6 dolog, amit sosem mondana egy gazdag ember

6 dolog, amit sosem mondana egy gazdag ember
Forrás: GettyImages

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Aki tehetős, annak nem kell semmit sem bizonygatnia. Jöjjön néhány átlagosnak tűnő mondat, az átlagos emberek szájából, amiket sosem mondana egy gazdag ember! Lehet, hogy pont ezért tart ott, ahol?

Itt egy tanulságos mese Robert Kiyosaki tollából, aki saját élete tapasztalatait vetette papírra. Könyve, a Rich Dad Poor Dad arról szól, hogy mi a legnagyobb különbség egy gazdag és egy szegény ember között. A sztori két közeli ismerőséről szól, annyira közeli, hogy a "szegény ember" Robert apja, aki sokat küzdött az anyagi biztonságért, végül még sem sikerült elérnie álmát, és a számlákkal sakkozva halt meg.

Bezzeg legjobb barátja - aki kis vállalkozással kezdte, majd Hawaii egyik leggazdagabb embere lett belőle. Két külön történet, két külön életút, de Robert szerint a kimondott szavak különböztették meg őket leginkább. "Rá kellett jönnöm, hogy az én apám tényleg szegény volt, nem azért, mert nem keresett magának annyi pénzt, hogy elégedett legyen. Hanem azért, mert gondolatai és cselekedetei voltak szegényesek" És hogy miket ismételgetett állandóan?

1. "Hogyan engedhetném meg magamnak?"

A lekicsinylő gondolatok, bekorlátozzák az embert. Ha állandóan azt mantrázod magadnak, hogy valamit sosem érhetsz el, akkor nem is fogod elérni, hiszen már kimondtad, döntöttél. Nem arról van szó, hogy mindent vegyél meg, de ha korlátok közé szorítod magad, sosem fogsz több pénzt keresni.


2. "Én megdolgoztam a pénzemért."

Mire a gazdag apa mondja: "Az én pénzem nekem dolgozik." Hatalmas a különbség a kettő között. Az átlag emberek többnyire úgy döntenek, fizessenek időarányosan a munkájukért. Folyamatos, óradíjas fizetés - míg egy gazdag ember elvárja, és megkéri a munkája árát. És ez nem egy időalapú rendszerben mérhető összeg. Fizess meg, és dolgozom!

3. "Nem akarok kockáztatni."


A gazdag ember játszik, és nyer. Ennek egy kényelmetlen hozadéka a bizonytalanság, de meg kell tanulni kockázatot vállalni, ha el szeretnénk érni valamit. Persze nem mindegy, hogy milyen kockázatról van szó, hiszen egy okos ember jól tudja, meddig érdemes feszegetni a határait, és honnan számítanak tettei őrültségnek. Néha a veszteség is belefér.


4. "Keményen tanulok, hogy egy jó cégnél helyezkedhessek el."

Vagy inkább: Keményen tanulok, hogy jövedelmező cégbe kezdjek. A gazdag emberek nem félnek nagyban gondolkozni. Tudják mire várnak, mennek érte, és higgadtan gyűjtik a pénzt, míg be nem válthatják elképzelésiket - és nem aprópénzre. Ezzel szemben, a tömegek alig várják, hogy belesimulhassanak egy rendszerbe, ami végül csak kihasználja a tehetségüket.


5. "Sosem leszek gazdag."

Azt hiszed, hogy egy valóban tehetős embert érdekel a gazdagság? Nem is mondja - ez húzza ki a szorult helyzetekből, mert ne hidd, hogy neki elsőre minden összejön. Mivel nem tartja magát többre, nem vágja földhöz a negatív hullám sem. Különbség van aközött, hogy valaki szegény, vagy rossz lapokat húzott.


6. "A pénz hatalom."

Arra tanítanak minket, hogy járjunk jó iskolába, így találunk jó munkát, és lényegében felépíthetünk egy rendezett életet. Ez lenne a nagy hatalom? A pénz csak eszköz, hogy új utakat nyisson ki előttünk, ami még messzebb repíthet minket.

És ezt láttad már?

Galéria / 4 kép

Egy milliomos tippjei a valódi sikerhez

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

3 fontos lecke, amit a Szívek Szállodája tanított nekünk a szerelemről

Akár a #TeamDean, a #TeamJess vagy a #TeamLogan csapatot erősíted, a Szívek szállodája Rory-jának kapcsolataiból mindenképpen sok fontos leckét kaptunk a szerelemről!

Kép
Shopping

Margot Robbie tökéletes sminkjének titka ez a rúzs: A vásárlók szerint órákig hibátlan marad!

A színésznő sminkje mindig tökéletes, most pedig eláruljuk, hogy mitől: ezt a rúzs viseli legtöbbször Margot Robbbie!

Kép
Életmód

Ezeket próbáld ki reggel: 9 étel, ami nagyobb energialöketet ad, mint a kávé

Oké, talán a reggeli kávét nem kell velük kiváltanod, de napközben sokat segíthetnek.

Kép
Sztárok

Újabb baleset! Chris Pratt komolyan megsérült legújabb filmjének forgatásán, maga osztott meg fotót az állapotáról

Chris Pratt tegnap megsérült a Mercy 4. forgatási napján! Lehet csúszni fog a premier?

Kép
Életmód

6 csillagjegy, aki nagyon sok pénzhez juthat a következő hetekben - nekik szerencsét hoz a Jupiter-Uránusz együttállás!

Április 20-án érkezik a Jupiter-Uránusz együttállás, ami az év legjelentősebb asztrológiai eseménye. Tudd meg, hogy a te csillagjegyedre hatással lesz-e!

Kép
Stílus

Gigi Hadid bemutatja: A farmer, ami nélkül a divatos nők nem tudnák túlélni a tavaszt

A farmerek szára idén tavasszal ismét kicsit tágabb irányt vesz, és ami azt illeti elég jól is néz ki!