."
Forrás: Pejkó Gergő

Életmód

Tisztább és egészséges víz otthon! A vízszűrő kancsó előnyei és kiválasztásának szempontjai

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Szűts Ildikó, a BGYH Zrt. vezérigazgatója osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!” címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Volt női példakép, akit tudtál követni, aki inspirált az életed során?

Az ember életének alakulásában a 18. életévet megelőző időszak meghatározó. Nagyon szép gyerekkorom és diákéletem volt, ez szüleimnek és tanáraimnak is köszönhető. Középiskolásként a történelem tanárnőm volt az, aki a legnagyobb hatással volt rám. Nemcsak a történelem iránti érdeklődés és szeretet volt az, amit kaptam tőle, hanem megtanított arra, mit jelent a teljesítmény és az annak alapján elért siker. A történelem országos tanulmányi versenyen már harmadikos koromban is országos döntős voltam. A zsűri azt mondta, bár a teljesítményem alapján megérdemelném, hogy az első 10 helyezett között legyek, de még van egy évem az egyetemi felvételig, ezért visszavárnak jövőre. 17 évesen ezt nagyon nehezen dolgoztam fel, dúlva-fúlva eldöntöttem, hogy nem indulok. Ha nincs Berta néni, ha nem segít ezt feldolgozni, ha nem motivál, ha … Tőle tanultam meg, mit jelent a kemény munka után elért siker íze és azt, hogy az ember ne adja fel az álmait.

Mit üzennél a fiatal lányoknak / nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

Vezetőnek lenni nem egyszerű dolog. Bár kívülről lehet, hogy nem látszik, de ahhoz, hogy valaki sikeres, elismert és a kollégái által is kedvelt vezető legyen, nagyon sok személyes befektetés és szerencse is kell. Ez persze nem jelenti azt, hogy aki érez magában ehhez belső késztetést, motivációt, az ne tegyen meg mindent annak érdekében, hogy vezetővé váljon. Amit mindenképp javaslok az az, hogy alázat nélkül nem megy. Másrészt folyamatos tanulás, fejlődés iránti belső igény és személyes példamutatás szükséges ahhoz, hogy az elismerés és a siker megérkezzen. Nagyon sok időt, energiát kell fordítani az emberi kapcsolatokra, a személyes kommunikációra. A sok nehéz perc és átvirrasztott éjszaka ugyanúgy része a vezetői munkának, mint a munkatársak körében megélt felejthetetlen pillanatok. Ezeket együttesen kell felvállalni megfelelő önismerettel és értékrenddel. Soha nem szabad elfelejteni, hogy képletesen ugyanazon a lépcsőn megy fel és jön le az ember egy-egy vezetői kinevezéskor és annak megszűntekor.

Ha voltak nehézségek, hullámvölgyek, mi segített átlendülni ezeken? Milyen tanácsot adnál -e téren a jövő női felsővezetőinek?

Hullámvölgyek és nehézségek minden vezető életében vannak és lesznek. Ezek a vezetői munka természetes velejárói, amit először is tudatosítani kell. Másrészt fel kell rá készülni, szakmailag és lelkileg egyaránt. Fontos, hogy legyen a nehéz helyzetekben is biztos pont az ember életében, ez lehet a család, a pár, a barát. Az is fontos, hogy az ember saját önbecsülését és értékrendjét megtartsa, ez adhat belső erőt. És persze a vezető kollégák őszinte segítsége, támogatása és együttműködése minden szituációban komoly érték. Ugyanakkor a felső vezetők és különösen az első számú vezetők munkájában mindenkor lesznek magányos pillanatok, amikor az ember csak magára számíthat. Ezek lehetnek nagyon kemény és nehéz szituációk, amit fel kell tudni dolgozni.

Szilárd értékrend, önbecsülés és biztos pontok az ember életében, ezek szükségesek a sikeres vezetővé váláshoz.

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Életmód

Oroszlán, kakas és labdazsonglőr srác - mutatjuk a foci-Eb-k kabaláit

Idén egy Albärt nevű mackóval találkozhatunk majd a helyszíneken és a közvetítésekben, de vajon kik voltak az elődei?

Kép
Életmód

Nosztalgiázzunk: ilyen volt a légi utazás a repülés aranykorában! - Nagyobb ülések, cigifüst és még sok minden más

Ez volt ám az igazi luxus! A repülés aranykorában szinte teljesen más élmény volt az utazás. Most pedig egy kis nosztalgiázásra invitálunk!

Kép
Életmód

Titkos üzenetet rejtettek el a Bridgerton sorozat ruháiban: Ezt jelentik az egyes családok ruhái és azok színkombinációi!

Mint minden régebbi korszakot felölelő filmben, így a Bridgertonban is nagy hangsúlyt fektettek a rendezők és jelmeztervezők a szereplők ruháira és azok szimbolikus jelentésére. Lássuk, milyen hatást akartak elérni vele!

Kép
Életmód

12 hatékony anyagcsere-gyorsító gyümölcs és zöldség, amik segítenek formába lendülni! 2 receptet is mutatunk!

Szeretnél beindítani az anyagcserédet és könnyedén formába lendülni? Akkor itt az ideje, hogy bevezess egy csodálatos és ízletes élelmiszer-csoportot az étrendedbe – a gyümölcsöket és zöldségeket! A gyors anyagcsere nemcsak a fogyáshoz járul hozzá, hanem energiával tölt fel, serkenti az emésztést és segíti az egész szervezet működését.

Kép
Stílus

Újabb klasszikus darab tér vissza a reflektorfénybe! A capri nadrág 2024 egyik nagy stílushúzása lesz - Mutatjuk, hogyan viselik a legdivatosabb nők!

A capri nadrág 76 éve hódít a nők körében, és minden jel arra utal, hogy a sikerszéria 2024 nyarán is folytatódik: újra a nyári divatrendek kedvence!

Kép
Életmód

A szakértő szerint ezt a magot edd minden reggel, ha ragyogóan szép bőrre és fantasztikusan jó memóriára vágysz

Ez a mag igazi szuperélelmiszer: ragyogóvá teszi a bőrt, valamint javítja az agyműködést! Mutatjuk miért érdemes diót enni minden reggel!