„A világjárvány nem állítja meg a menyasszonyokat” - Oláh Zsigmond divattervező

„A világjárvány nem állítja meg a menyasszonyokat” - Oláh Zsigmond divattervező

Promóciók

Nemzetközi díjjal ismerték el az UNION társadalmi szerepvállalását

Életmód

5 varázslatos esti program Budapesten a hosszú hétvégére, ami felejthetetlen élménnyel gazdagít

Életmód

Nyaralás 2023: 5 dolog, amit tudnod kell, ha Horvátországba utazol

Promóciók

A streetstyle az ikonikus Converse cipővel - rakd össze a megismételhetetlen lookot

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2023 - Szavazz te is a kedvencedre!

Facebook
Twitter
Pinterest

Az InStyle #vegyélhazait interjúsorozatának következő részében Oláh Zsigmond divattervezővel beszélgetünk, aki a járvány kitörésekor indította el megújult márkáját. Inspiráló történet, ismerjétek meg!

A magyar divattervezők új generációjának elismert tagjaként mutatkoztál be évekkel ezelőtt, majd gyönyörű showroomot nyitottál az Andrássy úton, ahol színésznők és énekesnők is gyakran megfordultak. Emlékszem, az egyik legnagyobb divatbemutatódon Balsai Móni Jászai Mari-díjas színésznő is végigvonult, és felejthetetlent alakított. Majd mindenki őrültnek tekintet, amikor a sikerek ellenére összecsomagoltál és külföldre utaztál. Most, két évvel később újra itthon beszélgetünk, visszatértél, méghozzá egy megújult márkával. Most én kérdezem: Megőrültél?

OLÁH ZSIGMOND: Ha manapság őrültnek nevezik azt, aki mer lépni, akkor igen. Megőrültem! Eljött a pont az életemben, amikor felismertem, hogy lépnem kell, mert mindaz, amit elértem és felépítettem, amiért felkeltem minden reggel, egyszerűen már nem boldogított. Nem táplált és nem motivált, azt éreztem, ez nem én vagyok. Nem találtam önmagam, a helyem és az utat, amelyen járnom kell, amelyen igazán kibontakozhatok és megmutathatom, amit a legjobban szeretek, a tervezést.

Jött egy villanás, hogy most el kell engednem mindent. Nem kapaszkodtam semmibe és senkibe, messze utaztam a várostól, és egy aprócska szigeten éltem egy évig, ahol csak én voltam, én a régi valómmal, ami hozzásegített ahhoz, hogy újra felépítsem magam - tanulva korábbi hibáimból, döntéseim következményeiből, számításba véve a múltamat és a szeretteimet.

Képzeld el, hogy egyik napról a másikra kiszabadulsz a megszokott életedből, és ott állsz az ismeretlenben, egy másik világban, ahol nincs rajtad elvárás, felelősség vagy bélyeg. Nincs siker, se kudarc, ellenben kitisztul a fejed, és húsba maróan őszintén látod magad.

OLÁH ZSIGMOND: Szóval megőrültem, de nem bánom, életem egyik legjobb döntése volt, ami sokat segített abban, hogy egy tudatosabban felépített márkával, méghozzá egy esküvőiruha-márkával térhessek vissza, amiben még inkább megmutathatom az anyagokhoz fűződő szenvedélyes kötelékeimet, illetve azokat a vonalvezetéseket, amelyek miatt korábban is szerették a kollekcióimat.

Élvezem szépbe öltöztetni a nőket, élvezem, ahogy kisugárzásuk és tartásuk magabiztosabbá válik egy jól szabott, méretre készített menyasszonyi és estélyi ruhában.

Mi az a legfontosabb lecke, amelyet az elmúlt évek tanítottak neked?

OLÁH ZSIGMOND: Merjünk elengedni, legyen szó karrierről vagy egy adott élethelyzetről, bármiről, amiről úgy érezzük, hogy nem mi vagyunk. Bátornak lenni és a nulláról kezdeni mindent. Meglátni, hogy meddig vagyok önmagam. Mindezek nélkül egy nap azt veszed észre, hogy elszállt a kreativitás, az öröm és az alkotás iránti vágy. Márpedig semmi sem tudja felülírni a szívből jövő tetteket. Igazán csak szívvel tudunk maradandót alkotni, bármiről is legyen szó. Hiszem, hogy nem kell és nem is szabad beállni a sorba.

