1
/
7
1. Csirkés húsgombóc ecetes uborkával
Ez a különleges fogás könnyen lehet, hogy az egyik nagy kedvenced lesz.
Hozzávalók 4 főre:
1 nagy uborka vékony félholdokra vágva
1/3 csésze fűszerezett rizsecet
1 csésze jázmin rizs
1 kg darált csirkehús
1/3 csésze panko morzsa
1/4 csésze vékonyra szeletelt zöldhagyma, plusz még valamennyi a díszítéshez
1/2 teáskanál kóser só
1 nagy tojás, enyhén felverve
1 evőkanál pirított szezámolaj
2 evőkanál alacsony nátriumtartalmú szójaszósz
Ízlés szerint pirított szezámmag a tálaláshoz
Elkészítés:
Keverjük össze az uborkát és az ecetet egy közepes tálban, majd hagyjuk állni szobahőmérsékleten körülbelül 20 percet és alkalmanként kevergessük egy kicsit meg, végül csepegtessük le az uborkát és az ecetet tegyük egy külön kis tálkába. Amíg az uborka pácolódik, főzzük meg a rizst a csomagoláson található utasítások szerint. Közben egy nagy tálban dolgozzuk össze a darált csirkehúst, a panko morzsát, a zöldhagymát, a sót és a tojást. Addig keverjük, amíg össze nem áll. Ezután formázzunk belőle körülbelül 18 egyforma golyót (körülbelül 2 evőkanál egy darab fasírt adag). Egy serpenyőben melegítsük meg az olajat és süssük benne 8 perc alatt barnára a húsgolyókat. Majd vegyük kicsit lejjebb a hőfokot és locsoljuk meg a szójaszósszal, a félretett ecettel, és addig süssük tovább a gombócokat, amíg fel nem veszik a hozzájuk adott plusz szószokat. Végezetül a csirkegolyókat ecetes uborkával és rizzsel tálaljuk. A tetejére ízlés szerint szórhatunk zöldhagymát és szezámmagot is.
Ez a különleges fogás könnyen lehet, hogy az egyik nagy kedvenced lesz.
Hozzávalók 4 főre:
1 nagy uborka vékony félholdokra vágva
1/3 csésze fűszerezett rizsecet
1 csésze jázmin rizs
1 kg darált csirkehús
1/3 csésze panko morzsa
1/4 csésze vékonyra szeletelt zöldhagyma, plusz még valamennyi a díszítéshez
1/2 teáskanál kóser só
1 nagy tojás, enyhén felverve
1 evőkanál pirított szezámolaj
2 evőkanál alacsony nátriumtartalmú szójaszósz
Ízlés szerint pirított szezámmag a tálaláshoz
Elkészítés:
Keverjük össze az uborkát és az ecetet egy közepes tálban, majd hagyjuk állni szobahőmérsékleten körülbelül 20 percet és alkalmanként kevergessük egy kicsit meg, végül csepegtessük le az uborkát és az ecetet tegyük egy külön kis tálkába. Amíg az uborka pácolódik, főzzük meg a rizst a csomagoláson található utasítások szerint. Közben egy nagy tálban dolgozzuk össze a darált csirkehúst, a panko morzsát, a zöldhagymát, a sót és a tojást. Addig keverjük, amíg össze nem áll. Ezután formázzunk belőle körülbelül 18 egyforma golyót (körülbelül 2 evőkanál egy darab fasírt adag). Egy serpenyőben melegítsük meg az olajat és süssük benne 8 perc alatt barnára a húsgolyókat. Majd vegyük kicsit lejjebb a hőfokot és locsoljuk meg a szójaszósszal, a félretett ecettel, és addig süssük tovább a gombócokat, amíg fel nem veszik a hozzájuk adott plusz szószokat. Végezetül a csirkegolyókat ecetes uborkával és rizzsel tálaljuk. A tetejére ízlés szerint szórhatunk zöldhagymát és szezámmagot is.
7 könnyed szeptemberi recept, ha nincs időd órákig a konyhában állni
Szeptember színes választékát vétek lenne receptek nélkül hagyni!7 kedvenc akciófilmünk, ahol a nőké a főszerep: meghódították a férfias műfajt
Az akciófilmet nem kifejezetten tartják női műfajnak. A zsáner mindig inkább a hímek felségterületének számított, sokáig csak a férfinemből kerültek ki azok a hősök, akik száguldottak, ugrottak, gurultak, verekedtek és lövöldöztek első vagy többedik vérig, megmentve ezzel a párjukat, a családjukat, esetleg az egész világot.
7 hihetetlenül gyakori tápanyag- és vitaminhiány: a B12 hiányától sokan szenvednek, lehet, hogy nem is tudnak róla!
Bár a legtöbb alapvető tápanyagot a kiegyensúlyozott étrend fogyasztása segítségével be tudjuk juttatni a szervezetünkbe, a nyugati étrendből hiányzik néhány rendkívül fontos tápanyag és ásványi anyag. Mutatjuk, mely tápanyaghiányok a leggyakoribbak!