A legrangosabb divathetek között a Central European Fashion Days

A legrangosabb divathetek között a Central European Fashion Days

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

A régió legnagyobb divateseményét, a Cental European Fashion Days-t idén október első hétvégéjén rendezi meg a Design Terminál. Friss hír, hogy az esemény kiemelt szakmai partnere a számos nagy nemzetközi divathét megvalósításában közreműködő IMG Fashion, az esemény ezzel belép a legrangosabb divathetek sorába.


A Design Terminál immár második alkalommal rendezi meg a Central European Fashion Days-t (CEFD), melynek célja - amellett, hogy rávilágít a régió közös kulturális és történelmi hagyományaira – az, hogy a kreatív iparágak területén erősítse a regionális együttműködést, és hogy a feltörekvő közép-európai tervezők bekerüljenek a nemzetközi divatipar látóterébe. A háromnapos divatshow-t idén 2014.október 3-5. között tartják.
Az IMG Fashion olyan rendezvényekért felel, mint a New York- és a Berlin Fashion Week. A közép-európai régióban elsőként Magyarországgal kötnek hasonló típusú együttműködést.
Berlin, Isztambul, London, Mumbai, Miami, Milánó, Moszkva, New York, Sydney, Tokyo, Toronto vagy Zürich csak néhány világváros azok közül, ahol az IMG Fashion már megvetette lábát. Az amerikai vállalat a divatesemények menedzselése mellett számos szakmai szervezettel, nemzetközi sajtóval, buyerekkel és neves divatszakemberekkel működik együtt. Az IMG Fashion támogatásával a Central European Fashion Days is bekerül a nemzetközi divathetek naptárába.

 A New York Fashion Weeket hosszú ideje a legnívósabb divathetek között tartják számon
A New York Fashion Weeket hosszú ideje a legnívósabb divathetek között tartják számon


„Közép-Európa a fiatal tehetségek melegágya és Budapest egy tökéletes helyszín, hogy a régió designerei itt sütkérezzenek a reflektorfényben. Nagy örömmel várjuk a közös munkát és a partnerséget a CEFD-del, melynek célja a rendezvény erősítése és nemzetközi pozicionálása, mint a régió vezető divateseménye, amely felkarolja és támogatja Közép-Európa tehetségeit" – mondta Jarrad Clark, az IMG Fashion alelnöke és globális kreatív igazgatója.
A CEFD magában foglalja a Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervezői pályázat döntőjét is, melyre idén először a magyar jelentkezők mellett cseh, lengyel és szlovák pályaműveket is vártak. A pályamunkákat egy ötfős nemzetközi zsűri bírálja el, melynek első fordulója május 9-10-én lesz a Design Terminálban.
A zsűri elnöke Jarrad Clark, az IMG Fashion alelnöke és globális kreatív igazgatója, a zsűri további tagjai Sándor Szandra, a Nanushka márka alapítója és kreatív igazgatója, Dana Kleinert, divattervező és a Slovak Fashion Council elnöke, Olo Křížová, a Czech Fashion Council vezetője, Wojciech Dziedzic, a poznani School of Form Divat Tanszékének vezetője.
A kreatívipar fejlesztéséért felelős Design Terminál feladata, hogy segítse a fiatal, feltörekvő kreatív vállalkozások bemutatkozását a hazai és a nemzetközi piacokon. Idén nem csak a CEFD divatesemény lépi át az országhatárokat: a Design Terminál innovatív technológiákat bemutató rendezvénysorozata, a Budapest 3D Printing Days is nemzetközi szintre emelkedik.

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Sztárok

Közel 400 millió forintos gyűrűt kapott Victoria Beckham, és nem ez az első: íme a Spice Girl 13 legszebb eljegyzési gyűrűje

Victoria Beckham szinte minden évben új eljegyzési gyűrűt kap David Beckhamtől szerelmük zálogaként. Összegyűjtöttük a 13 legszebbet!

Kép
Sztárok

Eva Longoria szűk ruhája nem sokat hagyott a képzeletre: 49 évesen megmutatta, mitől döglik a légy!

Ismét megmutatta Eva Longoria gyönyörű alakját: ebben a piros ruhában valami elképesztően szexi!

Kép
Életmód

7 tiltólistás étel reflux és gyomorégés esetén: ezek csak rontanak a helyzeten!

Neked is megvan az a kellemetlen érzés, amikor keserű vagy savanyú ízt érzel a torkodban, és mintha marná a sav az egész nyelőcsövedet? Nem vagy egyedül, hiszen a gyomorégés és a reflux sokak életét megkeseríti, és talán nincs is olyan ember a Földön, aki ne találkozott volna már velük valamilyen formában.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 9 izgalmas hazai vállalkozó, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány vállalkozót!

Kép
Életmód

10 étel, ami 40 év felett fontos a dietetikusok szerint

Noha fiatalabb éveikben kevesebben gondolnak a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatára, a 40-es évek elérése során mindkettő kockázata fennáll. Ez ellen pedig leginkább egészséges életmóddal tehetünk, melynek központi tényezője az étkezés.

Kép
Életmód

Különleges ajánlatok: Akciós belföldi wellness csomagok májusban, amiket nem fogsz tudni visszautasítani

Íme május legjobb akciós wellness ajánlatai! Ha egy kis kikapcsolódásra vágysz, akkor most itt az idő!