1
/
7
Cézártészta saláta
A kultikus cézár saláta receptjének egyik kicsit újraértelmezett változata, amiért a tészták kedvelői rajongani fognak.
Hozzávalók 2-3 fő részére:
400 g penne
250 g csirkemellfilé
2-3 kis fej római saláta
150 g koktélparadicsom
150 g reszelt parmezán
80 g kruton
Az öntethez:
6 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál mustár
3 evőkanál citromlé
80 g majonéz
5 evőkanál fehérborecet
1 gerezd fokhagyma (préselve)
Illetve opcionálisan: 4 szardella filé (olajas)
Elkészítés:
Főzzük meg a pennét a csomagoláson található utasítások szerint, majd csepegtessük le és tegyük egy nagy tálba. A csirkemellet vágjuk kis darabokra, sózzuk, borsozzuk majd és egy serpenyőben süssük készre. A római salátát mossuk meg alaposan és szeljük csíkokra, a koktélparadicsomot szintúgy egy alapos mosás után vágjuk félbe. Majd adjuk hozzá a csirkét, a salátát, és a paradicsomot a tésztához, és keverjük össze az elkészült öntettel. Végül parmezánnal és krutonnal díszítsük az elkészült fogást.
A kultikus cézár saláta receptjének egyik kicsit újraértelmezett változata, amiért a tészták kedvelői rajongani fognak.
Hozzávalók 2-3 fő részére:
400 g penne
250 g csirkemellfilé
2-3 kis fej római saláta
150 g koktélparadicsom
150 g reszelt parmezán
80 g kruton
Az öntethez:
6 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál mustár
3 evőkanál citromlé
80 g majonéz
5 evőkanál fehérborecet
1 gerezd fokhagyma (préselve)
Illetve opcionálisan: 4 szardella filé (olajas)
Elkészítés:
Főzzük meg a pennét a csomagoláson található utasítások szerint, majd csepegtessük le és tegyük egy nagy tálba. A csirkemellet vágjuk kis darabokra, sózzuk, borsozzuk majd és egy serpenyőben süssük készre. A római salátát mossuk meg alaposan és szeljük csíkokra, a koktélparadicsomot szintúgy egy alapos mosás után vágjuk félbe. Majd adjuk hozzá a csirkét, a salátát, és a paradicsomot a tésztához, és keverjük össze az elkészült öntettel. Végül parmezánnal és krutonnal díszítsük az elkészült fogást.