5 zseniális tipp, amitől finomabb lesz a főztöd

Forrás: Getty Images
2017. február 23.
Szerző: V. Zsófi

Profi séfnek fogsz tűnni ezektől a könnyen elsajátítható trükköktől!

Ha nyers hagymát kell használnod egy receptben, áztasd jeges vízbe előtte, így veszít a csípősségéből. A hideg víz elvonja belőle a szulfátot, így a hagyma íze nem fogja túldominálni az ételt.


Adj a kávéhoz még a lefőzése előtt egy csipet sót és fahéjat, a sótól kevésbé lesz keserű, így más ízeket is észrevehetsz, a fahéj pedig feldobja kicsit.


Olvasd el ezt is!
5+1 főzési hiba, amit a szakácsok szerint mind elkövetünk (különösen karácsonykor)

Ha recept nélkül szeretnél sütni, használd a mennyiségek eltalálására a következő szabályt: a cukor és a liszt körülbelül ugyanannyit nyomjon, míg a tojás súlya egyezzen meg a vajéval. Utóbbi eltérhet egy kicsit, de kb 20%-nál jobban ne.


Bármilyen ragut készítesz is, próbálj hozzáadni egy kanál mogyoróvajkrémet vagy mustárt. Kiegyensúlyozottabb lesz tőlük az ízük.


Adj több mindenhez egy kis balzsamecetet. Próbáld ki eperre, sült zöldségre vagy tésztára csepegtetve!

Kipróbálod őket?

BuzzFeed