1
/
5
forrás: Getty
Zsírok és olajok
Sütni, főzni kizárólag telített zsírokban kellene, mert létfontosságúak szervezetünk számára és hőstabilak. Ilyen például a kókuszzsír, a kókuszolaj, a vörös pálmaolaj és az állati eredetű zsírok, mint a sertészsír, marha-, esetleg a kacsa- és libazsír.
Hidegen fogyasztandó az olívaolaj és a avokádóolaj, így az azokban lévő, zsírban oldódó vitaminok könnyebben felszívódhatnak. Olíva- és avokádó olajat nem melegítünk!
Sütni, főzni kizárólag telített zsírokban kellene, mert létfontosságúak szervezetünk számára és hőstabilak. Ilyen például a kókuszzsír, a kókuszolaj, a vörös pálmaolaj és az állati eredetű zsírok, mint a sertészsír, marha-, esetleg a kacsa- és libazsír.
Hidegen fogyasztandó az olívaolaj és a avokádóolaj, így az azokban lévő, zsírban oldódó vitaminok könnyebben felszívódhatnak. Olíva- és avokádó olajat nem melegítünk!
Mi (ne) kerüljön a tányérra, ha sokáig fitt akarsz maradni
A sok évtizedes elvekkel ellentétben az étkezés nem egy matematikai egyenlet arról, hogy mi megy be és mi jön ki. Lássuk mi az, ami szabad, és mi az, amit jobb ha elfelejtesz, ha minél tovább szeretnéd megőrizni vagy helyreállítani egészséged.Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!
Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.
8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!
Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.