1
/
6
forrás: Calle Macarone on Unsplash
Konzervek
A konzervek azok, amelyek nagyon sokáig elállnak a polcon. Viszont gyakran megesik, hogy bevásárolunk belőlük (tavaly például a COVID elején még a babkonzervek is szélsebesen elfogytak), majd elfeledkezünk róluk, és lejár a szavatosságuk. Mivel ezek egyébként elég hosszú ideig - értsd úgy, hogy évekig - ehetők, így ha ezt a határt átlépi az étel, már nem szabad megenni őket. Hiszen gondolj csak bele, alapból milyen sokáig lehetett őket tárolni, ráadásul hűtés nélkül!
A konzervek azok, amelyek nagyon sokáig elállnak a polcon. Viszont gyakran megesik, hogy bevásárolunk belőlük (tavaly például a COVID elején még a babkonzervek is szélsebesen elfogytak), majd elfeledkezünk róluk, és lejár a szavatosságuk. Mivel ezek egyébként elég hosszú ideig - értsd úgy, hogy évekig - ehetők, így ha ezt a határt átlépi az étel, már nem szabad megenni őket. Hiszen gondolj csak bele, alapból milyen sokáig lehetett őket tárolni, ráadásul hűtés nélkül!
Ételek, amiket sose egyél szavatossági időn túl - akkor se, ha egy napról van szó
Egészen meg fogsz döbbeni, ha megnézed, milyen háztartási termékek szerepelnek ezen a listán!Demencia tünete lehet, ha így étkezel: 7 jel, ami a retteget kórra utalhat
Alapvetően a legrettegettebb betegségtípus az időskori memóriavesztés. Ennek egy formája a frontotemporális demencia, melynek jellemzője az olykor egészen megszállott, ismétlődő viselkedés, ez pedig egy friss kutatás szerint sok esetben elsősorban az étkezési szokásokban jelenik meg.