Benedek Ágota: "Az őszinteség hangerejét állítgatni kell, nekem sem volt mindig tökéletesre kalibrálva ez" - #Képesvagyok podcast S1E9

Benedek Ágota: "Az őszinteség hangerejét állítgatni kell, nekem sem volt mindig tökéletesre kalibrálva ez" - #Képesvagyok podcast S1E9

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Facebook
Twitter
Pinterest

A #Képesvagyok podcast e heti adásában Benedek Ágota író, forgatókönyvíró a vele készült interjúban tőle megszokott kendőzetlen őszinteséggel és humorral vall olyan komoly témákról, mint a testi folyamatok, abortusz, önkielégítés. Hallgasd meg az inspiráló epizódot!

Benedek Ágota író, forgatókönyvíró az InStyle #Képesvagyok beszélni róla kategória jelöltje volt, és a kategória eléggé testhezálló számára, hiszen elmondása szerint szinte nincs olyan téma, amiről ne tudna komfortosan beszélni. Karanténnaplóval kezdte, majd szorongásnaplót adott ki, 2022 őszén jelent meg második önéletrajzi ihletésű kötete Állva maszturbálok címmel. A forgatókönyvíróként (is) dolgozó Ágota nem fél viccet csinálni élete legnehezebb pillanataiból és kíméletlen őszinteséggel számol be mindarról, ami szorongással tölti el őt a mindennapokban, mentálisan, illetve fizikailag is bénítóan hatással vannak rá.

"Nagyon felszabadító, ha nem érdekel, ki mit mond."

- Benedek Ágota

A podcastadásban tőle megszokott kendőzetlen őszinteséggel és humorral vall olyan komoly témákról, mint a testi folyamatok, abortusz, önkielégítés, valamint arról, hogy teljesen oké, ha nem szeret mindenki. Hallgasd meg az inspiráló beszélgetést!

Így vagy úgy, ki fog szivárogni, ha elmismásolunk dolgokat.

Ágotának eszében sincs szemet hunyni a problémái felett, inkább a mélyükre ás, hogy megfejthesse azokat és továbbléphessen. Fentebb említett könyvében a saját terhességmegszakításán keresztül beszél az abortusz stigmatizálásáról is: részletesen elmeséli azt is, hogyan próbáltak benne szégyenérzetet kelteni a döntése miatt.

Az őszinteség tapasztalatom szerint tanulható, másokkal és magunkkal szemben is.

Az interjúban pedig harmadik, legújabb könyvéről, az Akkor inkább már most megdöglök című művéről is mesél, többek között az izgalmas borítókoncepció mögötti gondolatmenetet is megosztja.

Azt akartam, hogy a könyv egy fém tömb legyen, egy darab a boncasztalból, amire felfektetem magam a kötetben.
Arra is vágytam, hogy ne legyen a borítóján semmi, se név, se cím, ami ami kicsit kockázatos, de a harmadik könyvem is kockázatos.

- mondta Ágota.

A podcastfelvétel helyszínét a W Budapest biztosította.

A #Képesvagyok podcastról


A #Képesvagyok podcastben a kampányhoz és a díjhoz kapcsolódóan az InStyle számára inspiráló emberekkel, jelöltekkel és nyertesekkel beszélget a márka főszerkesztője, Alberti Petra Bianka. Tabutémák, társadalmi szerepvállalás, jótettek, szakmai és sportteljesítmények, korlátok átlépése - hétről hétre izgalmas személyek #képesvagyok történetébe és életébe nyújtunk betekintést, akiknek tettei, küldetése sokezreknek adnak inspirációt, támogatást, vagy akár éppen a kezdő löketet, hogy ők is képesek legyenek kiállni, elmondani egy nehéz történetet, megtenni egy nehéz lépést a céljaik felé.

További adások és részletek a műsorról itt: instyle.hu/kepesvagyokpodcast

Videók

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Kép
Sztárok

Így élt Audrey Hepburn élete utolsó hónapjaiban: szívszorító, hogyan telt utolsó karácsonya

Audrey Hepburn túl korán hagyta itt ezt a világot, megható, hogyan teltek utolsó hónapjai.

Kép
Életmód

10 film, ami kísértetiesen tökéletesen megjósolta módon, hogy mi vár ránk a jövőben

Nem hitted, hogy a mesterséges intelligencia egyszer majd valóban beférkőzhet a mindennapjainkba és nem csak a forgatókönyvírók képzeletének szüleménye? Nos, már tudod, hogy tévedtél.

Kép
Életmód

10 hiba, amit elkövethetsz az állásinterjún: nem csak a késés tilos!

Veled is előfordult már, hogy megpályáztál egy hozzád illő állást, ám később szomorúan vetted tudomásul, hogy még a második körbe sem jutottál be? Eláruljuk, nem feltétlen a végzettségeddel vagy a szakmai tapasztalatoddal lehetett a probléma. Nagyon sok hibát elkövethetünk ugyanis egy állásinterjún, akaratlanul is.

Kép
Sztárok

Akinek még Sandra Bullock se tudott ellenállni! Ezekkel a híres nőkkel randizott az elmúlt évtizedekben Chris Evans

Meg kell hagyni, hogy Chris Evans a sztárvilág legszebb hölgyeit csavarta az ujja köré!

Kép
Életmód

A mesterséges intelligencia megjósolta a 2024-es Oscar-gála győzteseit: vajon igaza lesz?

A mesterséges intelligencia beleásta magát az esélylatolgatásba, és úgy döntött, megosztja velünk, hogy szerinte hogyan is fog végződni az idei Oscar-díjátadó!

Kép
Életmód

Az időszakos böjt 7 áldásos hatása: élettartamodat is megnövelheti, ha így táplálkozol

Az időszakos böjt egy olyan táplálkozási módszer, amely a táplálkozási időszakok és a böjti időszakok váltakozásán alapul. Emellett pedig rengeteg jótékony hatása van a szervezetre. Az alábbi cikkben feltárjuk az időszakos böjt potenciális előnyeit.