Ez a legjobb hely a tisztítószerek tárolására igazából az otthonodban - Te jól csináltad eddig?

Ez a legjobb hely a tisztítószerek tárolására igazából az otthonodban - Te jól csináltad eddig?
Forrás: Microsoft Bing AI

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Facebook
Twitter
Pinterest

A tisztítószerek tárolásának is megvannak a szabályai. Mutatjuk, mik ezek!

Kétféle nő létezik: aki szeret takarítani, és aki utál. Sajnos a rossz hír, hogy ha utóbbihoz tartozunk, a takarítást akkor sem úszhatjuk meg... Otthonunk tisztán tartásához általában legalább ötféle különböző tisztítószert tartunk – üvegpucoló, vízkőtelenítő, általános fertőtlenítő, felmosó folyadék, wc tisztító –, de van, aki ennél még sokkal többet is. A tárolásuk pedig nem olyan egyszerű, mert sok szempontnak meg kell felelnünk. A vegyszeres folyadékokat lehetőség szerint száraz, hűvös helyre kell „eldugnunk”, de számításba kell vennünk azt is, hogy ha van a háztartásban kiskorú vagy kisállat, akkor egy óvatlan pillanatban se lehessen gond belőle.

Hogy mit mondanak a profik? Nézzük a legfontosabb szabályok a tisztítószerek tárolásához!

1. Gyűjtsd egy átlátszó dobozba a tisztítószereket

Érdemes a tisztítószereket egy jól zárható dobozba tenni. Ez egyrészről azért hasznos, mert így nem tudnak kifolyni a földre, másrészről pedig azért, mert a vegyszer nem szennyezi folyamatosan a levegőt. A doboz vásárlásakor figyeljünk a magasságra, hogy a nagyobb flakonok is elférjenek benne.

2. Legegyszerűbb, ha van mosókonyha

Egyszerű a dolgunk, ha van a lakásnak egy külön mosókonyha része, ahová könnyedén elrejthetjük az összes tisztítószert. Az ajtó legyen zárható, hogy a kisgyermekek és háziállatok ne tudjanak besurranni egy óvatlan pillanatban. A legjobb, ha a tisztítószerek gyerekzárasak.

3. Minden egy helyen

A tisztítószerek és a takarításhoz szükséges további eszközök nem túl esztétikusak, így igyekszünk őket a lehető legjobban elrejteni a szemünk elől. Ürítsünk ki egy kisebb szekrényt az előszobában vagy fürdőszobában, és gyűjtsük ide ezeket. Nyugodtan teheted egymás mellé a porszívót, felmosót és a vegyszeres folyadékokat. A praktika szempontjából is jó megoldás, ha minden egy helyen van.

4. Konyhaszekrény vagy kézmosó alá

Amennyiben nem kivitelezhető az előbb említett egy szekrényes megoldás, akkor szuper tárolási hely a mosogató vagy a kézmosó alatti rész is. Amennyiben parketta a burkoló lap, akkor érdemes egy dobozba vagy polcos tárolóra helyezni őket, hogy ne marja meg a vegyszer a lapot.

Mutatunk 6 egyszerű, de nagyszerű tárolót, ha szeretnél egyet beszerezni a tisztítószerekhez!

Galéria / 6 kép

5 egyszerű, de nagyszerű tároló

Megnézem a galériát

Videók

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Kép
Életmód

Holdhoroszkóp: Ezt a titkot árulja el a Holdjegyed rólad

Te hallottál már a Holdjegyről? Ha eddig nem, akkor itt az ideje, ugyanis sokat segíthet önmagad megértésében!

Kép
Szépség

Több mint 40 ezer vásárló és Selena Gomez is imádja ezt az 5 500 forintos arclemosót - ami puha és sima bőrt varázsol kortól függetlenül!

Selena Gomez, Drew Barrymore, Ashley Graham és Lucy Hale is ezt a pénztárcabarát bőrápolót használják az esti rutinjuknál! 40 000 vásárló pedig nem tévedhet, hiszen ennyien rendelték már meg csak az Amazonon!

Kép
Életmód

4 fűszer, amit kötelező diéta alatt használni: eltűnik tőlük a hasi zsír!

Ez a négy fűszer szinte bármivel párosítható, és nem éri meg kihagyni, ugyanis sokat segíthetnek a súly csökkentésében!

Kép
Sztárok

A meleg sztárpár igazi gyerekbirodalommá varázsolta otthonát - itt neveli gyerekeit Jesse Tyler Ferguson és férje!

A színész házaspár egy gyönyörű Los Angeles-i házban neveli két gyermekét, akik ugyan még csak totyogók, de Jesse és Justin már most olyan birodalmat rendezett be nekik, amit mindannyian megirigyelnénk!

Kép
Sztárok

Judy Garland boncolási eredménye csontig hatol! 10 sokkoló dolgok sztárok halotti anyakönyvi kivonatából

Rejtélyes halálok, kegyetlen gyilkosságok... Megmutatjuk mi állt a hollywoodi sztárok boncolási jegyzőkönyvében és halotti anyakönyvi kivonatában!

Kép
Sztárok

Láttad már? Ez a jóképű, 27 éves srác Bob Marley unokája - fotó

Bob Marley unokája, Skip Marley feltűnik a legenda életéről forgatott filmben is!