„Nincs tökéletes nő, aki pedig annak tűnik, az nem valódi” - Undersea Wear

„Nincs tökéletes nő, aki pedig annak tűnik, az nem valódi” - Undersea Wear
Forrás: underseawear.com

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Az InStyle #vegyélhazait interjúsorozatának következő részében az Undersea Wear fürdőruhamárka ökotudatos alapítói avatnak be minket a tervezés izgalmaiba. És hasznos tippeket is adnak a tökéletes bikini kiválasztásához.

Fenntartható, stílusos és szexi, egyszerű, mégis merész, a modellek karaktere, forma- és színvilága alapján talán sokan nem gondolnák, hogy magyar tervezők vidéki varrodájában születnek az Undersea Wear újrahasznosított, óceáni hulladékból előállított fürdőruhái, amelyeket odaadó figyelemmel terveznek a sokszínűség jegyében. Az InStyle #vegyélhazait interjúsorozatának következő részében Tóth Móni és Szomolányi Szandra, a márka ökotudatos alapítói avatnak be minket a tervezés és megvalósítás izgalmas rejtelmeibe, valamint hasznos tippeket is adnak a tökéletes bikini kiválasztásához és viseléséhez.

Csatlakozz te is a #vegyélhazait közösségéhez, ha vásárolni szeretnél magyar vállakozóktól, vagy ha te magad kínálnál saját termékeket!
Csatlakozz te is a #vegyélhazait közösségéhez, ha vásárolni szeretnél magyar vállakozóktól, vagy ha te magad kínálnál saját termékeket!

A kezdetektől fogva követlek titeket, és már bikinit is rendeltem tőletek, mindezt online, próba nélkül, miközben a tökéletes fürdőruha kiválasztása számomra is vontatott, kimerítő, izzasztó kihívást jelent, amire nehezen szánom el magam. Nem tagadom, voltak kétségeim, de megérkezett a bikini, felpróbáltam és tökéletesen illeszkedik az egyébként nem tökéletes testemre. Nem vág, nem szorít, ellenben formál, ahol kell. A nagy márkák közül is csak kevesen képesek erre. Mi a titkotok?

SZANDRA: Régen nekünk is nagyon sok fejtörést okozott megtalálni a tökéletes bikinit, hiszen sehol sem találtunk olyan fürdőruhát, aminek alakformáló fazonja van, különleges, mégis letisztult, kényelmes, és még jó minőségű is. (A fenntartható forrásokról pedig ne is beszéljünk!) Így, mikor megálmodtuk az Undersea-t, elsődleges szempont volt, hogy az imént felsorolt kritériumoknak mind eleget tegyünk majd. A titkunk talán a maximalizmusban rejlik, hiszen addig semmit sem adunk ki a kezeink közül, amíg az milliméterre pontosan nem pont úgy áll a hölgyeken, ahogyan azt mi elképzeltük. Pár optikai trükkel csodákat lehet tenni!

Melyek azok az elsődleges szempontok, amelyeket a tervezés során figyelembe vesztek?

MÓNI: Minőség, kényelem, letisztult vonalak, formák, környezetvédelem és stílus! Ezeket mind egyszerre vesszük figyelembe és egyikből sem engedünk.

Tóth Móni az Underasea Wear fürdőruhamárka egyik alapítója
forrás: underseawear.com
Tóth Móni az Underasea Wear fürdőruhamárka egyik alapítója

Nagyon élvezzük, hogy olyan dolgokat találhatunk ki, amik felrúgják a hazai divatipar szabályait, és amik szerintünk előre vihetik azt a fejlődésben.

A szörfös és búvártúráitok egy külön interjút is megérne. Minden Insta-fotótok, apró részlet arról árulkodik, hogy imádjátok a szabadságot, nem kívántok beállni a sorba. Ugyanakkor töretlen elhivatottsággal építitek márkátokat, ami mostanra egy sokszínű közösséggé alakult. Jól látom?

