Tényleg több volt, mint barátság? Erzsébet királynő Fülöp hercegen kívül ehhez a férfihez kötődött érzelmileg

Tényleg több volt, mint barátság? Erzsébet királynő Fülöp hercegen kívül ehhez a férfihez kötődött érzelmileg
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Sokan úgy gondolják, hogy II. Erzsébet királynő szerelmi életében is voltak titkos részletek.

II. Erzsébet királynő mindössze nyolc éves volt, amikor először találkozott a nála alig 5 évvel idősebb Fülöppel, majd öt évvel később ismét összefutottak, ekkor már a dartmouth-i Királyi Tengerészeti Akadémián, ahol a 13 éves Erzsébet azonnal fülig beszeretett a jóképű férfiba. Találkozásukból levelezés lett, majd 1946-ban Fülöp megkérte VI. György királytól lánya kezét, amit 1947. november 20-án egy látványos esküvő követett, a többi pedig már történelem.

A néhai uralkodó és férje pedig közel 75 évig voltak házasok, ennyi idő alatt pedig bizony őket is utolérték olyan pletykák, miszerint II. Erzsébet királynőt nemcsak Fülöp herceghez fűzték gyengédebb szálak, hanem egy régi barátjához, Lord Porchesterhez is. Az ő személyét természetesen a A korona készítői sem hagyták ki a brit királyi család életéről szóló Netflix sorozatból. Na de mi is igaz az egészből? Kicsit utánajártunk!

Kezdjük is pletykák elején!

Porchey – vagy teljes nevén Henry George Reginald Molyneux Herbert – a jól értesült lapok szerint a királynő gyerekkori barátja volt, és frappáns becenevét még fiatalon ragasztották rá a barátai az iskolában. Az arisztokrata körökben ismert férfi családja egyébként nagyon közeli kapcsolatot ápolt a királyi családdal, ennek fényében pedig nem meglepő az sem, hogy ő és Erzsébet közel álltak egymáshoz.

Porchey egyéként a Highclere kastélyban született - amelyet leginkább a Downton Abbey című sorozatból ismerhettek -, Carnarvon hatodik grófjaként. 1924-ben apja olyan jó barátságban volt a királynő nagybátyjával, VIII. Eduárd brit királlyal (a későbbi Windsor herceg), hogy állítólag őt is megkeresték az ügyben, hogy segítsen jobb belátásra bírni az uralkodót azzal kapcsolatban, hogy ne mondjon le a trónról amerikai szerelme, Wallis Simpson kedvéért.

Na, de volt ki volt ez a férfi, akihez II. Erzsébet királynő férje mellett annyira kötődött? Kattints tovább és mesélünk egy kicsit Porchey és a néhai uralkodó kapcsolatáról!

Galéria / 4 kép

Ismerd meg Porchey-t! A férfit, akihez II. Erzsébet királynő annyira ragaszkodott!

Megnézem a galériát

Ha még többet hallanál a királyi családról, akkor hallgasd meg Teadélután podcastunk második adását, melynek témája pedig 82 év szerelem, 75 év házasság, azaz Erzsébet és Fülöp kapcsolata!


És ezt láttad már?

Galéria / 7 kép

Így néztek ki a királyi család tagjai 20 évesen

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok

7 híres vonzó ember, aki valamiért még mindig szingli: a rajongók tudják az okát

Külső szemlélőként úgy tűnik, hogy a hírességeknek mindenük megvan – pénz, autó, gyönyörű otthon.

Kép
Életmód

3 csillagjegy, akinek pénz hullik az ölébe a közeljövőben

Úgy tűnik, melléjük áll a szerencse.

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.