Gryllus Dorka:"A szavak szintjén el van mondva, hogy a nők vállaljanak gyereket, de a munkaerőpiac szintjén ez abszolút nincsen támogatva" - #Képesvagyok podcast S1E8

Gryllus Dorka:"A szavak szintjén el van mondva, hogy a nők vállaljanak gyereket, de a munkaerőpiac szintjén ez abszolút nincsen támogatva" - #Képesvagyok podcast S1E8
Forrás: InStyle

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Facebook
Twitter
Pinterest

A #Képesvagyok podcast e heti adásában Gryllus Dorka színésznő, rendező a vele készült interjúban az idő múlásának megéléséről, az 50 feletti nők reprezentációjáról a filmekben és helyzetéről a szakmai életben, és az anyaságról beszélgettünk. Hallgasd meg az inspiráló epizódot!

Gryllus Dorka színésznő, rendező nem hajlandó tabuként kezelni a kérdést, hogy a korosztályának színésznői egyszerűen eltűnnek a vászonról. Dorka nem titkolja, már őt is más típusú felkérések találják meg, mint korábban, és kevésnek tartja azokat a főszerepeket, amiket negyvenes-ötvenes nőkre írnak. Az Arany Medál-díjas színésznő szeretné, ha végre több nőközpontú alkotás születhetne a szórakoztatóiparban, mert ezek által új perspektívákat ismerhetnének meg a nézők.

A podcastadásban beszélgettünk az idő múlásának megéléséről, kortalanságról, anyaságról, és a nők helyzetéről a szakmai életben. Hallgasd meg az inspiráló beszélgetést!

Vannak nők, akik 50 évesen vagy vissza akarnak állni a munkába a gyerekek után,vagy éppen van a szakmájukban egy olyan csavar, hogy mást kell keresniük, és több ismerősömnek konkrétan elmondták, hogy ennyi idősen, két gyerekkel, nem fogod megkapni ezt az állást. Nagyon nehéz minden szakmában ez...persze ha döngetjük ezt a falat, akkor lehet, hogy lesz rajta lassan egy rés, amin be tudnak majd menni ezek a nők. A szavak szintjén el van mondva, hogy a nők vállaljanak gyereket, de a munkaerőpiac szintjén ez abszolút nincsen támogatva. A munkaadókat sem serkentik a (kis)gyerekes édesanyák alkalmazására.

- mondta az adásban Gryllus Dorka

A kutatások szerint az ötven feletti nő karaktereket többnyire magányosnak, morcosnak vagy makacsnak ábrázolják a forgatókönyvben, mellékszereplőkké fokozzák őket. A nézőpontok bővítéséből Dorka máris kivette a részét: ő rendezte például a Trojka Színházi Társulás: SZX_MCHN, avagy vágyaink meghurcoltatása című zenés showműsorát, amiben a másság, az intimitás és a szexualitás tabuit döntögeti le.

Egy producer nőtől hallottam egyszer, hogy 50 éves nők azért nincsenek a filmekben, mert velük nem történik semmi. Hát, várjál, azért azt nem gondolom, hogy velem ne történne semmi! (nevet) De az ötven éves férfiak pedig benne vannak a filmekben...Van ez a lerakott rendszer, amiben egy nő soha nem öregszik meg, örökké fiatal és szép. Természetesen nekünk nőknek kell szólni, hogy ez nem egészen így van.

- mondta Dorka

A podcastfelvétel helyszínét a W Budapest biztosította.

A #Képesvagyok podcastról


A #Képesvagyok podcastben a kampányhoz és a díjhoz kapcsolódóan az InStyle számára inspiráló emberekkel, jelöltekkel és nyertesekkel beszélget a márka főszerkesztője, Alberti Petra Bianka. Tabutémák, társadalmi szerepvállalás, jótettek, szakmai és sportteljesítmények, korlátok átlépése - hétről hétre izgalmas személyek #képesvagyok történetébe és életébe nyújtunk betekintést, akiknek tettei, küldetése sokezreknek adnak inspirációt, támogatást, vagy akár éppen a kezdő löketet, hogy ők is képesek legyenek kiállni, elmondani egy nehéz történetet, megtenni egy nehéz lépést a céljaik felé.

További adások és részletek a műsorról itt: instyle.hu/kepesvagyokpodcast

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Kép
Életmód

Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép
Életmód

A banánnál is hatásosabbak! Káliumban gazdag ételek, amikkel szíved egészségét támogatod

A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.

Kép
Sztárok

Néhányan sokkal sikeresebbek lettek: 10 eredményes sportoló, aki színészi pályafutásba kezdett

Van, aki jól döntött, hogy váltott: íme azok a sportolók, akik színészi pályafutásba kezdtek.

Kép
Életmód

Hollywoodon túl! 10 nem amerikai film, amit egyszer látnod kell

Íme azon európai filmek listája, melyben mindenki megtalálja a szívéhez és ízléséhez legközelebb álló darabokat!

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!