Utolsó figyelmeztetés! Már csak 1 napod van!

antilope kid,linczenyi marko,adobevallas

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Nem túl szexi tevékenység, de nagyon fontos, hogy megtedd. Linczényi Márkó dalban mondja el, miért ne hagyd ki ezt a ziccert!

A személyi jövedelemadó bevallás nem a legstílusosabb és legizgalmasabb dolog, de hála az ügyfélkapunak, elég gyorsan lezavarhatod. A bevallásnak van viszont egy része, amely ha izgalmassá nem is, de szívet melengetővé teszi a procedúrát.

Ez pedig az 1+1 százalékodról való döntés. Ennek fontosságára hívja fel a figyelmet az Antilope Kid (idei egyik InStyle Style Awards jelöltünk, Linczényi Márkó projektje) az 1% című dallal és klippel. Márkónak nem ez az első szimpatikus megmozdulása, imádtuk a nőnapi köszöntését is.

linczenyi marko
forrás: InStyle
Linczényi Márkó, az idei InStyle Style Award legmotiváltabb ökotudatos híressége kategória jelöltje volt

De mi ez és miért csináljam?

A Magyarországon adózó magánszemélyek és vállalkozók számára lehetőség van, hogy befizetett jövedelemadójuk 1%-át egy nonprofit szervezetnek, újabb 1%-át pedig valamelyik egyháznak címezzék. Ez azért fontos, mert te, mint adózó állampolgár nem sokban dönthetsz arról, mi történjen a befizetett adóddal (hiába szeretnéd például, hogy kórházak vagy iskolák kapják, esetleg még több stadion megépüléséhez járulnál hozzá vele) - az 1%-odról viszont tényleg te dönthetsz, így ez a pénz olyan területre folyik be, amelyet szerinted fontos lenne fejleszteni, támogatni.

Kép

Hihetetlen, de igaz!

Az adófizetők kb. 50%-a (magyarán a FELE, ami nagyjából évente kb. 10 milliárd forintot tesz ki) nem rendelkezik a civilszervezeteknek adható 1%-áról: csomóan bizonyára elfelejtik, lehet, hogy van akit egyáltalán nem is érdekel a dolog. Ennek a kampánynak az a célja, hogy az 1%-ról nem rendelkezők köréből minél több adófizetőt értesüljön a lehetőségről, sőt, meg is lépje azt. Ajánld fel akár beteg gyerekek táboroztatást lehetővé tevő alapítványnak vagy a független, a hatalmat valóban ellenőrizni képes újságírásnak, mindenféleképpen jobbat teszel, mint ha hagyod veszni a százalékod.

Neked ingyen van!

Mivel a kötelezően kifizetendő szja-ad 1+1 százalékáról van szó, neked ez semennyibe sem kerül, viszont a különböző civil szervezetek ezzel a gesztussal a működésükhöz és fennmaradásukhoz szükséges összegekhez juthatnak hozzá. A te 1%-od lehet, hogy nem sok, de tudod: sok kicsi sokra megy.

Május 20

Egész pontosan május 20-án éjfélig lehet átnézni, elfogadni, ha igény van rá, módosítani vagy kiegészíteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által készített szja-bevallási tervezetet, amit az ügyfélkapuval rendelkezők tényleg néhány perc alatt megtehetnek. Az 1%-odat felajánlani kb. 1 percig tart, szóval ne légy rest, tedd meg! Ha pedig már elküldted a bevallásod, az 1%-odról utólag is dönthetsz (május 20-ig).

Celebek az adód 1%-áért

Az, hogy hírességek az szja 1%-ának felajánlására buzdítanak, nem újkeletű dolog. Nagyon helyesen teszik!

Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.