Új márkát indítani sosem könnyű, világjárvány idején pedig különösen nem lehet könnyű. Igaz a szigorítások szerint esküvői szertartást igen, “csak” lagzit nem lehet tartani. Mit tapasztalsz? Hogyan döntenek a menyasszonyok, többen inkább kivárnak vagy egyenesen lefújják az esküvőjüket?

OLÁH ZSIGMOND: A járvány kitörésekor tettem le a ZIGGI Luxury Bridal & Evening alapköveit, amit egy féléves gyártási és szervezési munka követett, abban bíztam, hogy ősszel, mire hivatalosan is megnyílik a szalon, javul a helyzet. Sajnos ez nem így lett, a kiszámíthatatlan rendelkezések pedig csak tovább nehezítik mindannyiunk életét.

Azonban örömmel látom, hogy a világjárvány nem állítja meg a menyasszonyokat.

Galéria / 6 kép

𝐙 𝐈 𝐆 𝐆 𝐈 𝐋𝐮𝐱𝐮𝐫𝐲 𝐁𝐫𝐢𝐝𝐚𝐥 & 𝐄𝐯𝐞𝐧𝐢𝐧𝐠 2021

Megnézem a galériát

A menyasszonyok többsége, akik az álomruhát most keresik, ők már 2021 tavaszára és nyarára tűzték ki a nagy napot, amire a jelen intézkedések nincsenek közvetlen hatással. Van, aki a végleges döntés meghozatalára hosszabb időt hagy, van, aki kivár, de valljuk be, egy esküvői ruha kiválasztása életre szóló élmény, legalábbis én azon dolgozom, hogy az legyen minden vendégem számára. Arra bátorítom a menyasszonyokat, hogy legyenek bátrak, próbáljanak minél többet a jelen intézkedések ellenére is, hisz a nagy nap még odébb van. Magabiztosabban fognak tudni dönteni, akár az utolsó pillanatban is, ha már túl vannak több ruhapróbán. Nyilvánvaló okok miatt nem ajánlatos az utolsó pillanatra hagyni a tökéletes ruha kiválasztását.

A kis esküvő is esküvő, ahova fel kell öltözni. Hogyan változtatta meg a járvány az esküvői ruha trendeket? Mik a legújabb trendek?

OLÁH ZSIGMOND: Előtérbe került a személyiség, az önmagában is szép anyag és egyszerű forma, amely még inkább kiemeli viselőjének szépségét. Hiszen, ahogy az élet is megmutatta, a kevesebb több bizonyos helyzetekben, és ez ma már a menyasszonyi ruhákra is érvényes. Háttérbe kerültek a látványos csipkék, és a hangsúlyos díszítőelemek.

És melyek azok a trendeken átívelő irányzatok, amelyek a legközelebb állnak a szívedhez?

OLÁH ZSIGMOND: Szeretem, ha valami könnyed, ebbe számomra minden belefér - formailag és az anyaghaszálatot illetően is. A legsúlyosabb anyagokból is képes vagyok egy könnyed, légies ruhát tervezni és kivitelezni. Mindig is ebben rejlettek a ZIGGI ruhák titkai. Szeretem az egyszerű, elegáns formákat játékos csavarral kombinálni, amitől kap egy pluszt minden ruha, anélkül, hogy szélsőségessé válna.

Galéria / 16 kép

𝐙 𝐈 𝐆 𝐆 𝐈 𝐋𝐮𝐱𝐮𝐫𝐲 𝐁𝐫𝐢𝐝𝐚𝐥 & 𝐄𝐯𝐞𝐧𝐢𝐧𝐠 2021 LOOKBOOK

Megnézem a galériát

Nagyon tetszik, ahogy és amilyen módon bánsz a textilekkel. Mit tartasz szem előtt egy esküvői ruha anyagának kiválasztása során?

OLÁH ZSIGMOND: Az első és legfontosabb, hogy éljen az anyag már a kezedben, ahogy megérinted. Legyen jól formálható, legyen benne erő és lágyság, játékos könnyedség és finom érzékiség, hiszen ezeket a tulajdonságokat később viszont kell látnom a viselőjében is.

