Így élt Audrey Hepburn élete utolsó hónapjaiban: szívszorító, hogyan telt utolsó karácsonya

Így élt Audrey Hepburn élete utolsó hónapjaiban: szívszorító, hogyan telt utolsó karácsonya
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Audrey Hepburn túl korán hagyta itt ezt a világot, megható, hogyan teltek utolsó hónapjai.

A legendás színésznő, stílusikon és jótékonysági aktivista, Audrey Hepburn 1929. május 4-én született Belgiumban, egy nemesi család leánygyermekeként. Szülei egy-egy válást követően találtak egymásra, Ella van Heemstra és Joseph Victor Anthony Ruston 1926-ban kötötték össze az életüket. A színésznő gyermekkorát származásának megfelelően Belgiumban, Angliában és Hollandiában töltötte, előkelő neveltetést kapott. 1935-ben édesapja váratlanul elhagyta a családot, erről Audrey Hepburn mindig azt mondta: „ez volt életem legtraumatikusabb eseménye”.

Audrey Hepburn nevét soha nem felejti el a világ.
forrás: Getty Images
Audrey Hepburn nevét soha nem felejti el a világ.

Audrey Hepburn sokat szenvedett

A világháború évei alatt a színésznő elkezdett balettozni tanulni, később táncelőadásokkal gyűjtött pénzt a holland ellenállásnak. Amikor a németek elzárták az élelmiszerforrásokat Hollandia irányába, a helyiek kénytelenek voltak tulipánokból lisztet készíteni, hogy életben maradjanak. Ebben az időben a színésznő súlyosan megbetegedett az alultápláltságból fakadóan, besárgult, ödémás lett a lába, tüdőgyulladást kapott, édesanyja alig tudta megmenteni az életét. Később azt mondta, az éhezés éveinek következtében szokott le az evésről, ezért volt egész életében annyira karcsú, vékony alkat. Mivel a saját bőrén tapasztalta meg, milyen a nélkülözés, a szenvedés, elképesztően empatikus ember vált belőle, aki egész életében segítette a gyengébbeket.

Filmes karrierje jóval később, az ötvenes években indult be, olyan klasszikusokban szerepelt, mint a Római vakáció, az Álom luxuskivitelben, a My Fair Lady, a Sabrina, a Mókás arc, az Amerikai fogócska vagy a Várj, míg sötét lesz. Audrey Hepburn először 1954-ben ment férjhez, Mel Ferrer színésztől 1960-ban fia született, aki a Sean nevet kapta. 1968-ban váltak el, a sztár pedig még ebben az évben beleszeretett az olasz orvosba, Andrea Dottiba. Második fia, Luca 1969-ben jött a világra.

Audrey Hepburn így élt élete utolsó hónapjaiban

Színésznői pályafutása után Audrey Hepburn jótékonysági aktivista lett, akit a világon mindenhol imádtak. Története azonban túl korán és szomorúan ért véget. 1992-ben, amikor Szomáliából tartott hazafelé Svájcba, súlyos hasi fájdalmakat tapasztalt, rögtön egy Los Angeles-i kórházba vitték. Ekkor derült ki, hogy vastagbélrákja van, megműtötték, majd kemoterápiát kapott. Ennek ellenére a színésznő tudta, hónapokon belül meg fog halni.

Audrey Hepburn élete utolsó karácsonyát szerette volna az otthonában, Svájcban tölteni, állapota azonban olyan törékeny volt, hogy csak úgy nem szállhatott repülőre. Ekkor legjobb barátja, a divattervező Hubert de Givenchy szerzett egy magánrepülőt, amit virágokkal feldíszítve bocsájtott a rendelkezésére a hazaúthoz. Gépekre kötve kelt útra, a személyzet és a pilóta pedig mindent megtett annak érdekében, hogy csökkentsék repülés közben a légnyomást, így óvva a súlyos beteg színésznőt.

Karácsonykor Audrey Hepburn megkérte egy barátját arra, vegyen neki három különleges kabátot, ezeket tette a fa alá Givenchy, Sean és Robert Wolders, az akkori párja számára. Azt kérte tőlük, mindig gondoljanak majd rá, amikor viselik. Utolsó szentestéjének éjjelén így búcsúzott el a családjától:

„Ez volt életem legszebb karácsonya!”

Audrey Hepburn néhány héttel később, 1993. január 20-án álmában hunyt el egy hospice házban. Fiainak összesen öt gyermeke született, Sean-nak van egy lánya, Emma Ferrer, illetve két fia, Gregorio és Santiago Ferrer. Luca két kislány apukája.

Most pedig íme10 felejthetetlen idézet Audrey Hepburntől!

Galéria / 10 kép

10 felejthetetlen idézet Audrey Hepburntől

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.