Gryllus Dorka:"A szavak szintjén el van mondva, hogy a nők vállaljanak gyereket, de a munkaerőpiac szintjén ez abszolút nincsen támogatva" - #Képesvagyok podcast S1E8

Gryllus Dorka:"A szavak szintjén el van mondva, hogy a nők vállaljanak gyereket, de a munkaerőpiac szintjén ez abszolút nincsen támogatva" - #Képesvagyok podcast S1E8
Forrás: InStyle

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Facebook
Twitter
Pinterest

A #Képesvagyok podcast e heti adásában Gryllus Dorka színésznő, rendező a vele készült interjúban az idő múlásának megéléséről, az 50 feletti nők reprezentációjáról a filmekben és helyzetéről a szakmai életben, és az anyaságról beszélgettünk. Hallgasd meg az inspiráló epizódot!

Gryllus Dorka színésznő, rendező nem hajlandó tabuként kezelni a kérdést, hogy a korosztályának színésznői egyszerűen eltűnnek a vászonról. Dorka nem titkolja, már őt is más típusú felkérések találják meg, mint korábban, és kevésnek tartja azokat a főszerepeket, amiket negyvenes-ötvenes nőkre írnak. Az Arany Medál-díjas színésznő szeretné, ha végre több nőközpontú alkotás születhetne a szórakoztatóiparban, mert ezek által új perspektívákat ismerhetnének meg a nézők.

A podcastadásban beszélgettünk az idő múlásának megéléséről, kortalanságról, anyaságról, és a nők helyzetéről a szakmai életben. Hallgasd meg az inspiráló beszélgetést!

Vannak nők, akik 50 évesen vagy vissza akarnak állni a munkába a gyerekek után,vagy éppen van a szakmájukban egy olyan csavar, hogy mást kell keresniük, és több ismerősömnek konkrétan elmondták, hogy ennyi idősen, két gyerekkel, nem fogod megkapni ezt az állást. Nagyon nehéz minden szakmában ez...persze ha döngetjük ezt a falat, akkor lehet, hogy lesz rajta lassan egy rés, amin be tudnak majd menni ezek a nők. A szavak szintjén el van mondva, hogy a nők vállaljanak gyereket, de a munkaerőpiac szintjén ez abszolút nincsen támogatva. A munkaadókat sem serkentik a (kis)gyerekes édesanyák alkalmazására.

- mondta az adásban Gryllus Dorka

A kutatások szerint az ötven feletti nő karaktereket többnyire magányosnak, morcosnak vagy makacsnak ábrázolják a forgatókönyvben, mellékszereplőkké fokozzák őket. A nézőpontok bővítéséből Dorka máris kivette a részét: ő rendezte például a Trojka Színházi Társulás: SZX_MCHN, avagy vágyaink meghurcoltatása című zenés showműsorát, amiben a másság, az intimitás és a szexualitás tabuit döntögeti le.

Egy producer nőtől hallottam egyszer, hogy 50 éves nők azért nincsenek a filmekben, mert velük nem történik semmi. Hát, várjál, azért azt nem gondolom, hogy velem ne történne semmi! (nevet) De az ötven éves férfiak pedig benne vannak a filmekben...Van ez a lerakott rendszer, amiben egy nő soha nem öregszik meg, örökké fiatal és szép. Természetesen nekünk nőknek kell szólni, hogy ez nem egészen így van.

- mondta Dorka

A podcastfelvétel helyszínét a W Budapest biztosította.

A #Képesvagyok podcastról


A #Képesvagyok podcastben a kampányhoz és a díjhoz kapcsolódóan az InStyle számára inspiráló emberekkel, jelöltekkel és nyertesekkel beszélget a márka főszerkesztője, Alberti Petra Bianka. Tabutémák, társadalmi szerepvállalás, jótettek, szakmai és sportteljesítmények, korlátok átlépése - hétről hétre izgalmas személyek #képesvagyok történetébe és életébe nyújtunk betekintést, akiknek tettei, küldetése sokezreknek adnak inspirációt, támogatást, vagy akár éppen a kezdő löketet, hogy ők is képesek legyenek kiállni, elmondani egy nehéz történetet, megtenni egy nehéz lépést a céljaik felé.

További adások és részletek a műsorról itt: instyle.hu/kepesvagyokpodcast

Videók

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Kép
Sztárok

Sztárpárok, ahol a nő sokkal többet keres a férfinál

Sok párkapcsolat tönkremegy amiatt, mert a férfi egója nem tudja elviselni, hogy párja többet ad hozzá a családi kasszához. De szerencsére az ellenkezőjére is bőven akad példa, még a sztárok között is.

Kép
Életmód

Így gyógyítja a testet és a lelket a Palo Santo füstölő: minden negatív energiát elűz a házadból

A Palo Santo füstje tisztít, nyugtat és gyógyít a hagyományok szerint. Íme minden, amit érdemes tudnod róla!

Kép
Életmód

5 nyomós ok, hogy miért ne telefonozz elalvás előtt

Tisztább lesz a bőrünk, ha elalvás előtt telefon helyett egy könyvet emelünk fel az éjjeliszekrényről? Mutatunk 5 okot, amiért telefon helyett inkább az olvasást válaszd!

Kép
Stílus

Jött, látott és hódított! Ezért az olcsó hatású cipőtrendért bolondulnak most az influencerek

Egykoron úgy gondolták, hogy még a jó ízlés határait sem üti meg, most pedig egyre több rajongót szerez magának ez az új életre kelt cipőtrend.

Kép
Sztárok

Alighanem ez az idő év legstílusosabb sajtóturnéja! A Dűne: Második rész bemutatói szinte tobzódnak az emlékezetes divatpillanatokban

A Dűne: Második része körül nemcsak a sztori, de a szettek miatt is nagy a sajtófelhajtás. Neked melyik szett volt kedvenced?

Kép
Életmód

6 mesés szobanövény, ami nem zöld: ezekkel behozhatod a tavaszt a lakásodba

Ha imádod a szobanövényeket, de a zöldre egy kicsit ráuntál, ezeket a színpompás, pazar növénycsodákat imádni fogod!