Legyen Divat a Női Vezető! - Krupp Tünde: "Sose gondoljuk azt, hogy nőként többszörösen kell bizonyítanunk."

Legyen Divat a Női Vezető! - Krupp Tünde: "Sose gondoljuk azt, hogy nőként többszörösen kell bizonyítanunk."
Forrás: Pejkó Gergő

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Krupp Tünde, a STELLANTIS vállalat, Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Jeep márkák regionális marketing vezetője osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!” címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Te tudsz a munkahelyeden a fiatal nőknek hatékonyan segíteni? Miért fontos számodra a tudásmegosztás?

Nagyon fontosnak tartom a fiatal nőknek azt a véleményt erősíteni, hogy nem a velem szemben lévő neme vagy titulusa határozza meg, hogy nőként tudok-e érvényesülni, sokkal inkább az, amit képesek vagyunk letenni az asztalra. Az egész karrieremet olyan környezetben építettem fel, ahol férfiak voltak, vannak vezető szerepben, ez olajipari és autóipari cégeknél különösen jellemző volt. Végig kísérte eddigi munkámat és büszkeséggel tölt el az a helyzet, hogy vezetői szerepemet a jelenlegi csapatban is egyedüli nőként töltöm be. Éppen ezért fontosnak tartom, hogy minden fiatal, aki a csapatomban van, megtanulja azt a tudatosságot és egyensúlyozást, amelyet egy női karrierút kíván. Szakmailag és emberileg is visszaigazolás, amikor sok kételkedő tekintetben már az első beszélgetést követően elismerő pillantást fedezel fel, aminek eléréséhez természetesen fontos a tudás és a megnyerő személyiség. Úgy gondolom, hogy minden vállalat számára egészséges arányt kellene kiépíteni női és férfi vezetők között. Mind a két oldal más-más erősséggel bír, nekünk nőknek tisztában kell lennünk önmagunkkal, értékeinkkel, mik azok a pozitív jellemzők, amelyet vezetői szerepünknél kamatoztathatunk. Gondolok itt akár egy coaching stílusú vezetésre vagy az empátiára, amely sokkal inkább jellemző egy női vezetőre.

Mit gondolsz, Te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Talán a kitartásom és az elkötelezettségem, a céghez való lojalitásomnak köszönhetem, hogy már hamar vezetővé váltam. Személyesen soha nem éreztem, hogy kevésbé fogadnának el amiatt, mert nő vagyok és soha nem jutott még eszembe, hogy pusztán azért vigyek magammal egy férfit a megbeszélésre, hogy ne egyedül legyek ott nőként. Alapvetően a meritokráciában hiszek, abban a teljesítmény alapú megítélésben, szorgalomban, amely megmutatja, milyen a munkához való viszonyunk. Lelkesedésem a már közel 30 éves pályafutásom alatt folyamatos, ma is rendkívül elhivatottnak érzem magam és büszkeséggel tölt el, hogy egyike vagyok azon vezetőknek, aki már sok fiatal számára adott támogatást ahhoz, hogy előre léphessen és tudását, tehetségét megmutassa akár külföldön, akár más területen. Hiszem, hogy egy jó vezető jó csapattal dolgozik, akik ugyanolyan elhívatottak, amilyen mintát mi képesek vagyunk mutatni. De ennek az is a titka, hogy mi vezetők hogyan becsüljük meg munkatársainkat, mi az, amivel többet adunk nekik ahhoz, hogy kitartóak és igazán megbízható csapattagok legyenek. Ehhez fontos a jó emberismeret, a közös hang megtalálása, az egyénekre szabott motiváció felépítése. Vezetőként a figyelem egy rendkívül meghatározó tényező, hiszen, ha egy csapatban mindenki úgy érzi, hogy megbecsült és foglalkoznak vele, könnyen felépíthető a motiváció. Amikor egészségesen belelátunk mindenkinek egy kicsit az életébe, éppen annyira, hogy nőként tudjunk kicsit gondoskodni a csapatunkról, annak mindig rendkívül pozitív eredménye születik. Utolsó élményem, amikor legfiatalabb kollégánkat megbíztam, hogy állítson össze egy csapatépítő délutánt, ha már túl sok közös programunk irodán kívül jelenleg nem lehet. Az általa kitalált csapatépítő feladatok jelentős része arról szólt, hogy ki mennyire ismeri a másikat. Egyik feladatban mindenkinek le kellett írnia a másik hátára egy-egy rá jellemző tulajdonságot. Az eredmény számomra minden eddigi törekvésemet és célomat megerősítette. Visszaigazolódott, hogy mennyire biztonságban érzik magukat, úgy érzik, gondoskodom a jövőjükről és nagyon szeretik, amit csinálnak. Nagyon sok tehetséget látok, akiket segítek abban, hogy idővel ők is vezetővé váljanak.

Mit üzennél a fiatal lányoknak/nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

Az ősi szerepünk miatt nem látom, hogy teljesen meg fog változni a helyzet – vagy egyáltalán meg kell, hogy változzon – az alap szerepkörünk. Finomodnia kell, és jóval több funkciónak kell elfogadottá és természetessé válnia mindkét nem esetében.

Ha van olyan tudásom, amivel újat, hasznosat tudok adni másoknak, akkor teljesen mindegy, hogy mennyi idős vagyok, vagy hogy férfi vagyok vagy nő. Nem a velem szemben lévő neme vagy titulusa határozza meg, hogy tudok-e érvényesülni vagy sem, sokkal inkább, hogy én mit viszek egy találkozóra. Ehhez le kell küzdeni azokat a gátakat, amelyeket sokszor önmagunk állítunk fel, fontos az önbizalmunk erősítése és dolgoznunk kell azon, hogy ne gondoljunk magunkról kevesebbet, mint amennyit más gondol rólunk. És még egy fontos tanács: sose gondoljuk azt, hogy nőként többszörösen kell bizonyítanunk! Lewis Hemilton mondata: „Mindig hinned kell önmagadban. Én szerencsés vagyok, mert egész életemben tudtam hinni saját magamban. Ennek köszönhetem azt, hogy most itt tartok.”

A női vezetőknek a legnagyobb kihívást sokszor saját maguk jelentik. Egyszerűen, hogy higgyenek magukban!

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

3 csillagjegy, akinek szerencsét hoz az áprilisi telihold

Ezek a csillagjegyek különösen jól érezhetik magukat az áprilisi telihold utáni időszakban!

Kép
Szépség

7 könnyen lemásolható frizura, amire a francia nők esküsznek 2024-ben

Íme 7 könnyedén lemásolható frizuratrend 2024-re, amik a francia nők kedvenceik!

Kép
Életmód

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép
Életmód
Kép
Életmód

Toplista: A filmtörténet 10 legkedveltebb filmes szerelmespárja, akiktől sokat tanultunk a párkapcsolatokról

A filmekből sok mindent megtanulhatunk az életről, ezek a filmes szerelmespárok pedig megmutatták, milyen az igazi szerelem!

Kép
Sztárok

Jennifer Lopez bemutatja: íme a tökéletes tavaszi outfit, ami elegáns, mégis kényelmes

Jennifer Lopez megint csak egy szuper outfitötletet hozott tavaszra!