Az orvosok egyetértenek: 30 év felett mindenkinek kellene legalább ezt a táplálékkiegészítőt szednie, ha mást nem is

Az orvosok egyetértenek: 30 év felett mindenkinek kellene legalább ezt a táplálékkiegészítőt szednie, ha mást nem is
Forrás: Getty Images

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Életmód

10 szokás olyan nőktől, akiknek mindig tiszta az otthonuk

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Táplálkozástudományi szakemberek egységes véleménye szerint mindenkinek, aki elmúlt már 30, legalább ezt az egyféle étrend-kiegészítőt mindenképp érdemes napi szinten fogyasztani az egészséges anyagcsere érdekében!

Az emberi szervezet nagyon okos, olajozott gépezetként működik, azonban amilyen összetett, annyira érzékeny is, főleg egy bizonyos kor után. Amennyiben rendellenesség lép fel, bármilyen okból kifolyólag, és felborul a belső egyensúly, akkor azt egyből jelzi is számunkra, és bizony vannak olyan testi funkciók, amikre jóval azelőtt érdemes komolyabb figyelmet fordítani, mielőtt még jelzést kapnánk arról, hogy valami nem stimmel. Ilyen például az egészséges emésztés, és a kiegyensúlyozott anyagcsere is.
A mindennapos energiaszintnek ugyanis ezek a fő mozgató rugói, és nem lehet a törődést elég korán elkezdeni, hiszen a legújabb kutatások szerint már 30 éves kor felett lassulhat a tápanyagok felszívódása, és ahogy lassul az anyagcsere működése, úgy könnyebben szaladnak fel a nem kívánt plusz kilók is. Sőt, a külsőleg is szemmel látható súlygyarapodás mellett, számos további, a szemnek láthatatlan, mégis komoly kockázattal járhat, amennyiben az anyagcsere ritmusa kibillen a megszokott működésből, ezért a szakértők szerint ha mást nem is, ennek a étrend-kiegészítőnek a szedését nem szabad elsunnyogni.

30 felett kötelező lenne mindenkinek ez a táplálékkiegészítő!

Ez a bűvös vegyület a Q10 koenzim, ami fokozott szerepet játszik az energiaszint szabályozásában, így szorosan hatással van az anyagcsere folyamatokra is. Az emberi szervezet természetes módon 25-30 éves korig képes előállítani, ezt követően azonban nagyon fontos pótolni, hiszen számos további előnyös hatása is van az egészség megőrzése szempontjából, valamint a hiánya olyan betegségekkel hozható összefüggésbe, mint a szív- és érrendszeri problémák, a legyengült immunrendszer, vagy épp a rendszeres fogíny- és szájbetegségek, de a magas vérnyomás kialakulásáért is felelőssé tehető.
Szerencsére, az élelmiszeripar és a tudomány fejlődésének köszönhetően van megoldás, így csupán egy kis mindennapos odafigyeléssel felpörgethető az anyagcsere, amivel megőrizhető a test vitalitása, és a szervezet egészsége. Tudatos táplálkozással pedig természetes módon is pótolható, leginkább bizonyos halakból, lazacból, szardíniából, továbbá és a belsőségek, mint a máj és a szív is tartalmazza, de a búzacsíra fogyasztása is előnyös a Q10 koenzim. Az étrend-kiegészítőket gyártó cégek palettáján azonban széles választékban találhatunk kapszulát, tablettát, vagy akár por formájú változatot is, sőt, előnyeit már a kozmetikai ipar is felfedezte, így a legtöbb ránctalanító készítmény is tartalmazza ezt az értékes vegyületet. Szóval a 30 felett Q10-re fel!

Nature’s Finest, Golden Q10, 3 540 Ft - itt!Finom ízű porított ital a kellemes fogyasztás érdekében védi a sejteket az öregedéstől és hozzájárul a normál energia-anyagcseréhez.

Nature’s Finest, Golden Q10, 3 540 Ft - itt!

Finom ízű porított ital a kellemes fogyasztás érdekében védi a sejteket az öregedéstől és hozzájárul a normál energia-anyagcseréhez.

Most pedig íme 3 vitamin, amivel viszont érdemes vigyázni, mert hajhullást okozhat!

Galéria / 3 kép

3 vitamin, ami hajhullást okoz

Megnézem a galériát

Videók

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Életmód

10 szokás olyan nőktől, akiknek mindig tiszta az otthonuk

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Sztárok

Nem semmi! Rihanna egy igen extrém frizurával készül a MET-gálára: mindenkit sokkolt, mikor meglátta! - FOTÓK

A sztárvilág már nagyban készül a ma esti MET-gálára, Rihanna pedig spoilerezett a megjelenését illetően: ezzel az új frizurával készül az eseményre!

Kép
Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

A striák ellen nincs tökéletes megoldás, de vannak olyan különféle módszerek, amik segíthetnek kiegyenlíteni a bőrtónusbeli különbségeket.

Kép
Életmód

3 gyulladáscsökkentő étel, amit minden 40 év feletti nőnek ennie kellene: így kerülheted el a menopauzával járó hízást

Te is a menopauza kellemetlen tüneteivel küzdesz? Mutatjuk milyen gyulladáscsökkentő ételeket fogyassz, amikkel enyhítheted őket, ráadásul a súlygyarapodást is elkerülheted!

Kép
Életmód

A vitamininfúzió előnyei: Minden, amit tudni érdemes erről az új terápiáról

Szeretnéd fokozni az egészségedet és feltöltődni energiával? Akkor a vitamininfúzió lehet a megoldás számodra: íme minden, amit tudni érdemes róla!

Kép
Stílus

Utazz velünk a múltba: Nosztalgikus fotók a MET-gála történetéből

Május 6-án kerül megrendezésre a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum adománygyűjtő estje, ismertebb nevén MET-gála, ami az év egyik legnívósabb és ruhák szempontjából minden bizonnyal az egyik leglátványosabb sztáreseménye.

Kép
Sztárok

„Az egész olyan, mint egy idióták parádéja” - 8 híresség, akit nem látnak szívesen a MET-gálán (és nem is szívesen mennének el)

A MET-gála nem minden hírességnek van benne a top 10-es programlistájában - sőt még a top 1000-ben sem.