A dietetikusok szerint soha nem szabad ezt az egy összetevőt a turmixodba tenni

Forrás: Unsplash
2023. január 25.
Szerző: Kálmán Zsófi

Jöhet a lehető legrosszabb összetevő, amit a turmixodhoz adhatsz?

Ha egészséges reggeliről van szó, amely elősegítheti a fogyást, a turmix az egyik legjobb lehetőség, hiszen gyors, egyszerű, és a megfelelő összetevőkkel nagy mennyiségű rostot, fehérjét és sok más értékes tápanyagot vihetünk be néhány korttyal – mindezt pedig fantasztikus ízek kísérik. Imádják a sztárok is, hiszen Katalin hercegné is megosztotta már kedvenc receptjét, ahogy Reese Witherspoon is, egy dolog viszont nagyon fontos, minden turmix csak annyira egészséges, mint amennyire azzá teszed. Ez pedig azt jelenti, hogy a nem megfelelő összetevők hozzáadása árthat a fogyási céljaidnak. Sőt, valójában van egy dolog, amit az egészségügyi szakértők szerint kétszer is meg kell fontolnod, ha fogyni szeretnél: ez pedig nem más, mint a finomított cukor.

Igen, a finomított cukor mérsékléséről már megannyi írás született, mégis még mindig abban a hitben élnek, hogy egy kevés mit árthat. És akkor mi a helyzet a turmixokkal? Nos, ha feketeöves édesszájú vagy, és a gyümölcsből származó természetes cukrok nem elégítenek ki, akkor ideje komolyan venned a témát, és leszokni a függőségedről. Jay Cowin egészségügyi szakértő szerint a cukor és a cukros összetevők, például a szirupok súlyosan károsíthatják egészségét, és súlygyarapodáshoz vezethetnek, ha rendszeresen hozzáadja őket a turmixokhoz. Sőt, valójában Jay azt mondja, hogy:

A lehető legrosszabb összetevő, amit a turmixodhoz adhatsz, határozottan a cukor.

-

A cukor más édesítőszerekkel és szirupokkal együtt „gátolhatja a fogyási céljainkat”, de a kockázatok nem állnak meg itt. A hozzáadott cukor még „más egészséges problémákhoz is vezethet, mint például a fogszuvasodás, a cukorbetegség és a szívbetegségek”. Emellett a cukor gyulladásfokozó, és táplálja a rossz bélbaktériumokat, ami azok túlszaporodásához vezethet és a test számos területén okozhatnak mellékhatásokat.

Olvasd el ezt is!
Edd magad széppé! Ettől az ételtől olyan gyönyörű lesz az arcbőröd, mint még soha

A szakértő a mesterséges édesítőszerek használatát sem javasolja, hiszen az új kutatások szerint az alacsony kalóriatartalmú édesítőszerek negatívan befolyásolják a bélflóra működését, és még a cukoranyagcserébe is beavatkozhatnak. De akkor mit lehet? Nos, Jay szerint mindig keressük az egészséges és természetes alternatívát, ilyen például az egyre népszerűbb monk fruit, vagy más néven szerzetesek körtéje. Ennek a folyékony formában kapható édesítőszernek az alapja a már említett gyümölcs, amely jelentősen édesebb, mint a cukor, akár 200-szor olyan édes, így fantasztikus alternatívát kínál az italokban lévő cukor helyett. Jól hangzik, nem? Akkor viszlát, cukor!

És ezt láttad már?

Nézd meg a galériánkat - 4 kép
4 trükk, aminek Margot Robbie az őrületesen jó megjelenését köszönheti