A kávé, amit mindenki iszik, de senki sem tudja mi az, avagy a nagy kérdés: mi is az a Flat White?

A kávé, amit mindenki iszik, de senki sem tudja mi az, avagy a nagy kérdés: mi is az a Flat White?

Életmód

Napelem kisokos: Minden, amit tudnod kell a témában 2024-ben

Promóciók

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Facebook
Twitter
Pinterest

Senkitől nem kaptam választ, ezért úgy döntöttem, magam járok utána a kérdésnek.

Te is hallottál már a Flat White nevű kávéról? Hát én is. Sőt, kisebb félhivatalos felmérést végeztem a neten, és azt kell mondjam, valóban a Flat White az idei év egyik legtrendibb kávéja. Hogy mit jelent ez nekem? Semmit. Ugyanis gondoljatok, amit akartok, de nekem nem kell a szirup meg a tejszínhab, nem kellenek az extrák, én csak a jól megszokott lattémra vágyom minden reggel, a cukrot és a csillámot meghagyom másnak.

De az utóbbi időben egyre többször hallottam ugyanazt a kollégáimtól és a barátaimtól, amikor leadtuk a rendelésünket a kávézóban: egy Flat White-ot kérek. Bennem pedig felmerült a kérdés:

Na de mi a franc az a Flat White?

Íme a Flat White:

Kép

Eleinte nem mertem rákérdezni, mert már akkor is hülyének éreztem magam, amikor nem tudtam, hogy mi az a Chai latte, és bevallom őszintén, a Pumpkin Spice Lattéról sem nagyon tudom, hogy eszik-e vagy isszák, csak annyit, hogy ősszel mindig ez a téma. Na de ne kalandozzunk el, ott tartottunk, hogy nem nagyon mertem megkérdezni, hogy most akkor mi is ez a Flat White, ami ránézésre egy sima felgőzölt tejeskávé, amit pedig tudomásom szerint úgy hívnak, hogy cappuccino.

Olvasd el ezt is!

Addig morfondíroztam ezen a kérdésen, míg végül egyszer kibukott belőlem az egész, és rákérdeztem az ismerősömnél, hogy most akkor ő mit is rendelt, a válasz pedig meglepőbb volt, mint gondoltam:

Nem tudom.

Kép

Innentől kezdve elkezdtem sportot űzni abból, hogy minden ismerősömtől megkérdeztem ezt, aki Flat White-ot rendelt, és tudod mi történt? Egyikük sem tudta, hogy most milyen kávé is ez pontosan, és miben más, mint a cappuccino. Csak annyi lett számomra biztos, hogy ez az új cappuccino, és az, hogy finom. És akkor most térjünk is a lényegre, avagy arra, hogy mi is az a Falt White, és miért vannak manapság sokan rákattanva.

Íme a hivatalos válasz:

A Flat White 1/3 rész eszpresszót (vagy dupla risztrettót), illetve 2/3 rész úgynevezett barista habot tartalmaz, amely hígabb, mint a cappucino esetében használt tejhab. A felgőzölt tej habját tejjel keverik el, az így kapott lágy, könnyed tejhab pedig tökéletesen alkalmas a latte art-hoz, avagy művészi ábrák kialakításához a barna kávé és a fehér tejhab ötvözésével. A Flat White jóval gazdagabb, mint egy latte, a cappucinónál viszont krémesebb ital, amelyben a kávé intenzív aromái és a tejhab lágysága tökéletes harmóniát alkotnak.

Talán ideje megkóstolni?

Galéria / 12 kép

12 dolog, amit mibe, hogy még te se tudtál a kávéról

Megnézem a galériát

Videók

Életmód

Napelem kisokos: Minden, amit tudnod kell a témában 2024-ben

Promóciók

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Kép
Életmód

Vajon te vagy az? 3 csillagjegy, akire nem várt hatással lesz a februári telihold

A februári telihold, más néven Hó Hold izgalmas hatással lesz a csillagjegyekre.

Kép
Szépség

Parfümsznob vagyok! Mégis minden nap ezt a 8 ezer forintos illatot viselem

Csak a TikTok-on 2,5 milliárd megtekintést ért el ez a márka, aminél ez a népszerű parfüm kapható!

Kép
Életmód

A 8 legszebb film házasságról, párkapcsolatról: elgondolkodtatnak, megnevettetnek és könnyekre fakasztanak

Filmek, amelyek különböző perspektívából közelítik meg a szerelem, a párkapcsolat és a házasság témáját, megmutatva ezeknek az érzelmi kötelékeknek a bonyolultságát, egyben a szépségét is. Csupa olyan alkotás, amin még napokkal később is gondolkodni fogsz és biztosan nem hagy érintetlenül.

Kép
Életmód

6 sorozat, ami nagyobb sikert aratott, mint a film, ami alapján készült

Érkezik az Avatár - Az utolsó léghajlító című sorozat! Az alkotók nagy remények fűznek hozzá, vajon beválik? Íme 6 sorozat, ami nagyobb sikert aratott, mint az eredeti film!

Kép
Sztárok

Láttad már a feleségét? Ez a gyönyörű nő Mark Ruffalo neje

Mark Ruffalo és felesége idén nyáron ünneplik majd 24. házassági évfordulójukat.

Kép
Sztárok

Lakatos Levente: "Van egy olyan skillem, hogy az emberek megnyílnak nekem" - #Képesvagyok podcast S1E12

A #Képesvagyok podcast eheti adásban Lakatos Levente íróval, podcasterrel beszélgettünk. Az interjúban szóba került az elfogadás, a másság, a stigmák, a szexualitás a munkájában és a magánéletben, valamint a szórakoztató irodalom helyzete. Hallgasd meg az inspiráló epizódot!