1. szabály
"Az otthoni szakácsok nem használnak megfelelő eszközöket. A hegyes kések legalább olyan fontosak, mint megtanulni eltalálni a helyes hőfokot." - Alex Leonard, a Lowlife szakácsa
2. szabály
"Nem kóstolgatják főzés közben az ételt, ami a legnagyobb hiba. Ez minden alkalomra igaz, de különösen akkor fontos, mikor először készítünk valamit a szakácskönyvből. A szakácskönyv csak útmutatásul szolgál, a finomhangolás már csak rajtunk áll." - Tadashi Ono, a Ganso kulináris igazgatója
3. szabály
"Azt hiszem, a túlöntözött saláták és a majonézes dresszingek a legnagyobb hiba." - Jody Williams, a Buvette séfje és tulajdonosa
4. szabály
"A tál széle nem a megfelelő hely a tojás feltörésére. Tőrjük fel a tojást egy sima felületen, mint a konyhapult, így kevesebb az esélye, hogy a tojáshéj is az ételbe kerül." - Stephanie Nass, a Victory Club alapítója és séfje
5. szabály
"Azt hiszem, a két legnagyobb hiba, hogy az emberek vagy túl lassan vagy túl gyorsan főznek meg valamit. Például az otthoni szakácsok általában túlsütik a csirkét, de nem hagynak elég időt összefőni egy pörköltnek." - Bruce Bromberg, a Blue Ribbon séfje és társtulajdonosa
6. szabály
"A legtöbb otthoni szakács fél a savak használatától. Pedig pár csepp minőségi ecet vagy citromlé minden ételen csak javít. Ez segít összehangolni és kihozni az igazi ízeket." - Tony Nassif, a Mile End séfje