A nők 30 százaléka tapasztalja 40 éves kora előtt, mégis tabutéma - minden, amit a hajhullásról tudni kell!

A nők 30 százaléka tapasztalja 40 éves kora előtt, mégis tabutéma - minden, amit a hajhullásról tudni kell!
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Facebook
Twitter
Pinterest

Sokan vannak azok, akik szégyenkeznek a ritkuló hajkoronájuk miatt, pedig a hajhullás valójában akármikor lecsaphat bármelyikünkre. Éppen ezért nagyon fontos, hogy nyíltan beszéljünk róla!

A cikk támogatója a L'Oréal Paris

Bár kutatások is bizonyítják, hogy a nők körülbelül 55 százaléka küzd hajhullással élete során (sőt, közel 30 százalékuk már 40 éves kora előtt megtapasztalja azt), sajnos a társadalom továbbra is tabuként kezeli a kérdést. Pedig a hajhullás kockázata nem csak az életkor haladtával nő, hiszen számtalan másik kiváltó oka lehet: ilyenek például a hormonális változások, az étrend, a genetika vagy a stressz, de akár koronavírus mellékhatásaként is jelentkezhet. Ugyan a szakértők szerint a serdülőkor kezdete után gyakorlatilag bármikor beköszönthet ez a probléma a mindennapjainkba, a nők többnyire a menopauza környékén észlelnek jelentős hajvesztést.

Haj-baj

Azt egyébként fontos megjegyezni, hogy a hajhullás bizonyos mértékig normálisnak nevezhető, azaz, ha találunk néhány szálat a kefében fésülködés után, egyáltalán nem szabad kétségbe esnünk, mert nap mint nap újak nőnek helyettük: a hirtelen és drasztikus veszteség esetében azonban érdemes azonnal felkeresnünk egy bőrgyógyászt, aki segít meghatározni, miért történhet ez velünk. A nemi hormonok (az ösztrogén és a tesztoszteron), a stresszhormonok, illetve a pajzsmirigyhormonok szintjének változásai például óriási hatással lehetnek a haj növekedési ciklusára, továbbá a hajritkulás gyakran társul pajzsmirigy-betegségekkel. A rendkívüli események (akár egy válás vagy egy haláleset) miatti fokozottan stresszes napok magas kortizol-szintet eredményezhetnek, amiből kifolyólag a szervezet leállíthatja a szőrnövekedést más szervi funkciók javára. Ugyanígy megrongálhatják a tincseink épségét az extrém diéták is, mivel a tápanyagok széles skálájára van szükségünk az egészséges hajhoz, beleértve a B-vitaminokat, a cinket, a vasat és az E-vitamint is.

Aranyhaj készülőben!

A jó hír az, hogy a kellemetlen pillanatok ellenére nem kell végső búcsút vennünk a dús hajkoronától: a L’Oréal termékcsalád Elseve Full Resist szérumja például a bőrgyógyászatban is használt aminexilt tartalmaz, amely csodaszernek számít a hajhullás elleni küzdelemben, mert segít megakadályozni a kollagén megszilárdulását. A szérum klinikailag bizonyított formulája 1,5% aminexillel, a fejbőrt stimuláló koffeinnel és argininnel gazdagított, így erősíti a hajat és a fejbőrt, miközben nyugtatja és a fejbőr védőrétegét is erősíti. Gyorsan behatol a bőrbe anélkül, hogy zsíros réteget hagyna, és mindennapi használatra, bármilyen hajtípusra alkalmas. Az Elseve Full Resist szérummal akár már 6 hét alatt látványos javulást érhetünk el, amennyiben naponta egyszer reggel vagy este lefekvés előtt beveted azt.

Kattints a képre és tudj meg többet!
Kattints a képre és tudj meg többet!

Félre a tabukkal

A kóros állapot természetesen nem válogat az áldozatok között, tehát nem kíméli a világsztárokat sem – hiába dolgoznak a legnevesebb szakemberekkel az egészségük és a szépségük megőrzéséért. Olyan hírességek szólaltak már fel a témában az évek során, mint Khloé Kardashian, Jada Pinkett Smith, Naomi Campbell vagy Viola Davis, akik nem féltek beismerni, hogy a tincseik elvesztése bizony a magabiztosságukra is kihatott. „Gyakorlatilag az elképzelhető összes árnyalatra át lett már festve a hajam a különböző filmek miatt” – mesélte Keira Knightley. „Olyan rossz hatással volt rá, hogy szó szerint hullani kezdett a fejemről” - vallotta be a színésznő, aki éveken át parókát viselt, hogy elrejtse az állandó átváltozásai következményét.

Most pedig nézd meg, hogy változott Keira Knightley frizurája az évek során, a kérdés már csak az: mikor hordott parókát és mikor nem?

Galéria / 26 kép

Így változott Keira Knightley frizurája az elmúlt években

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Kép
Életmód

Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép
Életmód

A banánnál is hatásosabbak! Káliumban gazdag ételek, amikkel szíved egészségét támogatod

A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.

Kép
Sztárok

Néhányan sokkal sikeresebbek lettek: 10 eredményes sportoló, aki színészi pályafutásba kezdett

Van, aki jól döntött, hogy váltott: íme azok a sportolók, akik színészi pályafutásba kezdtek.

Kép
Életmód

Hollywoodon túl! 10 nem amerikai film, amit egyszer látnod kell

Íme azon európai filmek listája, melyben mindenki megtalálja a szívéhez és ízléséhez legközelebb álló darabokat!

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!