SZANDRA: Köszönjük szépen a hízelgő szavakat. Igen, jól látod, imádjuk a szabadságot és a vele járó kalandokat! Nagyon szeretünk mezítláb, kócos hajjal, nap barnított bőrrel egy erdő mélyén vagy éppen az óceán partján mászkálni, kiélvezve a természet apró örömeit. Valójában a természet szeretete inspirált minket arra is, hogy egy kissé rendhagyó brandet álmodjunk meg és hozzunk létre. Nagyon élvezzük, hogy olyan dolgokat találhatunk ki, amik felrúgják a hazai divatipar szabályait, és amik szerintünk előre vihetik azt a fejlődésben.

Ugyanúgy, ahogyan a fehérneműiparban, a fürdőruhapiacon is megfigyelhetők új trendek. Habár egyre keresettebbek a curvy idomokkal rendelkező modellek, a legtöbb bikinikampányban még mindig vékony alkatú, plasztikáztatott, sokszor túlretusált lányok szerepelnek – ezzel szemben ti nem féltek megmutatni a striákat sem. Milyen hatások alakították legújabb kampányotokat? Meséljetek róla!

MÓNI: Fürdőruhamárkaként nap mint nap kerülünk kapcsolatba olyan nőkkel, akiknek állandó küzdelmet jelent saját testük elfogadása, és ez kihat életük számos területére is. Rengeteg megható történetet hallottunk már, melyek nagy hatással voltak ránk, és felismertük, hogy nekünk is részt kell vállalnunk és a saját platformunkon keresztül, segítenünk kell abban, hogy nőtársaink könnyebben elfogadják alakjukat. Ezért döntöttünk úgy, hogy idén készítünk egy kampányt, melynek lényege, hogy fürdőruháinkban minél több testalkatot, karaktert, személyes történetet bemutassunk és ezáltal másokat is felszabadításra ösztönözzünk. Szeretnénk megtörni a közösségi média által közvetített "tökéletességet" és olyan tartalmakat gyártani a jövőben – kezdve ezzel a kampánnyal – melyek a valóságot mutatják be az Undersea követőinek és vásárlóinak.

Bízunk benne, hogy az új „Love Your Body” kampányunk erőt és bátorságot kölcsönöz a nőknek, és idén nyáron már magabiztosan vonulhatnak végig a strandon.

Galéria / 5 kép

Undersea Wear 2020: Love your body

Megnézem a galériát

A tapasztalataitok alapján milyen hatással van a nők testképére a közösségi médiában keringő manipulált fotók látványa? Mire panaszkodnak a legtöbben?

MÓNI: A legtöbben a mellméretükkel kapcsolatosan panaszkodnak: túl nagy vagy túl kicsi, ezért nehezen találnak megfelelő fürdőruhát. Általánosan pedig elmondható, hogy negatívabb testképet eredményez egy-egy kitartóbb hírfolyamgörgetés. Sokan panaszkodnak például arra is, hogy fürdőruháink biztosan nem állnának olyan jól rajtuk, mint a modelleken, mert ők közel sem olyan csinosak, és ezért el sem tudják magukat benne képzelni. Sokaktól kapunk viszont olyan visszajelzést, hogy mikor veszik a bátorságot és megrendelik az első szettjüket, csak ámulnak és bámulnak a tükör előtt, hogy milyen csinosan áll rajtuk is az a bizonyos Undersea Bikini. Bízunk benne, hogy az új „Love Your Body” kampányunk erőt és bátorságot kölcsönöz a nőknek, és idén nyáron már magabiztosan vonulhatnak végig a strandon.

Mit tanácsoltok, hogyan válasszanak fürdőruhát a nem konfekcióméretű lányok?

SZANDRA: Mindig azt tanácsoljuk, hogy ne féljenek felvenni a kapcsolatot velünk Facebookon, Instagramon vagy akár e-mailen keresztül, hiszen nagyon szívesen segítünk mindenkinek megtalálni a számára tökéletes fürdőruhát. Ezenkívül több blogposztunk is van ebben a témában a honlapunkon, melyek szintén segítségül szolgálnak a különböző testalkattal rendelkező hölgyeknek megtalálni a számukra megfelelő darabot. Tervezésnél különösen ügyelünk arra, hogy fürdőruháink amennyire lehet állíthatóak, mozgathatóak legyenek.

