Ezt teszi a testeddel napi 10 ezer lépés egy éven át: nem fogod elhinni

Ezt teszi a testeddel napi 10 ezer lépés egy éven át: nem fogod elhinni
Forrás: Pexels

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Michelle King influencer egy éve mindennap 10 000 lépést sétál. Beszámolójából kiderül, jobb-e ez, mint edzeni járni!

„Egy évvel ezelőtt döntöttem úgy, hogy egy sokkal egyszerűbb rutinra váltok az edzés terén, mert elegem lett abból, hogy mindig változtatgatnom kell, milyen mozgást végzek a sok-sok fitnesztrend miatt. Egyszerűen nem tudtam kiigazodni rajtuk. Valami olyat szerettem volna, amihez nem kell sokat gondolkozni, nem vesz igénybe sok időt, könnyen beilleszthetem a mindennapjaimba és még jót is tesz. Van ilyen? Nos, én elkezdtem sétálni, azóta mindennap megteszek 10 000 lépést, ennyi az, amit a szakértők és az összes edzős app ajánl egy felnőtt embernek egy napra. Elmondom neked, ez tényleg hasznos-e!

Napi 10 000 lépés ajánlott minden egészséges, átlagos felnőttnek.
forrás: Unsplash/Sincerly Media
Napi 10 000 lépés ajánlott minden egészséges, átlagos felnőttnek.

10 000 lépés naponta ezt teszi a testeddel

Tavaly tavasszal egymás után több olyan életmódszakértővel hozott össze a sors, akik arról beszéltek, mennyire jó és egészséges dolog a séta. Illetve azt is kiemelték, mennyivel fontosabb az aktív életmód, mint az, hogy valaki heti párszor eljárjon edzeni. Az úgynevezett kék zónákban (olyan területek a világon, ahol a legnagyobb számban élnek 100 évesnél idősebb emberek) például szinte senki nem jár edzőterembe soha. Nem furcsa ez egy kicsit? Ők élnek egészségben a legtovább a világon, de nem járnak edzeni. Bennem ez elindított valamit. Arra jutottam, hogy talán a trendi, drága, időigényes edzőtermi órák mégsem olyan hasznosak, ellenben a kíméletes, napi mozgás tényleg igazán jót tehet. A kék zónákban élőkre jellemző, hogy ahová csak tudnak gyalog mennek, szeretnek a barátaikkal esti sétákra menni, egyik kedvenc hobbijuk pedig a sok mozgással járó kertészkedés. Na, én ezért kezdtem el sétálni!

A napi 10 000 lépés elsőre nagyon nehezen teljesíthetőnek tűnik a mai világban, hiszen mikor van arra idő, hogy ennyit gyalogoljunk? Én azt találtam ki, hogy a napi rutinom részévé tettem 3x30 perc sétát. Az első sétára reggel a kutyámmal együtt indultam el, vittem magammal egy kávét is, azt iszogattam menet közben. A másodikat home office esetén ebéd után, más esetben a munkaidőm végén tettem meg, a harmadikra pedig este indultam el, a férjemmel andalogtunk, beszélgettünk a környéken. Eleinte kicsit furcsa volt, majd annyira természetessé vált, akár egy fogmosás. Most, egy évvel később egészségesebbnek és boldogabbnak érzem magam, mint valaha.”

Íme, hogy mi mindenen változtat Michelle életében a séta:

  • Súlytartás – „A súlyom nem ingadozik annyit, könnyen leadom, ha feljön egy pici.”
  • Jobb általános hangulat – „A súlyomhoz hasonlóan a hangulatom is sokat ingadozott, mostanában azonban kiegyensúlyozottnak, stabilnak érzem magam.”
  • Jobb alvás – „Ezt magyaráznom sem kell, úgy alszom, mint egy kisbaba.”
  • Jobb emésztés – „Úgy vettem észre, ritkábban vannak emésztési panaszaim, gyorsabb az anyagcserém.”
  • Erősebb kapcsolatok – „A séta jót tett a baráti kapcsolataimnak, de a férjemmel is közelebb kerültünk, hiszen több alkalmunk volt beszélgetni.”

Most pedig íme 7 szuper miniedzés lusta csajoknak: ezeket mindenképp érdemes kipróbálnod!

Galéria / 7 kép

7 szuper miniedzés lusta csajoknak

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

Csökkenti a migrént, és a fogyókúrát is támogatja ez az étrend: elképesztő jótékony hatásai vannak

Egyre több étrend válik népszerűvé, köszönhetően az interneten megosztható tapasztalatoknak, és a kutatási eredményeknek. Az egyik legnépszerűbb étrend, vélhetően a számtalan jótékony hatása folytán, a növényi alapú étrend. Ugyanis nem csupán koleszterincsökkentő, gyulladáscsökkentő és környezetbarát, de még a fogyásunkat is serkenti. Sőt, egy friss kutatás még arra a megállapításra is jutott, hogy képes felvenni a harcot a kínzó migrénnel szemben.

Kép
Életmód

Az 5 legfontosabb vitamin, amire a nőknek szükségük van - ezeknek hiánya komoly kockázattal járhat!

Minden nő számára fontos a megfelelő vitaminok bevitelének biztosítása annak érdekében, hogy egészséges és kiegyensúlyozott életet élhessenek!

Kép
Stílus

Erősen ajánlott! Egy szín ami 2024 tavaszán minden farmeres szettet stílusosabbá tesz

2024 tavaszára ennek az színtalálkozásnak virágzó heteket jósolnak.

Kép
Életmód

Az eper jótékony hatásai! Ezért egyél minél többet belőle az egészséged szempontjából

Az eper egy ízletes gyümölcs, amely nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is. Az epernek magas a víztartalma, ami segít hidratáltan tartani a testet. Emellett gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, ami fontos a megfelelő egészség fenntartásához.

Kép
Életmód

10 tejmentes, kalciumban gazdag étel, ami megelőzheti a csontritkulást

Lehet, hogy nem gondolsz sokat a csontjaidra, de általános egészséged fontos részét képezik. Mint egy ház alapja és kerete, a csontok az infrastruktúra kritikus részét képezik. Nem csak a végtagjaidat támogatják; lehetővé teszik a szabad mozgást és védik belső szerveket is.

Kép
Szépség

3 zseniális ránctalanító arckrém, amit az 50 év feletti nők imádni fognak

Nem olyan könnyű rátalálni egy jó ránctalanító arckrémre, ugyanis nagyon nagy a piac, rengeteg a termék és elveszünk a sok információban. Most összegyűjtöttük a három legjobbat az 50 feletti nőknek, hogy egyszerűbb legyen!