Gyönyörű, ahogy kiáll transznemű lánya mellett Jamie Lee Curtis: szülők millióinak lehet példakép

Gyönyörű, ahogy kiáll transznemű lánya mellett Jamie Lee Curtis: szülők millióinak lehet példakép
Forrás: Getty Images

Promóciók

Légy a saját történeted hősnője! - Az Answear.LAB bemutatja a BE SHERO kollekciót

Facebook
Twitter
Pinterest

Jamie Lee Curtis lánya 2020-ban árulta el szüleinek, hogy transznemű.

Tony Curtis és Janet Leigh világhírű lánya, a 64 éves Jamie Lee Curtis nem csupán színészi tehetségéről és fantasztikusan nőies, izgalmas stílusáról híres, hanem arról is, mennyire elfogadó, szeretetteljes, nyitott és bátor. 1977-ben szerepelt először a televízióban, egyik leghíresebb szerepét az 1978-as Halloween című klasszikus horrorfilmben alakította, ez hozta meg neki az átütő sikert. Annyira jó volt ebben a műfajban, hogy a nyolcvanas években ráragadt a „Scream Queen” vagyis a „Sikoly Királynő” becenév.
Jamie Lee Curtis 1984-ben ment férjhez a brit-amerikai filmrendezőhöz, Christopher Guest-hez, akivel később két kislányt fogadtak örökbe. Annie 1986-ban, Ruby 1996-ban született, utóbbi kisfiúként látta meg a napvilágot, ám néhány évvel ezelőtt az egész világ előtt nyíltan vállalta, transznemű nőként szeretne tovább élni.

Jamie Lee Curtis kiáll transznemű lánya mellett

Jamie Lee Curtis kisebbik lánya, Ruby 2020-ban vallotta be a családjának, a jövőben transznemű nőként szeretné folytatni az életét, hiszen mindig is azt érezte belül, ő egy nő, aki férfi testben rekedt.
„Leültem anyukámmal és apukámmal azzal, hogy szeretnék valamit elmondani nekik. Nagyon ijesztő volt, hiszen valami olyat készültem elmondani, amit nem tudtak rólam. Félelmetes volt, de valahogy mégsem aggódtam. Annyira elfogadók és kedvesek voltak velem egész életemben” – mesélte Ruby a People magazinnak, majd hozzátette, a vallomás persze előcsalogatott mindenkiből néhány könnycseppet, de a család, az anyukája támogatása határtalan.
„Sokat tanultam ebből, egy kicsit lelassítottam azt, ahogy beszélek, egy kicsit jobban odafigyelsz arra, amit mondasz és ahogy mondod. Persze van, hogy elrontja az ember, csak ma kétszer bakiztam. De hát, emberek vagyunk” – mesélte ugyanekkor Jamie Lee Curtis.

A legendás színésznő, idén, 2023-ban vehette át élete első Oscar-díját, amelyet a Minden, mindenhol, mindenkor című filmben nyújtott alakításáért ítéltek neki oda a legjobb női mellékszereplő kategóriájában. Amikor pedig az aranyszobrocskát átvette, nem félt kiállni a transzneműek mellett, az egész világ hallhatta kiállását.
„Teljesen megértem, hogy van némi kavarodás a nemekkel a különféle kategóriákban, hiszen én magam egy transznemű lány anyukája vagyok. Attól tartok, hogyha a kategóriákat nemek szerint különböztetjük meg, akkor sok nő lehetőségei csökkennek a szakmában, én éppen értük kampányolok olyan sokat. Tudom, hogy nagyon bonyolult kérdés, de szerintem a hangsúly a nőkön van!” – mondta a példás anyuka beszédében.

Galéria / 6 kép

Híres emberek, akik gendersemleges vagy transznemű gyereket nevelnek

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Kép
Szépség

10 frizura, ami teljesen elrontja a megjelenésed - olcsó és igénytelen hatást keltenek!

Bizony a klasszikusnak mondható frizurák között is akadnak olyanok, amik képesek egy másik, nem tervezett irányba elbillenteni az összképet.

Kép
Sztárok

Ben Affleck és Jennifer Lopez öt gyereket nevelnek együtt: így tud békésen működni mozaikcsaládjuk!

A legidősebb 17 éves, a legkisebb 11, három lány és két fiú. Ezek az arányok Jennifer Lopez és Ben Affleck családjában.

Kép
Sztárok

Valóra vált álmok! Avagy a sztárvilág 13 legszebb és legdrágább menyasszonyi ruhája

Ha valaki hát a sztárok bizony szeretik a lehető leglátványosabb formában megadni a módját annak a bizonyos nagy napnak, és ez alól a esküvői ruha sem kivétel.

Kép
Sztárok

„Ha ránézek a testemre, már nem csak a hibáimat látom” - interjú Szilágyi Szilvivel

A hónap témája: body positivity. Példaértékű hazai sztárok, akik bátran vállalják, hogy elfogadják, és szeretik a testüket! Elsőként ismerd meg Szilágyi Szilvi történetét!

Kép
Sztárok

#afilmamimeghatároz: Ez az a film, amit Erős Antónia már legalább százszor látott, mégsem tudja elkapcsolni, ha megy a TV-ben

A film, ami meghatároz cikksorozatunk első részében Erős Antónia mesélt nekünk meghatározó filmélményéről!

Kép
Sztárok

„Fontos, hogy az ember megtalálja, miként tud kikapcsolni” - interjú Olasz Renátóval

Az Aranyélet című sorozattal országos ismeretséget szerző Olasz Renátó 2023 márciusában átvehette a legjobb színésznek járó elismerést a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén A Király miniszériában nyújtott alakításáért. Mi pedig kifaggattuk őt arról, mire készül a jövőben.