Utolsó bevetés a narancsbőr ellen!

narancsbőr,cellulit,szabadulj meg a narancsbőrtől
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Már úgyis mindegy, hiszen itt a nyár? Soha ne mondd, hogy soha: a következő módszerekkel hatalmas lökést adhatsz a narancsbőr elleni harcnak!

Javában dúl a kánikula, az ember őrjöngve dob le magáról minden fölösleges ruhadarabot. Sokan tojnak rá, mit mutatnak a környezetüknek, sokan azonban hosszú, meleg cuccokkal fedik el például a narancsbőrt. Hogy takargassuk-e vagy ne, szinte filozófiai kérdés, elvégre nincs jó választás.

Hiszen mindegy, mit csinál az ember, tuti hogy beszólást kap miatta. Ha kilóg a naribőr, akkor azért ("Minek mutogatja magát?"), ha pedig elfedi a kérdéses részeket, akkor megkapja, hogy "Tiszta idióta vagy, ne törődj semmivel, fő a magabiztosság!" Szóval innen indulunk.

gif

Mi azt mondjuk, tartozz az első csoportba: amíg a jóízlés határain belül van az a szoknyahossz (persze ez is szubjektív), ne érdekeljen néhány göröngyöcske, elvégre a legtöbb emberen van, köztük modelleken és bizony tiniken is. Ne is boncolgassuk ezt tovább, inkább nézzük meg, mit tehetsz, ha tényleg meg akarsz szabadulni a narancsbőrtől?

Mi a titok?

Az a baj, hogy nincs titok. Bármit eszünk-iszunk, tele van olyan adalékanyaggal, ami nem segíti a harcunkat. Az biztos, hogyha kerülöd a cukrot és a túl sok szénhidrátot, mellette rengeteg vizet iszol és rendszeresen sportolsz, csökkenni fog a narancsbőr. A szilíciumban gazdag ételek is segíthetnek, hiszen ezek erősítik a szöveteket (pl. petrezselyem).

Tehát sportolj, de a nyújtásról se feledkezz meg! Az SMR henger például jól jön, ha a narancsbőr eltüntetése a célod. Szaunázz, és hetente egyszer bőrradírozz is!

Ezeket kerüld: alkohol, sok só, cukor, túl sok koffein, gyorskaja, előre csomagolt, feldolgozott élelmiszerek

Ezek jöhetnek: sok rost (zab reggelire például szuper!), víz, víz, víz.

Narancsbőrre minden jó, ami lokálisan keringésserkentő és nyirokstimuláló hatású - mondja Szűcs Ági esztétikai terapeuta. - A rádiófrekvencia is remek, a nyomásterápia vagy akár a kettő együtt. A legjobb hatással a mezoterápia van, ennek során lokálisan szúrjuk a hatóanyagot. De amúgy mindezt együtt is lehet alkalmazni, attól függ, hogy milyen a kötőszövet és mi a komplex probléma.

Galéria / 5 kép

Cellulit elleni készítmények, amelyek nemcsak ígérgetnek

Megnézem a galériát

A kezelések általában drágák, de ha kitartóan fizeted (mindegyikből kb. 10 alkalom szükséges), működnek is. Persze csak akkor, ha betartod az étrendet, a kevés cukrot fogyasztasz és sportolsz is mellette. Sajnáljuk, de máshogy nem megy. Ha ezt nem akarod betartani, akkor járhatsz te bármire, a naribőr ott fog figyelni.

Galéria / 4 kép

Kezelések, amelyek működnek!

Megnézem a galériát

Cellulit ≄ cellulitisz

Tudjuk, hogy néz ki, na de micsoda pontosan a cellulit, vagyis narancsbőr? Nevét a narancs héjához hasonló göröngyös megjelenéséről kapta. Valójában (kötőszövet falakkal határolt) lokális zsírfelhalmozódás, amely egyenetlenné teszi a bőr felszínét. Nem egyenlő a cellulitisszel, amely valójában egy bakteriális fertőzés következtében létrejövő bőrgyulladás.

Mi ez?

A szervezetünk által fel nem használt cukor elraktározódik bőrünk sejtjeiben (igen, zsírként teszi mindezt), és felhalmozódik a kötőszövetekben. Ezek az energiatároló sejtek aztán megduzzadnak és a bőr felszíne felé türemkednek. Másik, mégpedig gyakoribb oka, a vér- és nyirokkeringés funkcionális zavara. A hajszálerek falán keresztül több folyadék jut ki a sejtek közzé, mint kellene, lassul a visszaszívódás és elszállítás, ez pedig ödémához vezet.

Miért alakul ki?

A folyamat hátterében a helytelen táplálkozás és mozgáshiány áll (ebben benne van tehát a lassan ható, de biztos megoldási javaslat is), de hormonális és genetikai okai is lehetnek.

Kit érint?

A Wikipédia szerint a serdülőkoron átesett nők több mint 90%-át érinti, és nem ilyen gyakran, de férfiakban is előfordul. Főként a combokon, a fenéken, ritkábban a has bőrén jelentkezik. Kórosnak nem kóros, csupán esztétikai szempontból lehet zavaró.

Egyesknek megy, és 40 pluszosan is bombán, narancsbőr feszítenek bikiniben.

Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.

Kép
Sztárok

Ritka pillanat: Matthew McConaughey-t gyönyörű lánya kísérte el a vörös szőnyegre - FOTÓ

Matthew McConaughey ritkán jelenik meg teljes családjával a vörös szőnyegen, most ennek a pillanatnak lehetünk szemtanúi!

Kép
Életmód

3 csillagjegy, akinek szerencsét hoz az áprilisi telihold

Ezek a csillagjegyek különösen jól érezhetik magukat az áprilisi telihold utáni időszakban!

Kép
Szépség

7 könnyen lemásolható frizura, amire a francia nők esküsznek 2024-ben

Íme 7 könnyedén lemásolható frizuratrend 2024-re, amik a francia nők kedvenceik!