Vivienne Westwood, és ami mögötte van - a punk nagyasszonyára emlékezünk!

Vivienne Westwood, és ami mögötte van - a punk nagyasszonyára emlékezünk!
Forrás: Gareth Cattermole/BFC/Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

A 81 éves korában elhunyt Vivienne Westwoodra emlékezünk.

Újabb tehetséggel lett szegényebb a divatvilág, 2022. december 29-én elhunyt Vivienne Westwood. A punk nagyasszonyaként is ismerté vált divattervező kétségtelenül a legnagyobbak egyike volt, a popkultúra megkerülhetetlen alakja. Formabontó stílusát a Z generáció is másolta, miközben megelőzve a mai "trendeket", évtizedek óta szenvedélyesen küzdött a környezetvédelemért.

A Kings Road végén álló legendás alkotóműhelyét és butikját hívták Too Fast To Live Too Young To Die-nak, Let It Rocknak, Sex-nek, Seditionaries-nek, és napjainkban Worlds Endnek. Vivienne Westwood magasról tett az éppen futó stílusirányzatokra, ahogy arra is, hogy gyűlölöd-e zavarba ejtő őszinteségét vagy sem.

Arisztokraták és szupersztárok egyaránt viselték kreációit. És igen, még a brit királyi család tagjai is. Egyedi tervezésű kollekcióiban mindenki megtalálta azt a darabot, amiben önazonos maradhat, miközben ő maga sosem szerzett divattervezőként iskolai végzettséget. Vivienne csak csinálta azt, amit a szíve és a szája diktált, taszították a konvenciók, amikor például ii. Erzsébet királynőtől átvette a Brit Birodalmi Érdemrendet a Buckingham-palotában, még bugyit sem húzott az ünnepségre, és ezt be is mutatta a fotósoknak.

Többek között ezt a villantást, és életének más fontos pillanatát is bemutatjuk képekben - a folytatásért kattints a galériára!

Galéria / 8 kép

Vivienne Westwood 1941-2022

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Életmód

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!

Kép
Sztárok

Félelmetes! Így rohamozták meg Angelina Jolie-t az emberek Párizsban - FOTÓK

Angelina Jolie minden bizonnyal nem számított arra, hogy a francia fővárosban ilyen lelkes tömeg fogadja majd.

Kép
Sztárok

Emlékszel még Shireen hercegnőre a Trónok harcából? Mostanra gyönyörű csaj lett az őt alakító színésznőből

Mikor láttad utoljára a Shireen hercegnőt alakító Kerry Ingram? Minden bizonnyal túl régen!

Kép
Életmód

Az elmúlt évek legszebb meleg szerelmei! Avagy Bill és Frank, és a sorozattörténet 15 másik meghatározó LMBTQ kapcsolata a sorozatok történetéből

A The Last of Us 3. részével újabb megindító LMBTQ szerelmi történettel lett gazdagabb a sorozattörténet!