Van olyan szépséghibátok, ami miatt feszengtetek, de ma már büszkén viselitek?

SZANDRA: Én régen nagyon nem szerettem, hogy van egy anyajegy az ajkam fölött, kimondottan zavart, de már nagyon szeretem és büszkén viselem.

MÓNI: Nekem például kissé kiálló szegycsontom és csontos vállam van, ami régen nagyon zavart és sokszor csúfoltak is érte, hogy biztosan anorexiás vagyok. Manapság már egyáltalán nem látom csúnyának, sőt…

Mit üzentek azoknak a lányoknak, akik egy tópartra sem mernek kimenni, annyira rejtegetik tökéletlenségeiket?

SZANDRA: Nincs olyan nő, aki tökéletes, aki pedig tökéletes(nek) tűnik, az nem valódi! Nem szabad magunkat senkihez sem hasonlítani, hiszen az egyéniségnél nincs vonzóbb tulajdonság!

Galéria / 10 kép

Undersea Wear 2020 - Légy magabiztos a strandon is

Megnézem a galériát

Ki az a stílusikon, akinek a bőrébe belebújnátok egy napra?

MÓNI: Mindketten nagy rajongói vagyunk Nathalya Cabralnak, számunkra ő egy igazi természetes bombázó, lehengerlő kisugárzással. Talán az ő bőrébe szívesen belebújnánk egy napra, hogy hirtelen Balin találjuk magunkat, de összességében mindketten nagyon jól érezzük magunkat a saját bőrünkben, pedig mi sem vagyunk tökéletesek! Sőt...

Tovább olvasok

Videók

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Stílus

Ebben rejlik Ázsia divatjának varázslatossága: ezeket a titkokat őrzik kedvenc desztinációink tradicionális öltözetei

Ázsia varázslatos világa egyrészről a hagyományos viseletekben rejlik! Most megmutatjuk mi áll a divat középpontjában kedvenc országainkban!

Kép
Szépség

4 középhosszú frizura, amit 40 felett érdemes kipróbálni idén nyáron - 10 évvel fiatalabbnak tűnsz tőle!

Ezek a hajtrendek tarolnak 2024 nyarán a 40 év feletti nők körében! Ezek a középhosszú frizurák megérnek egy próbát, már csak azért is, mert legalább 10 évet fiatalítanak.

Kép
Életmód

Észre sem veszed milyen pszichológiai trükköt alkalmaznak a Bridgerton készítői: ezzel a zenei csellel láncolnak magukhoz!

Gondolkoztál már azon, miért szereted olyannyira A Bridgerton családot? Mi megmondjuk! Nem csupán a csodás jelmezek, a meseszép helyszínek, a forró szerelmi szálak és Lady Whistledown élces társadalmi meglátásai miatt, hanem a sorozatban játszott zenékért is. Hiszen rengeteg modern számot hallhatsz klasszikus köntösbe bújtatva.

Kép
Életmód

Kinek van igaza? Ki nem állhatta Colin és Penelope intim jelenetét a Bridgerton-rajongótábor egyik fele! - Így érvelnek

Alig vártuk a Bridgerton 3. évadának második felét, hogy kiderüljön, miként alakul a kémia Colin és Penelope között. Ilyen intim jelenetre azonban nem számítottunk!

Kép
Életmód

Erre a 4+1 dologra figyelj, ha all-inclusive nyaralást tervezel a családnak

Az all-inclusive nyaralás sokak számára vonzó lehet, azonban, ha gyermekekkel mennél, ezeket a tanácsokat érdemes megfogadnod!

Kép
Életmód

10 hazai kisváros, ahová érdemes ellátogatni a nyáron

Mindegyiknek egyedi a hangulata, amibe érdemes belekóstolni egy hétvégi kirándulás alkalmával!