Legyen Divat a Női Vezető! - Fenyővári Szilvia: "Minden tudásomat és látásmódomat a feletteseimtől igyekeztem eltanulni."

Legyen Divat a Női Vezető! - Fenyővári Szilvia: "Minden tudásomat és látásmódomat a feletteseimtől igyekeztem eltanulni."
Forrás: Pejkó Gergő
Facebook
Twitter
Pinterest

Fenyővári Szilvia, a Marquard Media Magyarország Kft. pénzügyi igazgatója osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!” címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Te tudsz a munkahelyeden a fiatal nőknek hatékonyan segíteni? Miért fontos számodra a tudásmegosztás?

Nagyon fontosnak érzem, hogy segítsek a velem dolgozó kolléganőknek. Mivel a ranglétra aljáról kezdtem a munkámat fiatal koromban, én is minden plusz - tankönyvekből nem tanulható - tudásomat, látásmódomat a feletteseimtől igyekeztem eltanulni. Ők tanítottak meg a rendszerszintű, analitikus gondolkodásra, ami sokkal több mint a jogszabályok, szabályzatok ismerete. Szeretném, ha a kollégáim is megtanulnák ezt, mert csak így lehet: fejlődni és előre lépni.

Van olyan terület / tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

Nekem is szükségem van a töltődésre munka mellett, amit általában a sportban találok meg. Mivel sokat dolgozom, így a sportra szánt időt ötvözöm a gyermekeimmel töltött idővel, ezért nagyon sokat járunk a családommal túrázni, vagy kerékpározni. Próbáljuk a gyermekeinknek átadni a mozgás és a természet szeretetét, próbálom terelni őket amennyire lehet, hogy minél később szippantsa be őket a monitorok, kütyük világa.

Mit üzennél a fiatal lányoknak, nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

Mindenképpen azt üzenném a fiatal lányoknak, hogy ne akarjanak választani a család és a karrier között! Én 3 gyermekes anyaként dolgozom vezetői beosztásban, babysitter nélkül és a nagymama sem napi segítség nálunk. Szinte minden szülés után azonnal dolgozni kezdtem, a harmadik szülésemnél, mivel pont audit volt a cégnél, már a szülőágyról, de ezt sosem éreztem tehernek, hiszen szeretem a munkámat. Sőt, azt gondolom, hogy anyaként - főleg kisbaba mellett - nagyon jól tud jönni az érzés, hogy más területen is számítanak ránk. Szóval mindenkit arra bíztatok, hogy ne halogassák a családalapítást, mert támogató otthoni és munkahelyi környezet mellett igenis tudunk teljesíteni a munkánk területén is és otthon is egyidőben.

A család ne akadály legyen, hanem inspiráció!

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Kép
Sztárok

Molesztálás és bántalmazás! Pamela Anderson szomorú gyerekkorának döbbenetes titkairól mesélt

Pamela Anderson meglepő őszinteséggel vallott életének egy eddig kevésbé ismert részleteiről is.

Kép
Sztárok

Végre fény derült rá, melyik a legkedveltebb és a legutáltabb Harry Potter karakter: netezők szavazták meg

Listába szedtük a netes szavazás eredményét, szerintünk sok érdekesség kiderül belőle.

Kép
Sztárok

Akkor és most: Így változott meg Madonna arca 25 év alatt

Madonna hihetetlen átalakulását már a legnagyobb rajongói sem tudják szívből jövő lelkesedéssel fogadni.

Kép
Sztárok

Fény derült rá, mikor mutatja meg Borbély Alexandra az ikerlányait: Elzát és Francit

Bár több fotón is szerepeltek már a kicsik, az arcukat eddig még nem láthattuk.

Kép
Szépség
Kép
Sztárok

Bámulatos átalakulás: Mutatjuk, hogyan fogyott el Adele 10 év alatt

Adele már több mint 45 kiló mínusznál jár!