Vass Virág nyári divatleckéi

Vass Virág nyári divatleckéi

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Vass Virág hónapok óta hónapok óta az InStyle-ban osztja meg a gondolatait Én és a stílus című rovatunkban. Mostantól időről időre megmutatjuk nektek egy-egy korábbi írását az InStyle.hu-n.


Hozzáértő, jól értesült körök azt állítják, hogy újfent divatba jött a nőies nő. Pártolom. Persze mi az, hogy divatba jött. Eddig hol volt? Jó, tudom, a derékvonal esése, a vállak szélessége, a skinny fazon bátran formáz homokórából fiús alakot, az áttetsző anyagok, pasztellszínek játszi könnyedséggel avatják a tavalyi androgünt végzet asszonyává az idén nyáron. Ilyenkor kell nagyon észnél lenni!
A június az a hónap, amikor – az érettségi és az egyetemi vizsgák mellett – ízlésből is vizsgázunk. Egyszerre semminek sincs ujja, háta, hossza. Sokszor elhasaltam a látszólag könnyű lenge stílusból, mire kapiskálni kezdtem a nyári divatleckéket és végre puskázni mertem a stílusikonokról. Nézzünk néhány könnyen bebiflázható tételt!




1. A NŐIDEÁL NEM AZONOS AZ IDEÁLIS NŐVEL


Kép

Mindannyian tudjuk, hogy az európai civilizáció egyfajta hazugságmátrixban kevereg-tévelyeg manapság. A nő nem az, aminek látszik. Lehet szabott, faragott, újratöltött. A karikatúraszerűen túlhangsúlyozott nőiesség mindig az ellenkező hatást éri el. Nőies loknikhoz férfi ing szexi. Csipketop dagályos.
Ami jól mutat a szinte testetlen modelleken, az sajnos 34-es konfekcióméret felett – figyelem: csúnya szó következik – állagot ölt. Husikás lesz. Nincs mese, dönteni kell: a szezon bizonyos ruhadarabjaihoz éterivé válunk vagy a magunk hús-vér valójában flangálunk az utcákon.
Van egy kolléganőm, légies, áttetsző, Audrey Hepburn-alkat. A múltkor összefutottam vele a piacon a lángososnál. A nap ránk ragyogott, Eszter visszaragyogott rá. „Istenem, 2003 óta nem ettem ilyet!” – mondta elfelhősödött tekintettel egy sajtos-tejfölös felett. Erről van szó. Sokan gondolják úgy Coco Chanel óta, hogy egy nő nem lehet túl sovány vagy túl gazdag. Az ideális nő tudja, hogy ez a tétel érvényes-e rá vagy sem. Van, aki a teltebb –így fiatalosabb arcra, nőiesebb domborulatokra esküszik –, más a szálkás izomzatára büszke.
Én mindkettőben látok fantáziát. (Tudjátok, hogy a frissen sült fokhagymás lángost újabban házhoz is szállítják?)



2. VESZÉLYES JÁTÉK, HA VALAKI FOLYTON-FOLYVÁST TETSZENI AKAR


Kép

Minden nő jó nő! – vélekedett kissé lemondóan az évfolyam egyetlen épkézláb férfiúja a bölcsészkar folyosóján. Rajzottak körülötte a csinosabbnál csinosabb csajok, azt gondoltuk, kivételezett helyzete miatt ragadtatja ilyen általánosításra magát. De nem. Állította, hogy a férfiak a nőiség felsejlésétől is elalélnak. Nos, ez a finom, feminin minőség a nyári kánikulában jut a legnehezebben érvényre. Egy nemzetközi divatmárka magyar képviselője mesélte, hogy a nyári kollekció „legribancosabb” darabjaiból kell mindig a legnagyobb tételt rendelnie. Nem mintha a magyar lányok ribancosabbak lennének más nemzetek lányainál. Csak erős bennünk a megfelelési vágy, és ebben az országban a nők külsejét általában egyenértékűnek tartják azzal, akik vagyunk.




3. KÉPREGÉNYASSZONYOK MÁRPEDIG NINCSENEK


Kép

Talán önök is találkoztak azzal a fotósorozattal, amelyet nemrégiben egy fitneszmodellel készítettek. A hölgy volt olyan jó fej, hogy megmutatta tökéletes alakját néhány önfeledt pillanatban, amikor nem képregényasszony, hanem húsvér ember: görnyed a válla, elereszti magát, ne adj’ isten szűk ruhában leül egy székre és oldalról lefotózzák. Ahogy megtörik a megfeszített test, máris azt a benyomást kelti, mintha felbukkanna egy kis hasi hurka vagy megereszkedne a mell. Palvin Barbara is megtette nekünk, átlagos földi halandóknak azt a szívességet, hogy nem figyelt a tartására és néhány „terhes hasú szelfit” készített. Hacsak nem vagyunk a fitnesz/top modelleknél légiesebbek, érdemes mérlegelni, hogy a „második bőr” ruha jó választás-e egész napra. A legdögösebb ruhát is képes agyoncsapni egyetlen elbambult pillanat a fénymásolónál.




4. MINÉL INKÁBB NŐ


Kép

Karinthy írja a Capilláriában: „Ülök egy szobában. Ember vagyok. Belép egy nő. Férfi leszek. Minél inkább nő lép be – annál inkább leszek férfi .” Ezt az érzést gyakran el akarjuk lopni a férfi aktól. Különösen nyáridőn. A túladagolt női szépség – bájkörén kívül – izzadságszagú. Ha jó ízlésből akarunk vizsgázni, sajátítsuk el a dialektikus gondolkodás alaptételét: minden fogalom fejlődésen megy keresztül; e fejlődés közben ellentétekre bomlik, de csak azért, hogy azután új, magasabb egységbe összefoglalódjék. Tiszteljük a hétköznapokat, a jeles napokat, a csábítás helyét és idejét!




5. AZ ÖREGEDÉS NEHÉZ ÜGY


Kép

A jó nők hajlamosak megszokni jónőségüket és úgy maradni. A változás alattomos. Egy leheletnyi fonnyadás a könyökhajlatban, egy sepruvéna a térdhajlat mögött, fél centi plusz a szokásos derékkörfogathoz. A test csak védekezik, nem is az öregedés, inkább az egyre régebb óta tartó rossz szokások ellen. (Például a tarkó alatt növesztett zsírréteggel egyszerűen csak támasztékot próbál adni a szervezet az örökösen elorehajló fejnek. Avatatlan szem ebből csak annyit lát, hogy az illető „nénisen púposodik”.) A csendes változást szinte lehetetlen tetten érni a reggeli, kapkodós készülődés közben. A jóno nem szeret tükörbe nézni, mert nagyon ritkán látja azt, amit keres. A kevésbé jó nő védettebb. Megszokta, hogy nem az alakjáért csodálják, józanul választ hát a lenge nyári kollekcióból.
Vass Virág legújabb írását az aktuális InStyle-ban találod - szerezd be még ma!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.

Kép
Sztárok

Ritka pillanat: Matthew McConaughey-t gyönyörű lánya kísérte el a vörös szőnyegre - FOTÓ

Matthew McConaughey ritkán jelenik meg teljes családjával a vörös szőnyegen, most ennek a pillanatnak lehetünk szemtanúi!