Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá
Forrás: Janus Erika

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Facebook
Twitter
Pinterest

Janza Katával, a frissen Jászai Mari-díjas színésznővel beszélgettünk a Budapesti Operettszínházban hamarosan bemutatásra kerülő Carmen című musical kapcsán. A darabban játszott szerepének jelentőségén túl Frank Wildhornhoz, a világhírű zeneszerzőhöz való személyes kötődéséről, valamint arról is mesélt, hogy miként egészítik ki egymást a különböző szerepek a színpadon.

Milyenek voltak az első benyomásai az olvasópróbán, mitől érdekes a történet?

"Fantasztikus volt az olvasópróba. Homonnay Zsolt, a darab rendezője elmesélte, hogy mit képzelt el egy adott pillanatnál vagy, hogy egyáltalán milyennek is látja az adott szituációt. Az eredeti Carmen történetet modern köntösben tárjuk a nézők elé, de a mondanivalója hasonló, mint Mérimée novellájának. Számtalanszor találkozunk az életben azzal, hogy félelmetes, amikor egy porszem bekerül a jól működő gépezetbe és mindent megváltoztat. Zsolt is ezt emelte ki az olvasópróbán: elég egy másodperc, és már nem azok a fogaskerekek zakatolnak tovább, mint amik a jól bevált rendszerben előtte működtették az életünket. Nagyon érdekesnek tartom, hogy mennyire ki vagyunk szolgáltatva a fentieknek."

A Jósnő karaktere fontos eleme a darabnak. Hogyan képzeljék el a nézők, mi a leghangsúlyosabb személyiségjegye?

"Zsolt szerint úgy tudjuk felruházni mitikus jellemvonásokkal, ha végtelenül emberi módon ábrázoljuk a színészi eszközeinkkel. Füredi Nikolett és Vágó Zsuzsi kapta a másik két szereposztást és örülök, hogy Zsolt sokat látott, sokat tapasztalt kolleganőket választott erre a szerepre, ami igényli is az erős személyiséget. A többieknek bővebb idő áll rendelkezésre kibontani a szerepük ívét, ezzel szemben a Jósnő egy állapotot, vagy inkább a nyugtalanság érzését hozza be a színpadra."

Kép
forrás: Janza Kata

Hogyan helyezi el a szakmai életében Frank Wildhorn zenéjét?

"Több főszerepet is köszönhetek neki, de először is, büszke Wildhorn daltulajdonos vagyok, ugyanis amikor a Rudolfot bemutattuk, a második felvonásból a karakteremnek még hiányzott egy dal és ő bizony írt nekem egyet. Korábban közösen muzsikáltunk egy koncerten, azelőtt született meg nemsokkal a második gyermekem, és Frank ragaszkodott hozzá, hogy két etetés között behozzanak a színházba, mert ő akart kísérni zongorán. Amikor meghallottam, hogy bemutatjuk a Carment és Frank jegyzi a muzsikáját, megörültem, mert az a dallamvilág, amit Wildhorn képvisel, szívet melengető és bekúszik az ember bőre alá."

Március 15-én kiemelkedő színészi tevékenysége elismeréseként megkapta a Jászai Mari-díjat. Melyek azok a gondolatok, amik megfogalmazódtak a díj átvétele kapcsán, milyen érzések kavarogtak önben?

"Végtelenül boldog voltam. Korábban kérdezték már tőlem, hogy mennyire fontosak a díjak és mindig azt mondtam, hogy nekem a közönség szeretete a legfontosabb díj, ez most sem változott. Mégis azt gondolom, hogy csodálatos érzés, amikor elismerik a munkámat. Ritkán fordul elő az életemben, hogy egy pillanatra hátra dőlök, de most megengedtem magamnak. Leltárt tartottam magamban, és végtelen nyugalommal és megelégedettséggel töltött el, hogy érdemesnek találtak a Jászai Mari-díjra és ez jó érzéssel tölt el."

Nézz meg néhány képet az előadásról!

Galéria / 9 kép

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Kép
Életmód

8 zöldség, ami egészségesebb főzve, mint nyersen

Míg egyes zöldségek tápanyagszintje főzéskor emelkedik, másoké csökken. Most olyan zöldségeket mutatunk be, amiket érdemesebb főtt formában fogyasztani, ha ki akarjuk belőlük hozni a maximumot!

Kép
Sztárok

6 meglepő titok Katalin hercegné és Vilmos herceg esküvőjéről!

Ma ünnepli Katalin hercegné és Vilmos herceg 13. házassági évfordulójukat. Íme 6 meglepő titok, amit nem tudtál a királyi pár esküvőjéről!

Kép
Sztárok

Kiderült, ez Katalin hercegné kedvenc esküvői fotója: meglepő módon Vilmos herceg nem szerepel rajta

13 évvel ezelőtt tartotta esküvőjét Katalin hercegné és Vilmos herceg. Ez a hercegné kedvenc képe a nagy napról!

Kép
Sztárok

Emlékszel még rá? Így néz ki ma az a kislány, aki széttrollkodta Katalin és Vilmos esküvőjét

Grace van Cutsem ellopta a show-t Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvőjén 13 évvel ezelőtt!

Kép
Sztárok

Eláll a lélegzet! Nicole Kidman lányai életükben először léptek a vörös szőnyegre, Sunday és Faith gyönyörű tinik már - FOTÓ

Nicole Kidman lányai, Sunday Rose Kidman-Urban és Faith Margaret Kidman-Urban most szombaton debütáltak először a vörös szőnyegen. Gyönyörű tini lett belőlük!

Kép
Shopping

Hivatalosan is ez a tavasz legdivatosabb színe: megmutatjuk, hogyan csempészheted be a ruhatáradba

Vidámságot és energiát áraszt magából, nem véletlenül ilyen népszerű.