TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista
Forrás: VisitMalta
Facebook
Twitter
Pinterest

Ha még nem határoztad el, hova utazz a nyáron, akkor ez után már biztosan tudni fogod! Összegyűjtöttük, hogy miért érdemes Máltán tölteni a vakációt!

Ha gyűjtöd a bakancslistás úticélokat, Máltát ki ne hagyd! Történelem, kultúra, természet, kristálytiszta tenger, napfény, kalandok mindössze kétórányi repülőútra. Ugorj fejest a máltai nyárba!

1. Szörfözz vagy pihenj a Mellieha-öbölnél

A Mellieha-öböl, más néven Ghadira-öböl Málta északkeleti partjainál található. Ez Máltán a legnagyobb kék zászlós homokos strand. Nagyon családbarát, itt akár az egész napot el lehet tölteni, és kiválóak a part még szörfözéshez is.

Mellieha-öböl
forrás: VisitMalta
Mellieha-öböl
Mellieha-öböl
forrás: VisitMalta
Mellieha-öböl

2. Kóstold meg a tenger gyümölcseit Marsaxlokk piacán!

Málta déli részén található Marsaxlokk egy színpompás halászfalu, ahol az öblöt százával lepik el a jellegzetes máltai luzzuk (halászcsónakok). Vasárnap kihagyhatatlan látnivaló a halpiac és utána térj be ebédelni a sétányon sorakozó számos kis étterem egyikébe.

Marsaxlokk
forrás: VisitMalta
Marsaxlokk
Marsaxlokk
forrás: VisitMalta
Marsaxlokk

3. Hűsölj a Szent Péter „medencében”!

Lehet, hogy Máltán nincsenek hatalmas homokos strandok, viszont bővelkedik a látványos, sziklás fürdőhelyekben. A sziget déli részén található St Peter’s Pool természetes medence türkizkék vizébe a sziklákról ugorhatunk fejest, vagy, ha ez egy kicsit merész, akkor egy létrán is lemászhatunk.

4. Gyönyörködj a kilátásban a Dingli-szikláknál

A Dingli-sziklákat Málta nyugati partján találjuk. Itt van Málta legmagasabb pontja 253 méterrel a tenger szintje fölött. A naplemente innen a legszebb a szigeteken.

5. Csónakázz a Kék Barlangba!

A sziget egyik legszebb természeti képződménye, a Kék Barlang. Málta nyugati partjánál, az apró Wied Iż-Żurrieq kikötőfalu mellett. A kék 50 árnyalatát, amiben csónakázás közben gyönyörködhetünk, a barlangot megvilágító változó napfény idézi elő.

Kék Barlang
forrás: VisitMalta
Kék Barlang

6. Fedezd fel Valletta történelmi utcáit!

Valletta, Málta fővárosa. Kis méretének köszönhetően könnyen bejárható. Szűk, történelmi utcáin barangolva gyönyörködhetünk a színpompás, hagyományos máltai balkonokban és a lenyűgöző épületekben. Séta közben térj be az XVI. században épült, szerény külsejű Szent János-társkatedrálisba, de készülj fel, mert le fog esni az állad! A templombelső valami egészen különleges. A kikötőre nyíló pompás kilátás miatt érdemes elmenni a Felső-Barrakka-kertbe is. Sétálj egyet a Strait Streeten, Valletta legismertebb utcáján. Ez volt az éjszakai élet központja a XIX. századtól a XX. század közepéig. Ma is őrzi a hagyományt nyüzsgő bárjaival, éttermeivel és élőzenéjével.

Valletta
forrás: Shutterstock
Valletta

7. Utazz a múltba a történelmi Mdinában!

Lehetetlen nem észrevenni már a távolból a fenséges Mdinat, Málta egykori fővárosát. Ez a tökéletes állapotban fennmaradt falakkal körülvett középkori város egy magas dombon áll. A régi fővárosban ma mindössze 300 fő él. Nem véletlenül hívják „Csendes városnak”. Falairól szép kilátás nyílik a környező tájra. Ódon, középkori utcáin, sikátoraiban a Trónok harca számos jelenetét forgatták.

