Nagyot fordult a divatvilág! Gianni Versace így formálta át a front row fogalmát

Nagyot fordult a divatvilág! Gianni Versace így formálta át a front row fogalmát
Forrás: GettyImages
Facebook
Twitter
Pinterest

A divattörténeti érdekességeket nem tudjuk megunni!

Július 15-én lesz 24 éve annak, hogy1997-ben Gianni Versacet, a Versace ház alapítóját egy ámokfutó meggyilkolta. Halála után húga, Donatella vette kezébe a divatház sorsát, aki az elmúlt két évtizedben mindent megtett annak érdekében, hogy a brand a lehető legvirágzóbb olasz divatbirodalom legyen.

Olvasd el ezt is!
Gianni Versace és húga Donatella, 1996-ban.
forrás: GettyImages
Gianni Versace és húga Donatella, 1996-ban.

Gianni nem csak különleges kreációival írta be magát tervezők történelemkönyvébe, hanem páratlan személyiségével is. Olyan ismert emberek barátságát mondhatta magáénak, mint Madonna, Cher, Sting, Diana hercegné, vagy éppen Elton John. Éppen ezért nem meglepő, hogy szinte elsők közt gondolta úgy, inkább hírességekkel tölti fel a front rowt a kételkedő szakmabeliek helyett.

Ruháiról az ókori görög-. római-, és az absztrakt művészet, illetve Andy Warhol munkássága köszönt vissza. Pontosan emiatt sokan nem is értették őt, és nemcsak a szakma, de a buyerek sem hittek az olasz tervező sikerében. Egyszerűen nem tudták sehol sem elhelyezni azt a színes és cseppet sem visszafogott kavalkádot, ami a Versace kollekcióit jellemezte. Giannit ez viszont hidegen hagyta, és inkább a saját útját járta. Mai szemmel nézve pedig milyen jól is tette, hogy egy percig sem félt hinni abban, amit eltervezett!

Nem csak a celeb-felvonulást, de az első szupermodelleket és a bulis hangulatú divatbemutatókat is neki köszönhetjük. Kattints tovább galériánkra és nézd meg, hogy milyen ismert emberek barátságát és támogatását élvezte egykoron a világhírű olasz tervező!

Galéria / 11 kép

Nagyot fordult a divatvilág - Gianni Versace így formálta át a front row fogalmát

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok