Bár ma már szinte mindenhol egy valósággá vált tündérmeseként írják le Erzsébet királynő és Fülöp herceg szerelmét, azért a kezdetek kezdetén még az ő életükben is akadtak olyanok, akik annak szurkoltak, hogy kapcsolatuk zátonyra fusson.
Mivel mindketten Viktória királynő dédunokái voltak, ez már sokakban kérdéseket szült, de az sem sokat javított a helyzeten, hogy amíg Erzsébet egy összetartó és szerető család tagja volt, addig Fülöp gyakorlatilag szülők nélkül nőtt fel. A korabeli hírekben sokféleképpen írták le a herceget. Volt ő „szőke görög Apollón”, „viking”, és sokan olyan jóképűnek tartották, mint egy filmsztárt. És persze az olyan keményebb jelzők sem maradtak el, mint a „csiszolatlan”, „arrogáns”, „nincstelen”. Ami pedig talán a legrosszabb fényt vetette rá, az az volt, hogy „túl német volt”. Az anyakirálynő sokáig ellenezte a dolgot és a király sem repesett az örömtől, hogy idősebb lányuk pont egy ilyen férfiba bolondult bele, ők ugyanis arra számítottak, hogy a hercegnő majd egy brit arisztokratához megy hozzá. Ma már tudjuk, hogy végül nem így lett és az idő kétségtelenül őket igazolta!
10 meglepő érdekesség II. Erzsébet királynőről
Katalin hercegné újfent nagyon figyelmes volt.7 tiltólistás étel reflux és gyomorégés esetén: ezek csak rontanak a helyzeten!
Neked is megvan az a kellemetlen érzés, amikor keserű vagy savanyú ízt érzel a torkodban, és mintha marná a sav az egész nyelőcsövedet? Nem vagy egyedül, hiszen a gyomorégés és a reflux sokak életét megkeseríti, és talán nincs is olyan ember a Földön, aki ne találkozott volna már velük valamilyen formában.
10 étel, ami 40 év felett fontos a dietetikusok szerint
Noha fiatalabb éveikben kevesebben gondolnak a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatára, a 40-es évek elérése során mindkettő kockázata fennáll. Ez ellen pedig leginkább egészséges életmóddal tehetünk, melynek központi tényezője az étkezés.
Külföldön vadásszák, itthon könnyen elérhető: 8 jótékony hatása, ami miatt fogyaszd bőséggel ebből a zöldségből
Sokan nem is gondolnák, de valósággal megőrülnek külföldön a magyar termesztésű tormáért. Ezzel szemben itthon nem gyakran fogyasztjuk, jellemzően csak húsvétkor, esetleg karácsonykor kerül az asztalra az ízletes zöldség. Azonban eláruljuk, nem csak az ünnepek alatt érdemes fogyasztani ezt a népszerű ételt, ugyanis számos jótékony hatása van, ami miatt érdemes beépíteni az étrendedbe.