Ennyi és nem több! Ez a 12 másodperces trükk segít abban, hogy azonnal boldogabbnak érezd magad

Ennyi és nem több! Ez a 12 másodperces trükk segít abban, hogy azonnal boldogabbnak érezd magad
Forrás: InterCom

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Tippünkkel most segítünk abban, hogy egy kis pozitív energiával töltsd fel az elmédet.

Mondhatni magától értetődő dolog, hogy valójában tényleg nehéz az élet minden percében és helyzetében pozitívnak lenni és maradni, attól függetlenül is, hogy természetesen mindannyiunk lelki szeme előtt egy hosszú és boldog élet célja lebeg.

Az élet viszont sokszor másként alakul, mint ahogy azt elterveztük és mindenki átesik egy olyan időszakon, amikor a dopaminszintje nem olyan magas, mint általában – és ez így van rendjén! Az viszont már kevésbé vicces tény, hogyha ezek a rosszabb időszakok elhúzódnak, az súlyos és negatív hatással lehet az életedre. Sokan pont ezen esetekre kezdték el használni azt a bizonyos 12 másodperces trükköt, ami segít rávezetni az agyadat a pozitív gondolkodásra. Tudjuk, hogy ez elsőre nem tűnik soknak, de valójában tényleg ennyi kell ahhoz, hogy legyőzd a fejedben elhatalmasodó negatív felhőket.

Hogy is van ez pontosan?

A dolog lényeg mindössze annyi, hogy 12 másodpercig gondolj egy pozitív emlékre, képre, kapcsolatra vagy bármi olyanra, ami örömmel tölt el, és aminek felelevenítésétől könnyen mosolyra görbül a szád. Ebben a 12 másodpercbe pedig bármilyen meglepő is, belefér, hogy átgondold azt is, hogy az agyad vajon miért minősíti ezt a bizonyos emléket pozitívnak. Esetleg boldogságot éreztél, amikor mindez megtörtént veled? Vagy tanúja voltál valaminek, ami érzelmileg megmozgatott?

Kép
forrás: Elina Sazonova/Pexels

Próbáld ki mindenképpen magadon ezt az elmetisztító és -támogató gyakorlatot, és ha beválik, akkor építsd be a szokásaid közé, ugyanis ha a negatív gondolatok jöttekor elkezded alkalmazni az életedben ezt a rövidke rituálét, akkor hosszú távon az agyadat a pozitív gondolkodás felé fordítja. Miért? Ha ugyanis korábban arra tanítottad az agyadat, hogy pozitív gondolkodásra váltson, amikor valami negatív történik, akkor az agy követni fogja ezt a példát, és ha a jövőben negatív gondolataid támadnak, az agy tudni fogja a dolgát.

Természetesen nem azt mondjuk, hogy a negatív vagy rossz gondolatokat figyelmen kívül kell hagynod, csupán annyit, ha az elmédet a pozitív, örömteli irányba viszed el, akkor ez a fajta hozzáállás segíthet abban, hogy a nehezebb helyzeteket is könnyebben kezeld és így idővel sokkal erősebbé válhatsz majd lelkileg.

Galériánkra kattintva még több pozitív életmódtippet olvashatsz!

Galéria / 5 kép

5 dolog, ami pozitívabbá tesz

Megnézem a galériát

Az Éva magazin írása.

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Stílus

Diana hercegné után most Zendaya élesztette újra ezt az elfeledett trendet - meg is van a tavasz legnagyobb slágere!

A tenniscore már egy ideje elkezdte bontogatni, hogy aztán idén tavasszal mindent meghódítson.

Kép
Sztárok

Közel 400 millió forintos gyűrűt kapott Victoria Beckham, és nem ez az első: íme a Spice Girl 13 legszebb eljegyzési gyűrűje

Victoria Beckham szinte minden évben új eljegyzési gyűrűt kap David Beckhamtől szerelmük zálogaként. Összegyűjtöttük a 13 legszebbet!

Kép
Sztárok

Eva Longoria szűk ruhája nem sokat hagyott a képzeletre: 49 évesen megmutatta, mitől döglik a légy!

Ismét megmutatta Eva Longoria gyönyörű alakját: ebben a piros ruhában valami elképesztően szexi!

Kép
Életmód

7 tiltólistás étel reflux és gyomorégés esetén: ezek csak rontanak a helyzeten!

Neked is megvan az a kellemetlen érzés, amikor keserű vagy savanyú ízt érzel a torkodban, és mintha marná a sav az egész nyelőcsövedet? Nem vagy egyedül, hiszen a gyomorégés és a reflux sokak életét megkeseríti, és talán nincs is olyan ember a Földön, aki ne találkozott volna már velük valamilyen formában.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 9 izgalmas hazai vállalkozó, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány vállalkozót!

Kép
Életmód

10 étel, ami 40 év felett fontos a dietetikusok szerint

Noha fiatalabb éveikben kevesebben gondolnak a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatára, a 40-es évek elérése során mindkettő kockázata fennáll. Ez ellen pedig leginkább egészséges életmóddal tehetünk, melynek központi tényezője az étkezés.