A fagyi babák története

A fagyi babák története
Forrás: Photo by Filip Mroz on Unsplash

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Facebook
Twitter
Pinterest

A fagyi babákkal a lombikbébi eljárás során ismerkedhetünk meg. Abban a nem túl szerencsés esetben, amikor a leendő anya és család már túl vannak egy vagy több sikertelen próbálkozáson. A jó hír az, hogy napjainkban a fagyasztott embrió beültetésből magasabb a születések száma, mint a direkt beültetésből.

A fagyi babák beültetését meghatározott szakmai protokoll alapján végzik hazánkban és külföldön egyaránt. Fontos szerepe van egy megbízható mintaszállítónak is a folyamatban.

Lombikbébi eljárás

Ennek során a leendő édesanya hormonális kezeléseken esik át, amelyeknek köszönhetően szervezetében az átlagosnál magasabb peteérés megy végbe. Ezeket a petesejteket leszívják, majd mesterséges körülmények között megtermékenyítik a spermiumokkal. Ezekből aztán pár nap után kialakulnak az embriók. Ezeket a megfelelő fejlettségi állapotban beültetik az anyaméhbe.

A vissza nem ültetett, de életképes embriókat egy bonyolult eljárás során lefagyasztják, ezek lesznek a fagyi babák. Ezeket mínusz 196 Celsius fokon folyékony nitrogénben tárolják addig, amíg szükség nem lesz rájuk. Ez akár hosszú éveket, sőt évtizedeket is jelenthet. A fagyasztási eljárásban kiemelt figyelmet kap, hogy a megtermékenyült petesejteket milyen fázisukban fagyasztják le. Fontos, hogy ezeket megóvják a jégkristályok keletkezésétől. Egy bonyolult számítógép vezérelt folyamat, amely több órát vesz igénybe.

A fagyasztott embriók jövője

A fagyasztásból való felengedés ugyanazzal az eljárással zajlik, majd az életkezdemények egy speciális tápoldatban kerülnek elhelyezésre. Itt az embriológusok megállapítják az életképességüket. A teljes folyamat nem rizikómentes, sajnos az embriók károsodhatnak is. Ennek következtében életképességüket is elveszíthetik, ami miatt már nem ültethetőek be az anyaméhbe.

A sikeres beültetéshez az anyaméhet is elő kell készíteni. Ehhez egy speciális kezelést végeznek el, amely során felkészítik a méhet, a méhnyálkahártyát és a szervezet sárgatest termelését az embriók befogadására. Napjainkban ez tabletták segítségével csupán néhány napos folyamat.

Megfelelő idő

A lombikbébi eljárás sikerességét elsősorban az idő határozza meg. Ezért műszerekkel, ultrahanggal és vérvizsgálatokkal is ellenőrzik a szervezetet, hogy a fagyasztásból felengedett embriókat a legoptimálisabb időben, egy katéter segítségével visszaültessék az anyaméhbe. A beavatkozás teljesen fájdalommentes, és altatás nélkül zajlik.

Az időnek kulcsfontosságú szerepe van a szállítások során is. A legtöbb esetben a lombikbébi program folyamata több intézményben zajlik. A programban résztvevő leendő szülők feladata a minták intézmények közötti határidős és sérülésmentes szállításának a biztosítása. A szállítási feladatra szakosodott speciális szolgáltató az ideális. Ők a megfelelő szakértelemmel és tapasztalattal, valamint a szükséges eszközökkel rendelkeznek. Ilyen például a TamTraCo, velük biztonságban lehetnek mindannyian.

Videók

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Kép
Sztárok

Sztárpárok, ahol a nő sokkal többet keres a férfinál

Sok párkapcsolat tönkremegy amiatt, mert a férfi egója nem tudja elviselni, hogy párja többet ad hozzá a családi kasszához. De szerencsére az ellenkezőjére is bőven akad példa, még a sztárok között is.

Kép
Életmód

Így gyógyítja a testet és a lelket a Palo Santo füstölő: minden negatív energiát elűz a házadból

A Palo Santo füstje tisztít, nyugtat és gyógyít a hagyományok szerint. Íme minden, amit érdemes tudnod róla!

Kép
Életmód

5 nyomós ok, hogy miért ne telefonozz elalvás előtt

Tisztább lesz a bőrünk, ha elalvás előtt telefon helyett egy könyvet emelünk fel az éjjeliszekrényről? Mutatunk 5 okot, amiért telefon helyett inkább az olvasást válaszd!

Kép
Stílus

Jött, látott és hódított! Ezért az olcsó hatású cipőtrendért bolondulnak most az influencerek

Egykoron úgy gondolták, hogy még a jó ízlés határait sem üti meg, most pedig egyre több rajongót szerez magának ez az új életre kelt cipőtrend.

Kép
Sztárok

Alighanem ez az idő év legstílusosabb sajtóturnéja! A Dűne: Második rész bemutatói szinte tobzódnak az emlékezetes divatpillanatokban

A Dűne: Második része körül nemcsak a sztori, de a szettek miatt is nagy a sajtófelhajtás. Neked melyik szett volt kedvenced?

Kép
Életmód

6 mesés szobanövény, ami nem zöld: ezekkel behozhatod a tavaszt a lakásodba

Ha imádod a szobanövényeket, de a zöldre egy kicsit ráuntál, ezeket a színpompás, pazar növénycsodákat imádni fogod!