8. Engedd szabadjára a benned rejtőző gyermeket az Anchor Baynél lévő Popeye-faluban!

Ki ne lenne oda Popeye-ért és egy nagy adag spenótért? (Na jó, az utóbbiért talán nem mindenki.) Az Anchor Baynél lévő Popeye-falu igazán rendkívüli. Eredetileg az 1980-as zenés film díszleteként épült, mára viszont a gyerekek (és a felnőttek) szórakozását szolgáló élményparkká változott.

Popeye-falu
forrás: Vas Gergely
Popeye-falu

9. Ússz a Kék Lagúnában, Cominón!

Az apró Comino szigetén található Kék Lagúna Málta egyik leglátogatottabb strandja, és ennek jó oka van. Leginkább az átlátszó, kristálykék vizéről és a gazdag tengeri élővilágáról ismert.

Comino
forrás: VisitMalta
Comino

10. Látogass el Gozo gyönyörű szigetére!

Ne utazz el Máltáról anélkül, hogy megismernéd Gozót! Ha belefér az időbe, hagyd a rohanós, egynapos kirándulásokat, és tölts el legalább egy éjszakát ezen a szép szigeten. Megannyi káprázatos fürdőhelyet, fantasztikus éttermet, túraútvonalat, festői tájat, barátságos helybélit és végtelen nyugalmat találsz az év minden szakában.

Gozo szigetén lévő lólepárlók
forrás: Katja Spoljar
Gozo szigetén lévő lólepárlók

Tekintsd meg a Ryanair repülő járatait Máltára >> itt!

Fedezd fel a máltai szigeteket még ezen a nyáron!

Videók

Kép
Sztárok

Az 54 éves Jennifer Lopez esküszik erre 8 ezer forint alatti arckrémre - csodát tesz a bőröddel!

Jennifer Lopez kedvenc szépségápolási termékeit te is könnyen beszerezheted!

Kép
Életmód

6 sport, amivel óránként akár 1000 kalóriát is elégethetsz

Ezekkel a sportokkal nagyon szépen belendítheted a fogyásod és koplalnod sem kell!

Kép
Sztárok

10 híresség, aki fényűzés helyett a visszafogott életet választotta

Attól, hogy valaki a világ összes pénzét megkeresi, nem muszáj mindet gyorsan el is szórni. Vannak, akik ezt vallják.

Kép
Sztárok

Ez vár a Next Top Model Hungary versenyzőire is? Korábbi America's Next Top Model szereplők, akiknek tényleg sikerült befutniuk a Topmodell leszek! után

Úgy tűnt, hogy a Next Top Model valóságshow-n sokáig átok ült, ugyanis győzteseit nem igen kapta fel a szakma! Vesztesei között viszont akadnak olyanok, akik azóta a karrierjük csúcsán járnak!

Kép
Sztárok

7 sztár, akinek a karrierje soha nem lett ugyanaz azután, hogy meztelen jelenetet vállalt

Ezek a sztárok meztelenre vetkőztek egy-egy szerep kedvéért, emiatt pedig megváltozott az egész karrierjük.

Kép
Sztárok

7 zenész, akit a saját bandájából rúgtak ki: volt, akinek a turnébuszból hajították ki cuccait

A sztárokkal kapcsolatban gyakran élhet bennünk az a kép, hogy velük az olyan hétköznapi dolgok nem történhetnek meg, mint egy felmondás vagy esetleg kirúgás. Pedig a zenetörténelemben több olyan sztorit is találtunk, amikor híres zenészeket a a saját zenekarukból társaik rúgtak ki. Hogy mi vezethetett az ilyen drasztikus döntések meghozatalához? Utánajártunk!