Mi az a countur waves? Még a profi fodrászok is esküsznek a TikTok új hajgöndörítési őrületére

Mi az a countur waves? Még a profi fodrászok is esküsznek a TikTok új hajgöndörítési őrületére
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

A legjobb vonásaidat tudod kiemelni, ha megtanulod, hogyan göndörítsd a hajad az arcformád szerint! Ismerd meg, mi az a contour waves technikát!

A legjobb, hogy TikTokon elterjedt, mára már hihetetlen népszerű countur waves trend a fodrászok szerint is egy hihetetlen hasznos, életmentő hajgöndörítési technika, amit ideje mindenkinek megismerni. A trend lényege annyi, hogy megtanuld úgy formázni a hajad, amivel kiemelheted az arcod legszebb vonásait, illetve hangsúlyozhatod a szemed. Ha mindezt sikerül elsajátítanod, hatalmasat dobhatsz a megjelenéseden.

Na de miről is szól a contour waves?

Ez a hajformázási őrület nem egyféle technika, a TikTok felhasználói más- és más féle módszereket alkalmaznak attól függően, hogy milyen hatást szeretnének elérni. De akkor lássuk, hogyan is néz ki ez az új trend a gyakorlatban!
Kate Houston, aki fodrászként dolgozik, és 45 ezer követője van a TikTokon, a következő a módszert osztotta meg a nézőivel. A lényege, hogy azt a tincset, ami közvetlen a fülünk előtt helyezkedik el, befelé göndörítjük, míg azokat a tincseket, amik az arcunkat veszik körül, kifelé, azaz hátrafelé.

Camella Rose egy másik, ám pont ugyan olyan eredményes módszert mutat be. Ő egy hajvasalót használ a haja formázásához, és sokkal inkább egy laza hullámos hatás a célja, nem pedig a göndörítés. Itt az arcunkat körülölelő tincseken van a hangsúly. A módszer lényege, hogy a tincset elkezdjük hullámosítani úgy, hogy a szemünknél kifelé, az arcunktól elfele fordítjuk a vasalót, majd rögtön utána az arccsontunknál befelé, az arcunk felé. Így abszolút kiemeljük a szemeket és egy keskenyebb arcforma hatását érjük el.

Nagyon fontos, hogy ahhoz, hogy ezt a hajformázási technikát eredményesen tudd alkalmazni, rendelkezned kell a megfelelő eszközökkel, amiket most akár kedvezményesen be is szerezhetsz! December 7-10. között a JOY-Napok Xmas Special alatt a MediaMarkt üzleteiben és online 20% kedvezményt kapsz kuponodért cserébe a megjelölt szépségápolási termékekre!

Most pedig nézd meg galériánkban, melyek lesznek a 2023/24-es tél legmenőbb frizurái, melyek közül jó párat már a sztárok is viselnek!

Galéria / 8 kép

8 frizura, ami hatalmas trend lesz ezen a télen

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Életmód

4 konyhai trend, ami már nem lesz divatos 2024-ben a lakberendezésben - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

Igen megosztó trendek érkeztek 2024-ben, ami a konyhát érinti: egy olyan darab ment ki a divatból, amit tényleg sosem gondoltunk volna!

Kép
Életmód

Köztünk járnak! Így él egy mai, modern boszorkány - még világsztárok is vannak köztük!

A 20. században született modern boszorkányság, a Wicca egyre népszerűbb. Hírességek is gyakorolják!

Kép
Életmód

Idén már 50 éves! Íme 12 érdekesség, amit talán nem is tudtál A Keresztapa II-ről

Idén éppen ötvenéves a film, amely hat Oscar-díjat nyert, és máig az egyik legsikeresebb, legkedveltebb folytatás.

Kép
Életmód

6 filmes baki, amit csak kevesen vettek észre: te kiszúrtad ezeket?

Hat film és sorozat, aminek a bakijaira talán nem pontosan emlékszel.

Kép
Életmód

6 pszichológiai kísérlet, ami megmutatta, milyen kiszámíthatatlan is emberi természet

Kiszámíthatatlan és kegyetlen az emberi természet? Mutatunk 6 pszichológiai kísérletet, ami azt bizonyítja, hogy emberségből megbuktunk!

Kép
Sztárok

Ő Aang az Avatár: Az utolsó léghajlítóban: Így néz ki Gordon Comrier a valóságban!

Ilyen cuki kiskamasz az Avatár: Az utolsó léghajlító című sorozat főszereplője, Gordon Comrier.