74 éves lett a Twiggy, a világhírű modell, aki még a TikTokkerekre is hatással van

74 éves lett a Twiggy, a világhírű modell, aki még a TikTokkerekre is hatással van
Forrás: Getty Images / Bettmann

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Facebook
Twitter
Pinterest

Twiggy az 1960-as években vált híressé, mint az egyik első nemzetközileg is elismert szupermodell. Stílusa annyira egyedülálló, hogy nemcsak fénykorában, hanem mai napig inspirálóan hat mások számára. Utánajártunk karrierje alakulásának, és annak, hogy a mai generáció hogyan próbálja újraalkotni a népszerű „Twiggy-lookot”.

Twiggy Lesley Hornby néven született, de 1988 óta férjezett nevét, a Lesley Lawsont használja. Szűkös anyagi helyzetben lévő családból származik, édesanyja pénztárosként dolgozott, de korán megtanította Twiggyt és két nővérét varrni, így saját maguk készíthették el ruháikat.

A véletlennek köszönheti, hogy felfedezték

1966-ban Twiggy az év arca lett, miután egy véletlennek köszönhetően felfedezték: egy népszerű fodrász felkérte modellnek egy új hajviselethez, és a róla készült képre Deirdre McSharry divattervező figyelt fel. Lesley ekkor kezdte el használni a Twiggy becenevet. Így hívták ugyanis gyerekkorában vékony testalkata miatt (a twig magyarul gallyat, vesszőt jelent).

Modellkarrier után színésznőnek és énekesnőnek állt

Bár modellként átütő sikert aratott, az alig negyven kilós lány körül világszerte kitört a Twiggy-láz, saját Twiggy Dresses nevű ruhakollekcióját is létrehozta, de az 1970-es évektől kezdve a színészkedéssel próbálkozott. Színpadi szerepeket vállalt, és filmekben is szerepelt, amit rövid időn belül újabb sikert hozott: a The Boy Friend című (1971) musicalben nyújtott alakításáért két Golden-Globe-díjjal jutalmazták, a Twiggy című 1974-es lemeze pedig ezüstlemez lett.

Kétszer házasodott

1977-ben Michael Witney színészhez ment feleségül, akitől egy évvel később megszületett kislánya, Carly. Férje tragikus hirtelenséggel 1983-ban szívrohamban halt meg, Twiggy később megismerkedett Leigh Lawson színésszel, akihez feleségül ment, majd felvette a vezetéknevét.

56 évvel később a kép készülte után, a Vogue újraalkotta Twiggy egyik leghíresebb fotóját. Nézd végig a videón, hogyan zajlott a fotózás!

Twiggy napjainkban

Az egykori modell napjainkban sem vonult vissza a nyilvánosságtól, több márka arca és nemrégiben a londoni Vogue World parti vörös szőnyegén kapták lencsevégre egy vörös bársonykosztümben, a londoni divathét során pedig a MAC felkérésére a kifutón láthattuk elegáns szettjében.

Az biztos, hogy Twiggy neve nem lehet ismeretlen a divatrajongók körében, hiszen az évek során valódi divatikonná nőtte ki magát. Ezt mi sem bizonyíthatná jobban, mint a TikTokon található videók, ahol a mai generáció próbálja újraalkotni ikonikus stílusát.

Lássuk, mi tette a modellt az 1966-os év arcává!

A Twiggy-smink

Sminkjének alapját a drámai szemfestés jelentette, erősen kihúzott szempilláit ezrek kezdték el utánozni, és ahogy látszik, még ma is inspirálja a fiatalokat.

A Twiggy-frizura

Frizuráját a korszak népszerű fodrásza, Vidal Sassoon alkotta, ami Twiggy védjegyévé vált, és mai napig sokan próbálják utánozni.

A Twiggy-outfit

Stílusára az élénk, színes ruhadarabok, a rövid, testhez simuló ruhák és harisnyák voltak jellemzőek. 1967-ben a Mattel megalkotta első olyan Barbie babát, amit egy élő emberről mintáztak, ez volt a Twiggy Barbie.

Ha pedig szeretnéd látni, hogyan változott a népszerű modell az 1960-as évektől kezdve napjainkig, kattints a galériára!

Galéria / 13 kép

Twiggy akkor & most

Megnézem a galériát

Az Éva magazin írása.

Videók

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Kép
Sztárok

Sztárpárok, ahol a nő sokkal többet keres a férfinál

Sok párkapcsolat tönkremegy amiatt, mert a férfi egója nem tudja elviselni, hogy párja többet ad hozzá a családi kasszához. De szerencsére az ellenkezőjére is bőven akad példa, még a sztárok között is.

Kép
Életmód

Így gyógyítja a testet és a lelket a Palo Santo füstölő: minden negatív energiát elűz a házadból

A Palo Santo füstje tisztít, nyugtat és gyógyít a hagyományok szerint. Íme minden, amit érdemes tudnod róla!

Kép
Életmód

5 nyomós ok, hogy miért ne telefonozz elalvás előtt

Tisztább lesz a bőrünk, ha elalvás előtt telefon helyett egy könyvet emelünk fel az éjjeliszekrényről? Mutatunk 5 okot, amiért telefon helyett inkább az olvasást válaszd!

Kép
Stílus

Jött, látott és hódított! Ezért az olcsó hatású cipőtrendért bolondulnak most az influencerek

Egykoron úgy gondolták, hogy még a jó ízlés határait sem üti meg, most pedig egyre több rajongót szerez magának ez az új életre kelt cipőtrend.

Kép
Sztárok

Alighanem ez az idő év legstílusosabb sajtóturnéja! A Dűne: Második rész bemutatói szinte tobzódnak az emlékezetes divatpillanatokban

A Dűne: Második része körül nemcsak a sztori, de a szettek miatt is nagy a sajtófelhajtás. Neked melyik szett volt kedvenced?

Kép
Életmód

6 mesés szobanövény, ami nem zöld: ezekkel behozhatod a tavaszt a lakásodba

Ha imádod a szobanövényeket, de a zöldre egy kicsit ráuntál, ezeket a színpompás, pazar növénycsodákat imádni fogod!