Hány éves a legfiatalabb és a legidősebb menyasszonyod?

OLÁH ZSIGMOND: Huuu, a korukat soha sem kérdezem. Nem fontos számomra ahhoz, hogy megtaláljam azt a formát és világot, amiben a menyasszony tökéletesen önmaga tud lenni, kifejezve mindent, amit szeretne, még akár a korát is. De ki szeretné azt megmutatni a húsz éveseken kívül...

Mit tapasztalsz, milyen hatással van a nők testképére a közösségi médiában keringő manipulált fotók látványa? Mire panaszkodnak a vendégeid a leggyakrabban?

OLÁH ZSIGMOND: Borzalmas! A közösségi média, ahol mindenki magas és vékony, dús hajú, telt ajkú és macskaszemű, nagy csapást mért a nők önbizalmára. Nap mint nap szembejön a probléma, visszahallom, hogy vannak, akik azért nem mernek eljönni ruhapróbára, mert mások, mint az Instagramon futó lányok, akiknek egyébként a többsége közel sem fest olyan tökéletesen, ahogy beállítja. Akik pedig eljönnek, komplexusokkal érkeznek, de szerencsére egy rövid beszélgetés után rájönnek, hogy gyönyörűek fotómanipuláció nélkül is. Hiszen, ha magadat nem látod szépnek, akkor ki látna annak?

Milyen egy modern kori stílusikon?

OLÁH ZSIGMOND: Okos, megfontolt, tudatos. Tudja és meri is használni önmagát.

Ki a te ikonod?

OLÁH ZSIGMOND: Szerencsésnek mondhatom magam, mert sok ikonom van, akikkel a munkám során ismerkedtem meg az elmúlt években. És a mai napig ikonként tekintek rájuk, elvarázsolnak egy apró mozdulatukkal, személyiségükkel és varázslatos kisugárzásukkal. Köszönöm nekik!

Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Nemzetközi díjjal ismerték el az UNION társadalmi szerepvállalását

Életmód

5 varázslatos esti program Budapesten a hosszú hétvégére, ami felejthetetlen élménnyel gazdagít

Életmód

Nyaralás 2023: 5 dolog, amit tudnod kell, ha Horvátországba utazol

Promóciók

A streetstyle az ikonikus Converse cipővel - rakd össze a megismételhetetlen lookot

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2023 - Szavazz te is a kedvencedre!

Kép
Stílus

4 ruhadarab, amitől szó szerint megőrülnek a férfiak

Bizonyos ruhadarabokban, megvan az a plusz, amitől egész egyszerűen szexibbnek érezzük magunkat - és ez bizony így is van!

Kép
Sztárok

Akkor és most: Egykor a világ legszexibb férfijának mondták őket, így néznek ki most

Minden idők legszexibb sztárpasijainak listája még mai szemmel nézve is igencsak erősre sikeredett minden évben.

Kép
Sztárok

A duplázás nagymestere! 11 alkalom, amikor Katalin hercegné ugyanabban a ruhában jelent meg a vörös szőnyegen

Úgy tűnik, Katalin hercegné sem szívesen mond le a neki kedves darabokról. És miért is tenné, ha ennyire jól állnak neki?!

Kép
Sztárok

A sok szex és drog tette tönkre az egykor imádott színésznő életét

A nézők rajongtak érte, a szakma pedig két Emmy-díjjal és egy Golden Globe-díjjal ismerte el tehetségét, miközben alkohol-és drogfüggőségével harcolt.

Kép
Életmód

Keress és találj új barátokat a csillagjegyed alapján: az asztrológia ebben is segít

Elmúltál 30-40 éves és szükséged lenne néhány új barátra, mert magányosnak érzed magad? Az asztrológia segít!

Kép
Életmód

Nem Daphne és Simon! Ők a legösszeillőbb páros a Bridgerton sorozatban a nézők szerint

Kompatibilitás, kisugárzás és kémia - ezen szempontok szerint készült el a következő lista A Bridgerton család, illetve a Sarolta királyné: Egy Bridgerton-történet című sorozatok párjaiból! Egyetértesz az eredménnyel?