Meghan Markle és Harry herceg gendersemleges nevelésre törekednek majd

meghan markle,harry herces,sussex,gender,kisbaba
Forrás: Getty Images

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Egyelőre nem tudni, milyen nemű lesz a sussexi hercegi pár gyermeke, az azonban biztosnak tűnik, hogy a szülők modern és elfogadó módon nevelik majd a gyermeket.

Egyes források azt állítják, hogy a babaváró bulin Meghan elkotyogta, hogy fiúk lesz, de ezt senki nem támasztotta még alá, így a sussexi bébi neme továbbra is kérdéses. Az azonban már kevésbé, hogy Meghan és Harry arra fognak törekedni, hogy nemi sztereotípiáktól mentesen neveljék a gyereküket. Bátor és modern vállalás, bár tény, hogy azért vannak dolgok, amelyek alól Meghan sem vonhatja ki magát.

meghan markle,harry herceg,gyerek
forrás: Getty Images
Meghan és Harry jól kijön a kicsikkel, biztosan jó szülők lesznek.

A rózsaszín a fiúk színe?

A babaszobával kezdték a dolgot, az ugyanis se nem kék, se nem rózsaszín, hanem fehér és szürke, amely bármelyik nemhez tökéletes választás. Ha már itt tartunk, azt egyébként tudtad, hogy a rózsaszín egészen az 1950-es évek elejéig a fiúk színe volt? A Ladies Home Journal című lap 1918-as számában például azt fejtegetik, hogy a rózsaszín egy erős szín, azért javasolt a kisfiúknak (kösz), míg a kék sokkal lágyabb, ezért lányokhoz jobban illik.

Látszik tehát, hogy az, hogy melyik nemhez mit társítunk, nem más, mint hagyományok összessége, és pont ez, amit Meghan és Harry nem szeretne a gyereküknek. Meghan egyébként álíltólag a gender fluid kifejezést is használta, amely egy fokkal erősebb kifejezés és azt takarja, amikor egy adott ember a két gender között határozza meg identitását.

Valószínű, hogy a gendersemlegesség lesz itt a kulcsszó, ami azt jelenti, hogy nem "lányosnak" vagy "fiúsnak" nevelik a gyereket, hanem mindkét nemből olyan viselkedésmintákat adnak majd át neki, amelyekkel sikeres és boldog felnőtt lehet.

gender
forrás: Wikimedia Commons
Ezen a képen az Egyesült Államok 32. elnöke, Franklin Delano Roosevelt látható kétéves korában. Szoknyában, hosszú hajjal, az akkori gyerekdivatnak megfelelően. Szóval akkor most mi fiús és mi nem?

Mi fán terem a gender?

A gender, azaz társadalmi nem a tanult (nem pedig a biológiai) tulajdonságok, viselkedések, szabályrendszerek stb. összessége, amelyet a társadalom bizonyos testi adottságokkal rendelkező tagjaihoz társít. Emiatt vannak a kisfiúk gyakorlatilag egészen kicsi koruktól fogva folyamatosan versenyhelyzetek elé állítva, ezért engedett meg számukra az erőszakos viselkedés, míg a kislányok már óvoda óta 'szelídítve' vannak. Tehát egy lány legyen kedves és odaadó, egy kisfiú pedig álljon ki magáért. Hogy belássuk, ez a 21. században már mennyire idejétmúlt, ahhoz nem kell genderszakos egyetemistának lenni. Nem meglepő hát, hogy a modern elveket valló Meghan és Harry nem szeretné a patriarchátus elavult elvárásrendszerét ráerőltetni a gyerekére erőltetni, sem akkor ha lány, sem akkor, ha fiú. Hiszen nemtől függetlenül erős, önálló és boldog gyereket szeretnének.

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Stílus

6 farmer, ami már nem lesz divatos 2024 tavaszán - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

Ezeket a farmereket is pont úgy találták ki, hogy könnyen és gyorsan megszerethessük őket!

Kép
Életmód

8 film, melyben a szerelmi háromszög teljesen megosztotta a rajongókat - te kinek az oldalára álltál?

Ezek a filmes szerelmi háromszögek két táborra szakítják a rajongókat! Te kinek az oldalán állsz?

Kép
Sztárok

Megvan az álomotthon! Ebben a meseszép villában él Palvin Barbi és Dylan Sprouse - FOTÓK

Palvin Barbi és Dylan Sprouse sajátkezűleg végzik a felújítást, hogy beköltözhessenek mesebeli otthonukba! Az alapok tökéletesek, de van min dolgozni.

Kép
Életmód

Ez a nő 2 hét alatt 8 kg-ot fogyott ezzel a módszerrel - mutatjuk, hogyan csinálhatod utána!

Mondjuk is, hogy melyik az a 7 gyakorlat, amit ha beépítesz az edzésrutinjaid közé, bizony te is gyorsan észreveszed majd a változást.

Kép
Életmód

10 meglepő NASA-találmány, ami a mindennapi életünk részévé vált

Morzsaporszívó, babatápszer, láthatatlan fogszabályzó - a NASA nagyobb hatással van mindennapi éltünkre, mint gondolnánk.

Kép
Életmód

5 módszer, amivel a kisebbrendűségi komplexussal élők manipulálják a környezetüket

A kisebbrendűségi komplexust nem feltétlen lehet azonnal felismerni, mert az, aki önértékelési zavarokkal küzd, jellemzően olyan álarc mögé bújuk, ami épp az ellenkezőjét sugallhatja. Elmondjuk, milyen jelekre érdemes figyelned!