Ezt biztosan nem tudtad a királyi család tagjairól!

Ezt biztosan nem tudtad a királyi család tagjairól!

Életmód

Napelem kisokos: Minden, amit tudnod kell a témában 2024-ben

Promóciók

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Facebook
Twitter
Pinterest

Számtalan hírt olvashattunk az elmúlt időszakban a brit királyi családról, hiszen nemrég született meg Meghan Markel és Harry herceg kisfia, Archie. Most azonban nem erről lesz szó.

Írtunk már arról, milyen parfümöket használnak a királyi család tagjai, hogy miért nem hívják rokonai Erzsébetnek a királynőt, és arról is, hogy miért nem használják a családtagok a biztonsági övet az autóban, azonban azt biztosan nem tudod, ki balkezes a királyi családban.

Galéria / 14 kép

Bizarr szokások a brit királyi családban

Megnézem a galériát

Bár a világon minden tizedik ember balkezes, a királyi családban többen is akadnak, akik ezzel a tulajdonsággal rendelkeznek. Míg régen az a sztereotípia terjedt el, hogy a balkezesség sutaságot sugall, szerintünk nem érdemes beskatulyázni az embereket.
A királyi családban például Vilmos herceg is a bal kezét használja az íráshoz, számtalan alkalommal megfigyelhettünk, ahogy egy-egy vendégkönyvbe ír, mégpedig a bal kezével.

Tudtad, hogy Vilmos szeretné, ha a kis György herceg balkezes lenne?
forrás: Instagram
Tudtad, hogy Vilmos szeretné, ha a kis György herceg balkezes lenne?

Nem is lehetne ennél cukibb: a kis György herceg édesapjára ütött, ebben is. A szőke kisherceg, aki egyébként a brit trónöröklési rendben a harmadik helyen áll, sajtóhírek szerint szintén balkezes.

Kép

A brit királyi család szintén híres tagja, Sophie, Wessex grófnője szintén a világ azon részéhez tartozik, akik túlnyomórészt a bal kezüket használják az íráshoz.

Kép

Bár Harry herceg és Meghan is a jobb kezét használja, a gondolkodásuk egészen merész. Amikor Archie szülétése előtt arról beszéltek, hogy gendersemlegesen nevelik majd a gyereküket, arról beszéltek, hogy nem "lányosnak" vagy "fiúsnak" nevelik a gyereket, hanem mindkét nemből olyan viselkedésmintákat adnak majd át neki, amelyekkel sikeres és boldog felnőtt lehet.

Tovább olvasok

Videók

Életmód

Napelem kisokos: Minden, amit tudnod kell a témában 2024-ben

Promóciók

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Kép
Sztárok

Nem hiszünk a szemünknek! Ebben a mesébe illő házban él Sofia Vergara

Sofia Vergara Los Angeles-i ház pont olyan, mint ő maga: gyönyörű, stílusos, és el sem hisszük, hogy valódi!

Kép
Sztárok

Kovács Patrícia: "Nem vagyok főszereplő a saját életemben sem" - #Képesvagyok podcast S1E11

A #Képesvagyok podcast adásban Kovács Patrícia színésznővel, a SUHANJ! Alapítvány társalapítójával beszélgettünk. Az interjúban szóba került az empátia, a gyerekkori minták, a kritikák és az újrakezdés. Hallgasd meg az inspiráló epizódot!

Kép
Életmód

5 árulkodó jel, hogy minél előbb munkahelyet kell váltanod – a gyomorgörcs mellett más jelek is vannak!

Ne becsüld alá azt, hogy milyen érzéssel mész be a munkahelyedre, és azt sem, hogy mennyire vagy motivált a munkádban! A munkahelyi elégedettség és jólét nélkülözhetetlen a boldog és kiegyensúlyozott élethez, és ha valamilyen oknál fogva ez hiányzik a jelenlegi munkahelyeden, ne félj váltani, és olyan helyet keresni, ahol jól érezd magad, és ahol kiteljesedhetsz!

Kép
Életmód

2024 az ő évük lesz: 3 csillagjegy, akit 2024-ben hatalmas szerencse ér

A horoszkópjuk szerint ezek a csillagjegyek ígéretes év előtt állnak!

Kép
Életmód

Megkérdeztük! A mesterséges intelligencia szerint így néz ki egy tökéletes nappali

Nincs olyan, hogy tökéletes nappali, mindenkinek más tetszik! Most megmutatjuk, hogy a mesterséges intelligenciának milyen az ízlése!

Kép
Életmód

10 dolog, amit nem tisztítunk rendszeresen, pedig nagyon is kellene!

A takarítási rutin mindenkinek hozzátartozik az otthoni feladatok listájához. Sok háztartás időről időre meghatározott ütemtervvel rendelkezik, hogy mit, mikor kell kitakarítani. Nem minden területet tisztítunk azonban rendszeresen és megfelelően, pedig igenis kellene. Te tudod, melyek azok a részek otthonodban, melyek takarítására kiemelt figyelmet kellene fordítanod, de valahogy mégsem kerül rájuk olyan sűrűn a sor?