1
/
5
forrás: Dayana Brooke on Unsplash
Oregánó
Az oregánót mind ismerjük, számos étel alapanyagaként felhasználjuk. Azt viszont tudtad, hogy a benne lévő karvakrolnak köszönhetően még vírusölő is? Korábban egy kutatás során tesztelték, hogy vajon az oregánó olaj és a karvakrol képesek-e csökkenteni a norovírus hatásait, ami egy gyorsan fertőző, akut gyomor-bélrendszeri megbetegedést okoz. Az eredmények nagyon kecsegtetőek voltak, ugyanis mindkettő gyengítette a vírust!
Az oregánót mind ismerjük, számos étel alapanyagaként felhasználjuk. Azt viszont tudtad, hogy a benne lévő karvakrolnak köszönhetően még vírusölő is? Korábban egy kutatás során tesztelték, hogy vajon az oregánó olaj és a karvakrol képesek-e csökkenteni a norovírus hatásait, ami egy gyorsan fertőző, akut gyomor-bélrendszeri megbetegedést okoz. Az eredmények nagyon kecsegtetőek voltak, ugyanis mindkettő gyengítette a vírust!
5 fűszer és gyógynövény, ami vírusölő hatásokkal rendelkezik
Kár, hogy már nem használjuk olyan gyakran, mint régen, pedig sokat segíthetne a járvány leküzdésében.Külföldön vadásszák, itthon könnyen elérhető: 8 jótékony hatása, ami miatt fogyaszd bőséggel ebből a zöldségből
Sokan nem is gondolnák, de valósággal megőrülnek külföldön a magyar termesztésű tormáért. Ezzel szemben itthon nem gyakran fogyasztjuk, jellemzően csak húsvétkor, esetleg karácsonykor kerül az asztalra az ízletes zöldség. Azonban eláruljuk, nem csak az ünnepek alatt érdemes fogyasztani ezt a népszerű ételt, ugyanis számos jótékony hatása van, ami miatt érdemes beépíteni az étrendedbe.