"Vérszemet kaptam" – interjú Dobó Katával

"Vérszemet kaptam" – interjú Dobó Katával
Facebook
Twitter
Pinterest

Filmrendező vagy színésznő? Anya vagy szerelmes nő? Miért ez a sok kérdés 2019-ben? Képzeljétek el, egyszerre mindent is lehet!

dobó kata,szegedi kata,andy vajna,andy vajna barátnője
forrás: Instyle/Lábady István
Dobó Kata Szegedi Kata bársonyruhában

2019. március-áprilisi címlapsztárunk most rendezte meg első filmjét, de az Instyle magazin címlapján mégsem először szerepel. Évek óta Kata-rajongók vagyunk, ezért elég régen rádöbbentünk már valamire: mindig tud meglepetést okozni.

pink,dobo kata
forrás: Instyle/Lábady István
Dobó Kata Pinko atlétában

Bemutattuk már neked Kata kedvenceit, most pedig az interjúból is megmutatunk egy kicsit:

A forgatásról készült egyik werkfilmben Seregi László operatőr azt mondja, a legnagyobb rendezőket megszégyenítő szorgalommal készültél fel minden forgatási napra.
Tényleg rettenetesen sokat készültem. Most említhetném az összes szegmensét az előkészületeknek, de hogy csak egy példát kiemeljek: volt egy úgynevezett kellékátvétel, ami azt jelentette, hogy minden egyes tárgyat, amit látsz a filmben, magam választottam ki. De ez nem volt teher, sőt, minden percét imádtam. Az van, hogy szerelmes vagyok ebbe a szakmában, legyek a kamera bármelyik oldalán. És iszonyú szerencsésnek tartom magam, hogy ezt csinálhatom.

Beleszerettél a rendezésbe?

Abszolút. Vérszemet kaptam. Vannak történetek is a fejemben, és néhány íróval is konzultáltam már.

Olvasd el ezt is!

Az van, hogy szerelmes vagyok ebbe a szakmába, legyek a kamera bármelyik oldalán.

- Dobó Kata

Hajnali négyes keléssel hogy lehet este 7-kor még színpadra állni? Mikor volt időd például hajat mosni?!
Nem tudom, nem foglalkoztam ilyenekkel, hogy mi van rajtam, meg hogy nézek ki. Amikor az ember megtalálja a lételemét, egy csomó aggály eltűnik. De nem tudom persze, hogy egy nőnek hányszor lehet ezt végigcsinálni. Bár soha egy percig nem éreztette velem a stáb, hogy nő vagyok, és ezért kevesebbet tudnék vagy érnék, az azért nyilvánvaló, hogy nekünk, nőknek sok helyen kell helytállnunk.
Gyönyörűek az interjúnkhoz készült képek. Lábady Istvánról tudjuk, hogy lényűgözően tehetséges fotós, de ezeken a képeken olyan arcaidat látom, amiket előtte soha.
Ebben talán az is benne van, hogy a fotózás két nappal Andy (Vajna – a szerk .) halála után volt. Sokkban voltam. Nem is tudom, hogyan csináltam végig azt a napot – őszintén, az is megfordult a fejemben, hogy lemondom az egészet –, de tudtam, hogy ő azt akarná, hogy ne essek össze, pont most, a finisben. Az elmúlt másfél évben sokat beszélgettünk munkaügyben, nagyon támogató volt és a film legfontosabb döntéseinél végig ott volt velem és fogta a kezem. Sokat vitatkoztunk is persze, de legfőképp rengeteget tanultam tőle. És ami a legfontosabb, bízott bennem végig.
Azzal megbékéltél, ahová egymás életében kerültetek az elmúlt néhány évben?
Azt hiszem, igen. És szörnyű érzés, hogy a bemutatót már nem láthatja. Annyira várta. Hogy láthassa rajtam, milyen érzés, amikor csinálok egy jó filmet és azt szeretik az emberek. Én ezt kaptam tőle búcsúajándékként.

Katával készült videónkat nézz meg itt:

⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇

⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇

⬇⬇⬇⬇⬇

Galéria / 7 kép

Dobó Kata best of Insta

Megnézem a galériát
Tovább olvasok
Életmód

Nagyot szólt a magyar dizájn Londonban

London a világ egyik dizájnfővárosa, nem véletlenül szerveznek minden évben több csúcstalálkozót, konferenciát, kiállítást és vásárt is ott. Ezek közül az egyik legrangosabb a London Design Fair, amelyen idén 11 alkotó tette fel a dizájntérképre Magyarországot.

Stílus

Csapj le a legmenőbb őszi kabátokra 10.000 Ft alatt!

Még mindig nem szerezted be az idei legtrendibb őszi kabátodat? Segítünk!

Sztárok

Nézd meg a szexi lelkészt, mielőtt letörli magát az Instagramról!

Semmi sem lesz olyan forró ma, mint Oskar, a svéd crossfit lelkész, aki egy csapásra az Instagram sztárja lett.

Egyéb

Csomagolj és vidd!

Egy szép kivitelezésű papírtáska, amelybe az ajándékainkat csomagoljuk, vagy személyes dolgainkat visszük nap mint nap, mindig egy kis eleganciát kölcsönöz tárgyainknak, és ezzel lényegében nekünk.

Egyéb

Ne hagyjuk magunkat átverni, avagy hogyan vásároljunk valódi gyöngyöt

Mikor gyöngysort vásárolunk, az egyik legfontosabb dolog, hogy ne hagyjuk, hogy hamis gyöngyöt adjanak el nekünk igazi gyöngy helyett. A valódi gyöngyök lehetnek igazgyöngyök, illetve tenyésztett gyöngyök egyaránt. Nagyon fontos, hogy ezekkel tisztában legyünk, és különbséget tudjunk tenni közöttük.

Egyéb

Találó ajándék szülinapra

Egy születésnapi ajándék akkor jó, ha az ünnepeltnek eszében sincs tovább ajándékozni azt.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem