Diadalok és sorscsapások - Whitney Houston emlékére

Diadalok és sorscsapások - Whitney Houston emlékére
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Már több, mint tizenegy éve nincs köztünk a legendás amerikai énekesnő, Whitney Houston, aki ma, augusztus 9-én lenne 60 éves.

Tragikus halálának 10. szomorú évfordulója után, 2022. őszén került világszerte bemutatásra a Whitney Houston zenei karrierjét bemutató egész estés mozi. Ahogy az énekesnő egész pályafutása, úgy az I Wanna Dance With Somebody c. életrajzi film is producerével, Clive Davis-szel kezdődött. A lemezgyáros egymaga formálta az énekesnőt azzá, akit a nagyközönség megismert, a film ötletének felmerülése kapcsán pedig egyből kijelentette az alkotóknak, hogy meg kell óvni Whitney Houston örökségét a droghasználatról és mérgező kapcsolatokról szóló trágár narratíváktól, amelyek az utolsó éveiben sújtották a sztárt.
Clive Davis fedezte fel tinédzser tehetségét, így a szó legszorosabb értelmében végigkísérte az egész életművét a kezdetektől, a legvégéig. Ő vállalta Houston temetésén az egyik legfájdalmasabb szerepet, mikor ő mondta el a gyászbeszédet. A Whitney életéről szóló filmből természetesen nem maradhatott ki kettőjük hullámzó kapcsolata sem, melyben a menedzsert, a filmet producerként is jegyző Stanley Tucci, a tőle megszokott zsenialitással keltette életre.
A forgatókönyvíró Anthony McCarten, akinek olyan szuperprodukciók fűződnek a nevéhez, mint a Bohém rapszódia, nemrég egy interjúban őszintén vallott az I Wanna Dance with somebody forgatásainak előkészületeiről.

Az énekesnő és Davis kapcsolatában volt valami atyai, és annak ellenére, hogy a karrierje kezdetén megígérte neki, hogy a magánéletébe nem fog beleavatkozni, ezt mégsem tudta betartani. Houston felnézett rá, a megbeszéléseikre mindig csinosan felöltözött, fontos volt számára a jó megjelenés

- idézte fel az emlékeit az író, aki azt is elmagyarázta, hogy a producere szerint mi vezetett a végső tragédiához.
Kép
forrás: Getty Images

„Whitney az első perctől fogva azért küzdött, hogy színes bőrű énekesnőként a fehérek is pophercegnőként tekintsenek rá. Teljesen feláldozta önmagát a szeretetért, és az elfogadásért. Egy idő után pedig belefáradt ebbe a küzdelembe. Nem bírta elviselni azt a terhet, amit a média és a közvélemény tárt elé. Megfelelési kényszerben élte az életét, eltartotta a családtagjait” - tárta fel a Davis-szel folytatott beszélgetések részleteit az író, végül elárulta, hogy melyik volt Whitney Houston legemlékezetesebb és legmaradandóbb fellépése. „Az 1991-es Super Bowl döntőjén elhajította a stylistok által összeállított ruhát, nem volt hajlandó parókát felvenni, és fehér melegítőben, hajpántban sétált ki énekelni (a fenti képen épp ezen a fellépésén látható - a szerk.). Utána bevallotta, hogy soha életében még nem érezte magát ennyire felszabadultnak a színpadon.”

Whitney Houston életének és karrierjének még több érdekességéért kattints galériánkra!

Galéria / 8 kép

Whitney Houston sikerekkel és nehéz utakkal keresztezett élete

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Kép
Életmód

Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép
Életmód

A banánnál is hatásosabbak! Káliumban gazdag ételek, amikkel szíved egészségét támogatod

A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.

Kép
Sztárok

Néhányan sokkal sikeresebbek lettek: 10 eredményes sportoló, aki színészi pályafutásba kezdett

Van, aki jól döntött, hogy váltott: íme azok a sportolók, akik színészi pályafutásba kezdtek.

Kép
Életmód

Hollywoodon túl! 10 nem amerikai film, amit egyszer látnod kell

Íme azon európai filmek listája, melyben mindenki megtalálja a szívéhez és ízléséhez legközelebb álló darabokat!

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!