A velencei filmfesztiválon vallotta be a neves filmrendező, hogy valójában nőnek született

A velencei filmfesztiválon vallotta be a neves filmrendező, hogy valójában nőnek született
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

A transznemű filmrendező a velencei filmfesztiválra időzítette vallomását.

Minden bizonnyal a sajtómunkatársai se gondolták volna, hogy az 57 éves Emanuele Crialese olasz filmrendező saját premierjén érzi úgy, hogy eljött az ideje annak, hogy a nyilvánosság előtt is felvállalja transzneműségét. Pedig így történt!

De kezdjük az elején... Pár napja mutatták be a 79. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon a Penélope Cruz főszereplésével készült L'immensità című filmet. Az alkotás a '70-es években játszódik Rómában, és egy lány történetét meséli el, aki fiúként szeretné folytatni az életét, miközben édesanyja egy olyan háztartásban próbálja megvédeni őt, amit egy bántalmazó és hűtlen férj ural. A rendező a sajtótájékoztatón árulta el azt, hogy a filmet nehéz gyerekkora ihlette és bár sose beszélt róla, de valójában transznemű.

A gyerekkorom és a saját történetem inspirálta a filmet. Soha nem leszek olyan, mint bármelyik másik férfi. Biológiailag nőnek születtem, de ez nem jelenti azt, hogy nincs meg bennem az a bizonyos női karakter

- kezdte a rendező.

Majd kitért arra is, hogy szerinte a férfiléte pont attól különleges, hogy valahol megtartotta azt a női énjét is, ami kellett ahhoz, hogy ez a film igazán komoly mélységeket érintsen.

Úgy jössz a világra, amilyen vagy. Ezután választasz, hogy továbbra is hiszel-e magadban és az utazásodban, vagy meghalsz. Ma már vannak alternatívák, így amikor a választásról beszélünk, akkor én így értelmezem ezt a választást.

Olaszországban egyébként szeptember 15-én kerül a mozikba az alkotás, a hazai premierről azonban jelenleg még nincs információ. Mindenesetre a film előzetesével búcsúznánk!


És ezt láttad már?

Galéria / 6 kép

Transznemű színésznők, akik megváltoztatják Hollywoodot

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok

Fény derült rá, mikor mutatja meg Borbély Alexandra az ikerlányait: Elzát és Francit

Bár több fotón is szerepeltek már a kicsik, az arcukat eddig még nem láthattuk.

Kép
Sztárok

Bámulatos átalakulás: Mutatjuk, hogyan fogyott el Adele 10 év alatt

Adele már több mint 45 kiló mínusznál jár!

Kép
Sztárok
Kép
Stílus

3 népszerű trendőrület, ami már nem lesz divatos 2023-ban - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

A mikrotrendek bár mindig csak egy aprócska szerepet vállalnak magukra a divatirányzatok között, ettől függetlenül nagyon is kijár nekik az a bizonyos figyelem.

Kép
Szépség

A szemsmink, amit a szakértők szerint 30 felett nagy ívben kerülj el - éveket öregíthet rajtad!

Úgy érzed már a kisujjadban van a sminkelés? Nos, az idő múlásával nem árt egy pár dologra kicsit jobban figyelned!

Kép
Sztárok

7 híres ember, aki úgy döntött, hogy nem házasodik újra, és hűséges marad házastársa halála után is

Az állatvilágban gyakori, de az emberi társadalomban ritka madár az, aki valóban egy életre választ magának párt, és ha a másik elmegy, akkor örökre özvegy marad.