Diadalok és sorscsapások - Whitney Houston emlékére

Diadalok és sorscsapások - Whitney Houston emlékére
Forrás: Getty Images

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Már több, mint tizenegy éve nincs köztünk a legendás amerikai énekesnő, Whitney Houston, aki ma, augusztus 9-én lenne 60 éves.

Tragikus halálának 10. szomorú évfordulója után, 2022. őszén került világszerte bemutatásra a Whitney Houston zenei karrierjét bemutató egész estés mozi. Ahogy az énekesnő egész pályafutása, úgy az I Wanna Dance With Somebody c. életrajzi film is producerével, Clive Davis-szel kezdődött. A lemezgyáros egymaga formálta az énekesnőt azzá, akit a nagyközönség megismert, a film ötletének felmerülése kapcsán pedig egyből kijelentette az alkotóknak, hogy meg kell óvni Whitney Houston örökségét a droghasználatról és mérgező kapcsolatokról szóló trágár narratíváktól, amelyek az utolsó éveiben sújtották a sztárt.
Clive Davis fedezte fel tinédzser tehetségét, így a szó legszorosabb értelmében végigkísérte az egész életművét a kezdetektől, a legvégéig. Ő vállalta Houston temetésén az egyik legfájdalmasabb szerepet, mikor ő mondta el a gyászbeszédet. A Whitney életéről szóló filmből természetesen nem maradhatott ki kettőjük hullámzó kapcsolata sem, melyben a menedzsert, a filmet producerként is jegyző Stanley Tucci, a tőle megszokott zsenialitással keltette életre.
A forgatókönyvíró Anthony McCarten, akinek olyan szuperprodukciók fűződnek a nevéhez, mint a Bohém rapszódia, nemrég egy interjúban őszintén vallott az I Wanna Dance with somebody forgatásainak előkészületeiről.

Az énekesnő és Davis kapcsolatában volt valami atyai, és annak ellenére, hogy a karrierje kezdetén megígérte neki, hogy a magánéletébe nem fog beleavatkozni, ezt mégsem tudta betartani. Houston felnézett rá, a megbeszéléseikre mindig csinosan felöltözött, fontos volt számára a jó megjelenés

- idézte fel az emlékeit az író, aki azt is elmagyarázta, hogy a producere szerint mi vezetett a végső tragédiához.
Kép
forrás: Getty Images

„Whitney az első perctől fogva azért küzdött, hogy színes bőrű énekesnőként a fehérek is pophercegnőként tekintsenek rá. Teljesen feláldozta önmagát a szeretetért, és az elfogadásért. Egy idő után pedig belefáradt ebbe a küzdelembe. Nem bírta elviselni azt a terhet, amit a média és a közvélemény tárt elé. Megfelelési kényszerben élte az életét, eltartotta a családtagjait” - tárta fel a Davis-szel folytatott beszélgetések részleteit az író, végül elárulta, hogy melyik volt Whitney Houston legemlékezetesebb és legmaradandóbb fellépése. „Az 1991-es Super Bowl döntőjén elhajította a stylistok által összeállított ruhát, nem volt hajlandó parókát felvenni, és fehér melegítőben, hajpántban sétált ki énekelni (a fenti képen épp ezen a fellépésén látható - a szerk.). Utána bevallotta, hogy soha életében még nem érezte magát ennyire felszabadultnak a színpadon.”

Whitney Houston életének és karrierjének még több érdekességéért kattints galériánkra!

Galéria / 8 kép

Whitney Houston sikerekkel és nehéz utakkal keresztezett élete

Megnézem a galériát

Videók

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Életmód

Mutatjuk a Bridgerton család 10 leforróbb intim jelenetét! - Ezek a rajongók kedvencei!

A Bridgerton család sorozatban nincs hiány az intim jelenetekből, és egy-kettő igen emlékezetesre sikerült. Mutatjuk a 10 leforróbb intim jelenetet Bridgertonból!

Kép
Sztárok

A magyar színésznő, aki Erno Laszlo felesége volt, de Greta Garbóhoz is szerelmi szálak fűzték

Gombaszögi Irén kalandos életéről viszonylag keveset hallattunk, pedig bizony cseppet sem volt unalmas!

Kép
Sztárok

Hűha! Blake Lively egy több mint 7 millió forintos farmerben pompázott! Mutatjuk a méregdrága ruhadarabot - FOTÓ

Blake Lively stílusa mindig ámulatba ejt minket, most viszont nemcsak a megjelenése, hanem annak ára is: egy több mint 7 milliós farmerban jelent meg! Fantasztikusan nézett ki, de vajon megérte az árát?

Kép
Életmód

Nem csak időseknél fordul elő a probléma: 8 hatásos és természetes módszer a visszér ellen

Minden tévhittel ellentétben, a visszérproblémák nem csupán az időseket érintik, sajnos fiatalabb korban is egyre gyakrabban fordulnak elő, főleg olyan tényezők hatására, mint a genetika, a terhesség, az elhízás, a hosszas álló- vagy ülőmunka, és a nem megfelelő cipőviselés. Emellett pedig a kor előrehaladtával is nagyobb eséllyel alakul ki. Az alábbiakban olyan hatásos módszereket hoztunk, melyek segíthetnek felvenni a harcot a visszér ellen.

Kép
Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

A hazai filmes szakma a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gálán is mindent megtett azért, hogy a lehető legemlékezetesebb vörös szőnyeges pillanatokkal kápráztasson el minket.

Kép
Stílus

8 klasszikus és időtlen nyári alapdarab, amiben már most elkezdhetsz gondolkodni

Ezek a nyári alapdarabok akár egymással, akár külön-külön is megállják a helyüket a megjelenésedben.