Katalin hercegné szíve szerint ezt a nevet szánta György hercegnek igazából: ezért nem ő döntött végül!

Katalin hercegné szíve szerint ezt a nevet szánta György hercegnek igazából: ezért nem ő döntött végül!
Forrás: Getty Images

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Promóciók

Rózsaszíntől a cseresznyepirosig: a CCC tavaszi Jenny Fairy, DeeZee és Nine West New York kollekciója elbűvölő színekben és formákban érkezik fantasztikus áron, 4995 Ft-tól

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Katalin hercegné dolga nem volt egyszerű, amikor fia nevét szerette volna kiválasztani.

Katalin hercegné a kétezres évek elején ismerkedett meg Vilmos herceggel. Az egyetemen találkoztak és először csupán barátság volt közöttük. Körülbelül egy év elteltével rájöttek, egymásba szerettek, ekkor kezdődött fiatalkori, hullámzó, első szerelmük, mielőtt 2010-ben megtörtént volna az eljegyzés, egyszer még szakítottak is. Ám nem bírták sokáig egymás nélkül, végül pedig 2011 tavaszán házasodtak össze II. Erzsébet királynő áldásával.

Első gyermekük, György herceg 2013-ban jött a világra, a második, Sarolta hercegnő 2015-ben, a harmadik, Lajos herceg pedig 2018-ban. Mindhárom gyermek hangzatos, uralkodói nevet kapott, sok-sok keresztnévvel. Akkoriban mindenki azt hitte, a szülők választották őket, nekik ilyen formában és ezek tetszettek a legjobban. Mostanra azonban kiderült, ez azért nem egészen volt így.

Kép
forrás: Getty Images

Katalin hercegné így nevezte volna György herceget

Katalin hercegné először 2020-ban beszélt arról egy interjúban, hogy első gyermeke, György herceg születésekor férjével elhatározták, hogy nem akarják tudni előre a baba nemét, legyen meglepetés. Emiatt a várandósság teljes ideje alatt fiú és lány neveken is gondolkoztak. A leendő királyné a terhesség hónapjai alatt az Alexander névbe szeretett bele, ennek a magyar változata Sándor. Végül azonban úgy érezte, olyan hatalmas a nyomás rajta, hogy hagyománytisztelő nevet válasszon, hogy Vilmos herceggel együtt úgy döntöttek, Lupo névű kutyájukra bízzák a választást. Bármit, csak ne nekik kelljen... Letették a kutyus elé a neveket papírokra felírva és arra kérték a kutyát, válassza ki az egyiket, ő pedig a George, vagyis György kártyát húzta ki elsőként. Így lett György herceg teljes neve George Alexander Louis Mountbatten-Windsor, Wales hercege. A György név egyébként egy nagy tiszteletben álló keresztnév a királyi családban, hiszen II. Erzsébet királynő édesapja VI. György király volt. Éppen ezért, ha minden jól megy, György herceg lesz egy napon VII. György király.
Katalin hercegné és Vilmos herceg imádott kutyusa, Lupo 2020-ban hunyt el egy hosszú és boldog kutyaélet végén. Sajnos a királyi családra azóta is rájár a rúd, 2024 elején Katalin hercegnének volt egy komolyabb hasi műtétje, februárban pedig kiderült, III. Károly király rákos.

Most pedig nézd meg, milyen becenevek vannak a királyi családban: igazából így szólítják egymást, mikor senki sem figyel!

Galéria / 12 kép

Igazából így szólítják egymást a királyi család tagjai, mikor senki sem figyel

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

Ez a csodaszer elképesztő módon támogatja az agyad egészségét, és megőrzi a fiatalságát: a cink 5 jótékony hatása

Nos, mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy van egy csodaszer, melynek a rendszeres fogyasztásától megfiatalodik az agyad? Bizony, sokan nem tudják, de a cink jótékony hatásai közé tartozik többek között az is, hogy képes serkenteni, fiatalítani az agyi funkciókat. Ám nem csupán ez az egyetlen jótékony hatása van. Nézzük is, melyek ezek.

Kép
Életmód

Félresikerült póthaj, elrontott vágás! A Next Top Model történetének 10 legrosszabb átalakítása

Az America's Next Top Model, azaz a Topmodell leszek! évadjaiban voltak egészen elképesztő átváltozások!

Kép
Stílus

Zendaya ruhaválasztásával Carrie Bradshaw-t másolta: na de kinek állt jobban a szett?

Zendaya nem először merült el a nosztalgia tengerében, ezúttal Carrie Bradshaw adta neki az inspirációt!

Kép
Életmód

16 érdekesség, amit te sem tudtál a Szellemirtókról

Negyven évvel az első film sikere után most itt a Szellemirtók – A borzongás birodalma. De hogyan született az eredeti?

Kép
Sztárok

Tényleg válnak? Az Orlando Bloomról és Katy Perryről készült új fotók választ adnak a kérdésre!

Már több mint három éve annak, hogy Orlando Bloom és Katy Perry közösen mutatkoztak volna. Most végre választ adtak a pletykára, hogy tényleg válnak-e!

Kép
Szépség

Heti AKCIÓ: A legjobb arcmaszkok 800 Ft alatt - bőrtípus és bőrprobléma szerint

Nagyon szuper akciós arcmaszkokat találtunk a Notino heti ajánlatában!