Így éltem túl az első Valentin-napot a válásom után

valentin nap,válás,boldogág
Forrás: Pinterest

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer a Valentin-nap nekem is fontos lesz, egy nyálas, amerikai szokásnak tartottam, egészen addig, amíg az első igazi szerelmemmel, a férjemmel tradíciót teremtettünk. Egyik évben ő engem, másik évben én leptem meg őt egy pár napos utazással. Tavaly télen viszont hosszú vívódás után elváltunk, és rettegtem az első egyedül töltött Valentin-naptól.

Pontos haditervet készítettem, hogyan vészeljem át a szerelmesek ünnepét. Nem könnyű elterelni a gondolatokat a magányosságról, ha mindenhol csoki szívek, piros rózsák jönnek szembe, és a mozi és az éttermek is tele vannak szerelmes párokkal. Rádöbbentem, hogy a törődést és a kényeztetést most DIY kell intéznem, így hát elkezdtem tervezgetni a napomat.

gif
Olvasd el ezt is!

Szigorúan csak szinglik

Felhívtam azt a 4 legjobb barátomat, akikkel szívesen töltöm az estét és szinglik. Semmiképpen sem akartam olyanokkal megosztani a Valentin-napot, akik majd arról ömlengenek, mennyire jó párkapcsolatban élnek és mit adtak egymásnak a szerelmükkel. Ugyanúgy, mint a csoportterápián a betegek, úgy én is a sorstársaimtól vártam a vigaszt és a sok nevetést kínomban. Különben is azt olvastam egy pszichológustól, hogy a házasságot ugyanúgy el kell gyászolni, mint a szerettünket, aki meghal – és ezt az időszakot olyanokkal a legkönnyebb túlélni, akik átmentek már hasonlón. Tehát kitaláltam egy új rituálét Valentin-napra: megpályáztattam velük a napot. Ki mit csinálna szívesen, hol és mikor?

gif

A kreatív barátnő

Az egyik csaj azzal állt elő, hogy menjünk festeni, merthogy szerinte ez a tevékenység elvonná a figyelmünket a drámáról. Azt olvasta, hogy a kreatív flow nemcsak megnyugtat és lefoglal, de új ajtókat nyit ki mentálisan, és lehet, hogy inspirál valami egészen újra az életedben. De egyik okos barátnők rávilágított, hogy rajtunk kívül lehet, hogy csak párok lesznek ott Valentin-napi romantikus programon, és akkor nekünk annyi...

gif

Kell a luxus!

Anna barátnőm egy elég komplex önjutalmazó csomaggal állt elő: béreljünk egy szuper autót és menjünk el wellness szállodába egy napra. Mindenki úgy ajándékozza meg magát, ahogy szeretné, masszásszal, manikűrrel, arckezeléssel és persze csakis finomakat ennénk és innánk. Azt mondta, ezzel meglenne az utazás élménye, amit évek alatt megszerettem, csak most csajos kiruccanássá változtatnánk. Igenis szükségünk van egy kis kényeztetésre és kikapcsolódásra, így hát majdnem anélkül igent mondtam rá, hogy a másik 2 barátnőm ötletét még meghallgattam volna.

gif

Balra vagy jobbra?

A kevésbé kreatív barátnőm azzal állt elő, hogy rendeljünk pizzát, és nála rituális keretek között mindannyian regisztráljunk társkeresőoldalakra. Eddig egyikünk sem tudta elképzelni, hogy így kezdjen randizni, de beláttuk, hogy sokkal menőbb, mint nekivágni az éjszakának, beülni valahova és arra várni, hogy leszólítsanak bennünket a helyesebbnél helyesebb (egyedülálló!) pasik. Az indoklással majdnem meggyőzött: azt mondta, azonnali önbizalom növelésre lesz szükségem ezen a napon, és be kellett látnom, hogy az a lelkemnek tényleg jól esne.

gif

Namaste!

Dóri barátnőm tavaly pár héttel Valentin-nap előtt kezdett el jógázni, és ezt az napot jó alkalomnak találta arra, hogy rávegyen minket, a barátnőit is egy kis meditációra és testmozgásra. Az indoklás? „Annyi jó pasi van a jógateremben és sohasem láttam, hogy párjukkal mentek volna..." Kellemeset a hasznossal? Hm, nem rossz! Mire tippelsz, melyik program lett a befutó?

Bevallottam magamnak, hogy valami merőben újra lesz szükségem, új élményre, új lehetőségre és olyan gyógymódra, ami hosszú távon is segít feldolgozni a szakítást, így a jógabérlet mellett döntöttem. Azóta is járok jógázni, folyamatosan kísérletezem a különféle órákkal. Talán pár hónapja érzem azt, hogy tudnék újra komolyabban is randizni. A Valentin-napi estét pedig biztosan jógával kezdem, aztán ki tudja, lehet, hogy idén másik barátnőm programját is bevetjük!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.

Kép
Sztárok

Ritka pillanat: Matthew McConaughey-t gyönyörű lánya kísérte el a vörös szőnyegre - FOTÓ

Matthew McConaughey ritkán jelenik meg teljes családjával a vörös szőnyegen, most ennek a pillanatnak lehetünk szemtanúi!